Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 18-10-2013

Θετική εξέλιξη

Θετική η εξέλιξη της έγκρισης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την παραλιακή οδική σύνδεση μεταξύ Κεραμιδίου-Ρακοποτάμου. Πρόκειται για ένα έργο που δεν έχει προχωρήσει, αν και η σημασία του είναι δεδομένη από πολλές πλευρές για την ανάπτυξη της ευρύτερης αυτής περιοχής. Βέβαια έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά για την υλοποίηση της παρέμβασης που θα αναδείξει την περιοχή ακόμη περισσότερο τουριστικά.

Φ.Σ.

 

 

Θα αλλάξει η εικόνα;

Ο καλύτερος συντονισμός του πολυδύναμου τμήματος Πορταριάς – Ιωλκού – Μακρινίτσας, με την τοποθέτηση ενός ακόμη διοικητικού υπαλλήλου, αναμένεται να αλλάξει την εικόνα της καθαριότητας στην Κουκουράβα, όπου υπάρχουν πολλά παράπονα. Στην περιοχή Κουκουράβα, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Νατάσσα Οικονόμου, η οποία φέρεται να μην ασπάζεται τις καταγγελίες δημοτικών συμβούλων, αποκομιδή απορριμμάτων: Κάθε Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή. Αποκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών γίνεται κάθε Πέμπτη. Καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων λόγω της μεγάλης έλλειψης οδοκαθαριστών στην Υπηρεσία, όπως συμβαίνει και σε όλο το εύρος του Δήμου, γίνεται περιοδικά και ανάλογα με τις ανάγκες (εκδηλώσεις, καιρικές συνθήκες κ.λπ.).

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

 

Αποκομιδή

Τη διαμαρτυρία τους προς τους επικεφαλής της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου εκφράζουν κάτοικοι της Νέας Ιωνίας, σχετικά με τους σωρούς των σκουπιδιών που συσσωρεύονται γύρω από τους κάδους απορριμμάτων μετά τη μηχανική αποκομιδή και την απομάκρυνση του απορριμματοφόρου. Σύμφωνα με τους ίδιους, το πρόβλημα παρατηρείται οξυμένο κάθε Δευτέρα και γενικότερα μετά από αργίες κυρίως, όταν οι κάδοι γεμίζουν από σκουπίδια. Μεταφέροντας οι υπάλληλοι τους γεμάτους κάδους στα απορριμματοφόρα σωροί σκουπιδιών πέφτουν στο έδαφος και παραμένουν για μέρες. Οδοκαθαριστές δεν υπάρχουν για να απομακρύνουν τα σκουπίδια, με την αποκρουστική εικόνα και την έντονη δυσοσμία να κυριαρχούν. Οι υπάλληλοι που εργάζονται στη μηχανική αποκομιδή και τα απορριμματοφόρα έχουν ως αποκλειστική αρμοδιότητα τη μεταφορά και το άδειασμα των κάδων στα οχήματα. Ωστόσο, κάτι πρέπει επιτέλους να γίνει και με τα σκουπίδια που αφήνουν πίσω τους, γύρω από τους κάδους, στους δρόμους και τα πεζοδρόμια. Εκτός πια και αν στην αρμόδια Υπηρεσία περιμένουν από τους περιοίκους να βγαίνουν μετά τη μηχανική αποκομιδή με σκούπες και φαράσια στο δρόμο για να μαζέψουν τα σκουπίδια…

Β.Κ.

 

 

Βρωμιές

στα πεζοδρόμια

Αντιδράσεις υπάρχουν από συμπολίτες που παραπονιούνται για την κατάσταση στα πεζοδρόμια από τα περιττώματα των σκύλων και τις ακαθαρσίες που προκαλούνται. Όπως τονίζουν, «περπατούν στα πεζοδρόμια και μέσα στα χορτάρια και στα σπασμένα πλακάκια βλέπει κανείς περιττώματα και άλλες βρωμιές. Δεν θα πρέπει να υπάρχει πιο εντατική καθαριότητα στους χώρους αυτούς;» αναρωτιούνται οι ίδιοι και ζητούν την παρέμβαση της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου.

Φ.Σ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το