Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 18/6/2013

Τεράστια λακκούβα

Μια τεράστια λακκούβα έχει ανοίξει τις τελευταίες ημέρες στην οδό Παύλου Μελά, πίσω ακριβώς από το κτίριο Ματσάγγου. Οι οδηγοί ΙΧ και δικύκλων χρειάζεται να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή, για να περάσουν από το σημείο, καθώς ο κίνδυνος πρόσκλησης ατυχήματος και υλικών ζημιών παραμονεύει. Άραγε οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου θα ενδιαφερθούν άμεσα για την αποκατάσταση του οδοστρώματος ή θα περάσει πολύς καιρός και η λακκούβα θα πάρει διαστάσεις κρατήρα;

Γ.Ξ.

 

 

Τα χόρτα

Πότε θα κοπούν τα χόρτα στη νησίδα του δρόμου μεταξύ του Βόλου και του Βελεστίνου; Πλέον τα χόρτα μπαίνουν και μέσα στο οδόστρωμα και εμποδίζουν ακόμη και τη διέλευση των οχημάτων. Και δεν το συζητάμε ότι η εικόνα είναι και αντιαισθητική.

Φτάσαμε στον Ιούνιο και ακόμη δεν είδαμε κάποια παρέμβαση. Πότε θα γίνει αυτό;

Φ.Σ.

 

 

Το καφενείο στη Συκή

Κλειστό εδώ και δύο μήνες παραμένει το καφενείο στην κεντρική πλατεία της Συκής. Ο ενοικιαστής που το είχε, αποχώρησε και ο Δήμος Ν. Πηλίου προχώρησε σε διαγωνισμό εκμίσθωσης. Αναδείχθηκε η πλειοδότης και τα σχετικά πραγματικά έγκρισης του αποτελέσματος του διαγωνισμού στάλθηκαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας, προκειμένου να δοθεί η τελική έγκριση. Ο χρόνος περνάει, αλλά η σχετική έγκριση δεν έρχεται, με αποτέλεσμα το καφενείο να παραμένει κλειστό, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των μονίμων κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών του χωριού. «Βρισκόμαστε στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, πότε θα δοθεί η έγκριση να λειτουργήσει το μοναδικό καφενείο στην κεντρική πλατεία; Κινδυνεύει το χωριό να μείνει χωρίς καφενείο το καλοκαίρι» μας είπε κάτοικος της Συκής.

Γ. Τσ.

 

 

Ξέχασαν τα πανό

Έχει περάσει ένας μήνας από τότε που έληξε η έκθεση παραγωγικής φυσιογνωμίας «Επιχειρηματικό Πανόραμα» που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Μαγνησίας μαζί με την Αναπτυξιακή του Εταιρεία. Παρ’ όλο ότι πέρασε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, σε κεντρικά σημεία της πόλης παραμένουν ανηρτημένα τα διαφημιστικά πανό της έκθεσης, αφού κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να τα απομακρύνει. Πόσο καιρό χρειάζεται το Επιμελητήριο για να το κάνει; Και ο Δήμος Βόλου, πώς αντιμετωπίζει το θέμα; Ο ρόλος του παρατηρητή δεν προβλέπεται…

Γ. Τσ

 

 

«Βόμβες» δίπλα στα σπίτια

Με «βόμβες» έτοιμες ανά πάσα στιγμή να εκραγούν παρουσίασε αναγνώστριά μας τα χορταριασμένα οικόπεδα γύρω από τις φυλακές του Βόλου. Τα χόρτα έχουν ξεπεράσει το ένα μέτρο και πλέον είναι ξερά, οπότε ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι άμεσος. Η αναγνώστρια επεσήμανε την ανάγκη να καθαριστούν άμεσα τα οικόπεδα, είτε από τους ιδιοκτήτες τους, είτε από συνεργεία του Δήμου, ώστε να εκλείψει ο κίνδυνος αυτός.

Γ. Τσ

 

 

Η σκοτεινή οδός

Τον τίτλο της σκοτεινής οδού διεκδικεί η οδός Κ. Καρτάλη. Ο δημοτικός φωτισμός δεν λειτουργεί και το πρόβλημα γίνεται ιδιαίτερα έντονο τις νυχτερινές ώρες στα σημεία όπου υπάρχουν καταστήματα ξενοίκιαστα ή δεν έχουν φωτισμό. Δεν είναι λίγοι οι Βολιώτες που διασχίζουν το συγκεκριμένο δρόμο με «φόβο ψυχής» τις βραδυνές ώρες. Βεβαίως, το ζήτημα δεν είναι καινούργιο. Έχει επισημανθεί κατ’ επανάληψη από αυτή εδώ τη στήλη, αλλά η δημοτική υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού ούτε βλέπει, ούτε ακούει. Και την ίδια τακτική φαίνεται ότι ακολουθεί και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, που δεν νιώθει την ανάγκη να ενημερώσει τους δημότες για τις αιτίες του προβλήματος, αλλά κυρίως για το πότε η Κ. Καρτάλη θα αποκτήσει ένα σωστό δημοτικό φωτισμό.

Γ. Τσ

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το