Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 19-10-2013

Ακραίες περιπτώσεις

 

Η… γαϊδουριά φαίνεται πως δεν έχει τα όριά της… Μόνο έτσι μπορεί να ερμηνευτεί η συμπεριφορά οδηγών που δεν κατανοούν ότι είναι – εκτός από προκλητική – αντικοινωνική και έχει συνέπειες στους άλλους πολίτες. Χαρακτηριστική περίπτωση οδηγού αυτοκινήτου που το άφησε πάνω σε πεζοδρόμιο, στην περιοχή Μεταμορφώσεως, επί τέσσερις ώρες… Λίγο πιο κάτω, στην ευθεία του πεζοδρομίου, υπάρχει ράμπα για άτομα με αναπηρία.

Σε αυτή την περίπτωση – που δεν είναι η μόνη καθημερινά – αρκεί η αφαίρεση πινακίδων ή ένα πρόστιμο;

Υπάρχει όμως και άλλη περίπτωση που δείχνει άλλου είδους… βίτσιο. Η απόλαυση οδηγών μοτοσικλετών να προκαλούν εκκωφαντικό θόρυβο. Το περιστατικό καταγράφηκε ένα βράδυ μέσα στην εβδομάδα, στο Βόλο. Οι οδηγοί δύο μοτοσικλετών έτρεχαν στην οδό Δημητριάδος προκαλώντας θόρυβο και σηκώνοντας στο πόδι όλο τον κόσμο. Τελικά μετά από αναζήτηση εντοπίστηκαν από τους τροχονόμους. Οι μηχανές ακινητοποιήθηκαν και στους θορυβοποιούς επιβλήθηκε πρόστιμο 1200 ευρώ. Θα βάλουνε άραγε μυαλό;

Τ. Κ.

 

 

Νόμοι στο γόνατο…

Από την υπόθεση των τριών ορφανών παιδιών που ζουν με τη γιαγιά τους σε σπίτι, που τους παραχώρησε ο ΟΕΚ και για το οποίο τώρα ο Οργανισμός ζητεί ρύθμιση οφειλών(!), αναδείχθηκε το πρόβλημα της μη πρόβλεψης στο έντυπο Α21, που κυκλοφόρησε το υπουργείο Οικονομικών για τα επιδόματα τέκνων, ότι δεν προβλέπεται η περίπτωση των ορφανών και από τους δύο γονείς… Δηλαδή τα ορφανά αυτά δεν δικαιούνται επίδομα… Πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο. Δείγμα του πώς φτιάχνονται οι νόμοι στο αθηνοκεντρικό κράτος και μάλιστα σε ένα κρίσιμο υπουργείο, αυτό των Οικονομικών. Επίσης τα ορφανά και από τους δύο γονείς, εφόσον φυσικά είναι χαμηλού εισοδηματικού επιπέδου αυτός που τα έχει υπό την κηδεμονία του, δεν απαλλάσσονται από το χαράτσι των ηλεκτροδοτούμενων κτιρίων…

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

Τομές στο οδόστρωμα

Την άμεση αποκατάσταση του οδοστρώματος στη συμβολή της Αγίας Βαρβάρας με την Κρήτης στη Νέα Ιωνία ζητούν επιτακτικά πλέον από τους αρμοδίους περίοικοι, αλλά και διερχόμενοι πεζοί. Πρόκειται για τομές, οι οποίες διανοίχτηκαν πριν έναν περίπου χρόνο από συνεργεία, προκειμένου να εκτελεστούν απαραίτητες εργασίες. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών τα συνεργεία κάλυψαν πρόχειρα τις τομές με αμμοχάλικο. Συνέπεια είναι οι περίοικοι να είναι υποχρεωμένοι μήνες τώρα να ανέχονται τη σκόνη και τη λάσπη, που δημιουργείται με τις βροχοπτώσεις. Επιπλέον, διερχόμενοι οδηγοί διαμαρτύρονται για τον κίνδυνο πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και για φθορές στα οχήματα. Οι περίοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην περάσουν και το φετινό χειμώνα με τη λάσπη έξω από τα σπίτια τους, αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα θα είναι υποχρεωμένοι να ανέχονται και τη σκόνη το ερχόμενο καλοκαίρι. Εκτός πια και αν οι έχοντες την ευθύνη αποφασίσουν επιτέλους να αποκαταστήσουν το οδόστρωμα.

Β.Κ. 

 

 

Ανισότητες στα σχολεία

Χωρίς καθηγητές σε βασικά μαθήματα βρίσκεται το 2ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας. Και είναι άδικο για τους μαθητές του σχολείου, ενώ σε άλλα Λύκεια γίνονται κανονικά τα μαθήματα σε Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά, και μάλιστα Κατεύθυνσης, δηλαδή για τις πανελλαδικές εξετάσεις, αυτοί ακόμη να μην έχουν ξεκινήσει. Έτσι, όμως δημιουργούνται ανισότητες μεταξύ των σχολείων. Παράλληλα οι ανισότητες δημιουργούνται και μεταξύ των μαθητών του ίδιου του σχολείου, καθώς άλλοι διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν φροντιστήριο και άλλοι όχι περιμένοντας βοήθεια μόνο από τη διδασκαλία στο σχολείο.

Με αυτές τις συνθήκες εξυπακούεται ότι οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να λύσουν άμεσα το ζήτημα.

Φ.Σ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το