Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 18-10-2013

Αδιαφορούν επιδεικτικά

για το πρόβλημα

Τα δικαστήρια μπορεί να έληξαν, αλλά ο «βάλτος» μέσα στην καρδιά της πόλης θα υπάρχει για καιρό ακόμη. Πέρασαν έξι μήνες και το τεχνικό συμβούλιο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεν έχει κρίνει ακόμη την ένσταση που κατέθεσε η ανάδοχος εταιρεία για την έκπτωσή της από το έργο του γκαράζ της Φιλελλήνων. Εάν τυπικά και ουσιαστικά δεν κριθεί η ένσταση δεν μπορεί να προχωρήσει η έτσι κι’ αλλιώς χρονοβόρα διαδικασία προκήρυξης ανάδειξης νέου εργολάβου, για την ολοκλήρωση του έργου. Το γκαράζ έχει κατασκευαστεί σε ποσοστό 50% και το δυσκολότερο τμήμα έχει ολοκληρωθεί. Η Αποκεντρωμένη έχει τους δικούς της ρυθμούς – ανατολίτικου τύπου – και δεν υπολογίζει τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούν οι αναιτιολόγητες καθυστερήσεις. Η πόλη όμως οφείλει να τα υπολογίζει.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

 

Εσοχές πεζοδρομίων

Τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων λόγω των εσοχών σε τμήματα των πεζοδρομίων της λεωφόρου Ειρήνης στη συμβολή της με την Αγίας Βαρβάρας στη Νέα Ιωνία επισημαίνουν διερχόμενοι πεζοί, κυρίως ηλικιωμένοι. Πρόκειται για εσοχές που διαμορφώθηκαν από τη Δημοτική Αρχή για την τοποθέτηση των κάδων απορριμμάτων ένθεν κι ένθεν της λεωφόρου Ειρήνης. Ωστόσο, με την τοποθέτηση και τη λειτουργία των υπόγειων κάδων απορριμμάτων στη διπλανή οδό Αβέρωφ, οι αντίστοιχοι πράσινοι απομακρύνθηκαν. Οι εσοχές, όμως, παραμένουν, αποτελώντας «παγίδες» για τους διερχόμενους πεζούς και κυρίως τους ηλικιωμένους. Μια στιγμιαία απροσεξία, ένα παραπάτημα αρκούν προκειμένου να τραυματιστεί άνθρωπος, με περίοικους, καταστηματάρχες και διερχόμενους πεζούς να αναφέρουν ότι τα πρώτα ατυχήματα χωρίς, ευτυχώς, τραυματισμούς σημειώθηκαν ήδη. Στην περίπτωση κατά την οποία οι εσοχές δεν πρόκειται να χρησιμέψουν ξανά για την τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων, καλόν θα είναι η αρμόδια Υπηρεσία της Δημοτικής Αρχής να τις καλύψει, όπως διερχόμενοι πεζοί επιτακτικά πλέον ζητούν.

Β.Κ. 

 

 

Το πάρκιν στο Φυτόκο

Σε δύσκολη υπόθεση εξελίσσεται κάθε βράδυ το πάρκιν στο σχολικό συγκρότημα στο Φυτόκο για τους καθηγητές και τους ενήλικες μαθητές των σχολείων που λειτουργούν το απόγευμα και το βράδυ. Μέχρι και πέρυσι που υπήρχαν σχολικοί φύλακες, πολλοί στάθμευαν τα οχήματά τους στον αύλειο χώρο.

Ωστόσο από φέτος αυτό δεν είναι εφικτό. Έτσι τα παρκάρουν εκατέρωθεν στον ανηφορικό δρόμο για το συγκρότημα του Φυτόκου, όπου βέβαια δεν είναι και τόσο εύκολο. Εξάλλου τα σταθμευμένα Ι.Χ. είναι πολλές δεκάδες.

Πάντως, όπως πληροφορούμαστε από τους εκπαιδευτικούς, ήδη επιχειρείται από το Δήμο Βόλου, να βρεθεί μια λύση στο ζήτημα με την αξιοποίηση κάποιου γειτονικού χώρου.

Φ.Σ.

 

 

Προτεραιότητα στο δρόμο Άλλης Μεριάς

Σημαντική προτεραιότητα στον τομέα των διαπλατύνσεων οδών με την απομάκρυνση κτισμάτων που στενεύουν το οδόστρωμα, πρέπει να δώσει ο Δήμος Βόλου στο δρόμο της Άλλης Μεριάς, τονίζουν συμπολίτες που χρησιμοποιούν συχνά το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο για να μεταβούν στο Πήλιο.

Συγκεκριμένα αναφέρονται στη στένωση της κεντρικής οδού της Άλλης Μεριάς από ερειπωμένο πέτρινο κτίσμα μετά το χώρο στάθμευσης.

Η διάνοιξη της οδού με απαλλοτρίωση του κτίσματος, εφόσον απαιτείται, θα διευκόλυνε χιλιάδες διερχόμενους οδηγούς και θα μείωνε την επικινδυνότητα διέλευσης.

Υπάρχει άλλη προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή Βόλου;

Α.Φ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το