Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 19-07-2013

Διαμαρτυρίες

λουομένων

Τη συνήθεια να παίρνουν μαζί τους τους τετράποδους φίλους τους στις παραλίες έχουν φιλόζωοι, αλλά δεν φροντίζουν να μην ενοχλούν τους άλλους λουόμενους. Τα παράπονα τα διατυπώνει αναγνώστρια, που μαζί με την οικογένειά της είχε πάει για μπάνιο στο Σουτραλί. Όπως ανέφερε, ξαφνικά εμφανίστηκε ένας φιλόζωος και το πρώτο που έκανε ήταν να βάλει το σκυλί στη θάλασσα. Το τετράποδο έκανε μπάνιο δίπλα στα παιδιά, γεγονός που ενόχλησε την αναγνώστρια. «Δεν έχω κάτι με τα ζώα. Το αντίθετο θα έλεγα τα αγαπάω. Αλλά δεν μπορούν να τα βάζουν να κολυμπούν δίπλα στα παιδιά. Υπάρχουν και κανόνες».

Γ. Τσ.

 

 

Περιμένοντας

την επόμενη έκθεση

Έχουν περάσει μήνες από τότε που πραγματοποιήθηκε η έκθεση «Επιχειρηματικό Πανόραμα», αλλά οι αφίσες που είχαν τοποθετηθεί δεν έχουν αφαιρεθεί ακόμη και από κεντρικά σημεία της πόλης. Για παράδειγμα στην αρχή της Ιάσονος, απέναντι από το Δημαρχείο του Βόλου, υπάρχει μια τεράστια αφίσα του Επιμελητηρίου. Και καλά ο φορέας που την ανέβασε, δεν ενδιαφέρεται να την αφαιρέσει. Ο Δήμος Βόλου τι κάνει; Υπάρχει μια κανονιστική αν δεν μας ξεγελά η μνήμη μας. Εφαρμόζεται και πότε;

Γ. Τσ.

 

 

«Βομβαρδισμένο» τοπίο

Σε βομβαρδισμένο τοπίο παραπέμπει ο παραλιακός δρόμος της Κάτω Γατζέας, με τις διαμαρτυρίες των πολλών λόγω της τουριστικής περιόδου οδηγών που διέρχονται από το σημείο να είναι πολλές και σε κάθε περίπτωση απολύτως δικαιολογημένες. Ντόπιοι και επισκέπτες οδηγοί αυτοκινήτων χαρακτηρίζουν ως άμεσο τον κίνδυνο πρόκλησης φθορών στα οχήματα, ενώ δικυκλιστές κάνουν λόγο ακόμη και για ενδεχόμενο ατυχημάτων λόγω της κακής και επικίνδυνης συνάμα κατάστασης του οδοστρώματος. Έστω και εκ των υστέρων, οι έχοντες την ευθύνη οφείλουν άμεσα να αναλάβουν πρωτοβουλίες, καθώς ο παραλιακός δρόμος της Κάτω Γατζέας δεν αρμόζει σε περιοχή που θέλει να αποκαλείται τουριστική.

Β.Κ.

 

 

Παγίδα

Οι περιοχές του Δήμου Ρήγα Φεραίου θα μπορούσαν να ονομαστούν και «παγίδα» της Ελλάδας. Όλες οι πινακίδες σήμανσης και τοπωνυμίων στην Παλιά Εθνική Οδό  είναι καλυμμένες από χόρτα. Κανονική ζούγκλα. Ειδικά τη νύχτα, όπου δεν υπάρχει και φωτισμός, τον οποίο φρόντισαν να αφαιρέσουν οι συμμορίες του χαλκού, χαλαρά φτάνει κανείς μέχρι τη Λάρισα, χωρίς να το καταλάβει.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το