Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 18-07-2013

Για την παραλία Παπά Νερό

 

Προβλήματα παρατηρούνται στην πανέμορφη παραλία Παπά Νερό του Ανατολικού Πηλίου. Εκτός του ότι ομπρελοκαθίσματα δεν τοποθέτησαν οι καταστηματάρχες της περιοχής, λόγω του προβλήματος με την Κτηματική Υπηρεσία και το αυξημένο κόστος, σημειώνεται και ελλιπής καθαρισμός. Η μη χρήση της παραλίας από τους καταστηματάρχες, την αφήνει και βρώμικη, όπως παραδέχτηκε χθες στο Ράδιο Ακρόαμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Απ. Σολδάτος. Εξάλλου δεν τοποθετήθηκαν χημικές τουαλέτες, καθώς οι προσφορές που υποβλήθηκαν, δεν ήταν οικονομικά συμφέρουσες και οι ενδιαφερόμενοι ζήτησαν πληρωμή μετρητοίς…

Τέλος η μπάρα που εμποδίζει την είσοδο οχημάτων στον πεζόδρομο, πότε λειτουργεί και πότε όχι… Όπως την περασμένη Κυριακή, που όποιος ήθελε έμπαινε το πρωί στον πεζόδρομο.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

Ευτυχώς κάποιοι

νοιάζονται…

 

 

Την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει το πάρκο της Χιλιαδούς προσπαθούν να διορθώσουν περιοίκοι, αλλά και οι ταξιτζήδες που τα οχήματά τους σταθμεύουν στην πιάτσα επί της Γιάννη Δήμου. Όπως λένε άνθρωποι της γειτονιάς, οι ταξιτζήδες φύτεψαν δενδράκια και λουλούδια, ποτίζουν τα φυτά και το γκαζόν, καθαρίζουν το χώρο από τα σκουπίδια. Βέβαια, αυτή η προσπάθεια δεν μπορεί να αλλάξει συνολικά την εικόνα του πάρκου, που βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση, έχοντας ένα συντριβάνι που δεν λειτουργεί, αλλά με το λιμνάζον νερό να έχει μετατραπεί σε εστία μόλυνσης. Και επιπλέον οι κούνιες που κρέμονται από τη μία αλυσίδα, αποτελούν κίνδυνο για τα παιδιά που επιχειρούν να παίξουν.

Εκτός από τους πολίτες, μπορεί επιτέλους και η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Βόλου να ασχοληθεί λίγο με το πάρκο;

Γ. Τσ.

 

 

Προβληματική

πληροφόρηση

 

Παράπονα διατύπωνε χθες ένας βολιώτης για την πλημμελή ενημέρωση που τους παρέχει η δημοτική αστυνομία, όσον αφορά στο χώρο λειτουργίας των λαϊκών αγορών, μετά την απόφαση των πωλητών να μην τηρούν τις αποφάσεις του δήμου. Όπως έλεγε τηλεφώνησε δύο φορές στη δημοτική αστυνομία, μία την περασμένη εβδομάδα και μία προχθές, για να πληροφορηθεί πού τελικά γίνεται η λαϊκή. Ενημερώθηκε ότι γίνεται σε συγκεκριμένους δρόμους, αλλά όταν πήγε εκεί δεν βρήκε λαϊκή αγορά. «Δεν μπορούσαν να μου πουν ότι ο δήμος την έχει οριοθετήσει εκεί, αλλά δεν ξέρουμε τι θα κάνουν οι πωλητές. Έπρεπε να ταλαιπωρηθώ;» διερωτήθηκε ο βολιώτης.

Γ. Τσ.

 

 

Υπόγειοι κάδοι

 

Λύση στο πρόβλημα που παρατηρούταν έντονο με την καθαριότητα έδωσε η εγκατάσταση υπόγειων κάδων απορριμμάτων στην οδό Αβέρωφ στη Νέα Ιωνία, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν περίοικοι, καταστηματάρχες και διερχόμενοι, εκφράζοντας την απόλυτη ικανοποίησή τους προς τη Δημοτική Αρχή Βόλου και τους επικεφαλής της αρμόδιας Υπηρεσίας. Στην περιοχή λειτουργούν αρκετά καταστήματα, μεταξύ των οποίων και εστίασης, αλλά και σούπερ μάρκετ. Αποτέλεσμα ήταν κάδοι απορριμμάτων μονίμως ξεχειλισμένοι από σκουπίδια και η δυσοσμία αναδιδόταν αφόρητη. Με την εγκατάσταση των υπόγειων κάδων η κατάσταση άλλαξε ομολογουμένως προς το καλύτερο, με περίοικους και καταστηματάρχες να κάνουν λόγο πλέον για μια «πεντακάθαρη γειτονιά» και το κυριότερο χωρίς δυσοσμία. Η πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Βόλου αποδίδει τα μέγιστα και καλόν θα είναι αν υπάρχουν οι δυνατότητες και τα περιθώρια να δρομολογηθεί και προγραμματιστεί η εγκατάσταση υπόγειων κάδων σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία της πόλης.

Β.Κ.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το