Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 17-9-2013

Καθαρισμός της τάφρου

Δικαιολογημένα οι γονείς των μαθητών του 31ουΔημοτικού Βόλου αλλά και οι εκπαιδευτικοί ζητούν να καθαριστεί από τα δεκάδες άχρηστα αντικείμενα η αντιπλημμυρική τάφρος. Γιατί το πρόβλημα είναι μεγάλο. Μέχρι και νεκρά ζώα ρίχνουν συμπολίτες εκεί, αδιαφορώντας για το περιβάλλον, την υγιεινή, την αισθητική, τη γενικότερη λειτουργία ενός έργου. Και βέβαια η αρμόδια Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας θα πρέπει να παρέμβει άμεσα.

Φ.Σ.

 

 

Κινητικότητα στο ΙΚΑ;

Μπορεί οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία να συμμετείχαν μαζί με τους καθηγητές χθες στην κινητοποίηση κατά της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο, ωστόσο αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα προβλήματα από τους συναδέλφους τους στην δημόσια εκπαίδευση. Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ και των ταμείων που εντάχθηκαν σε αυτό, είναι πάνω από 100.000 στη Μαγνησία, ενώ οι υπάλληλοι παραμένουν όσοι ήταν και πριν τις συγχωνεύσεις. Κύμα συνταξιοδοτήσεων αναμένεται μέχρι τέλος του χρόνου, αλλά και το 2014, με αποτέλεσμα για τον έλεγχο των οικοδομών σε όλο το νομό να ασχολούνται μόλις πέντε υπάλληλοι… Μάλιστα μεταβαίνουν με τα δικά τους οχήματα ελλείψει κονδυλίων, για ελέγχους… Μια επίσκεψη της τρόικας στο μητρώο ή τις παροχές του ΙΚΑ ένα πρωινό και θα αποδειχθεί του λόγου το αληθές.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

Παράνομες κάμερες παντού

Δεκάδες παράνομες κάμερες που μαγνητοσκοπούν αυθαίρετα πεζούς και οχήματα, έχουν τοποθετηθεί σε εξωτερικά σημεία επαγγελματικών χώρων, ακόμη και σε μισθωμένα από το Δήμο Βόλου ακίνητα. Καφετέριες, τράπεζες, ανταλλακτήρια χρυσού, αντιπροσωπείες κ.ά., τοποθετούν όσες κάμερες θέλουν όχι μόνο στους εσωτερικούς αλλά και σε εξωτερικούς χώρους, καταγράφοντας κίνηση από κοινόχρηστους χώρους. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ακινήτου του Δήμου Βόλου, στο οποίο ο εκμισθωτής, μόνο στον εξωτερικό χώρο της επιχείρησης, έχει τοποθετήσει 7 (επτά) κάμερες.

Φυσικά δεν περιμένει κανείς από την Αστυνομία να έχει καταγράψει αυτοβούλως τις παρανομίες, ούτε και να έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες εφαρμογής του Νόμου και προστασίας των πολιτών. Ούτε και από τα επαγγελματικά σωματεία και τα επιμελητήρια να παρέμβουν για να απομονώσουν τους «έξυπνους» που νομίζουν πως λειτουργούν υπεράνω των νόμων. Ποιος απομένει να απομακρύνει ή να αχρηστεύσει τις παράνομες κάμερες;

Α.Φ.

 

 

Άμεσα

Στον οικισμό του Αγίου Γεωργίου Κυνηγών στοίβες από κομμένα κλαδιά κλείνουν το δρόμο.

Ιδιώτης κλάδεψε το κτήματά του και εναπόθεσε τα κλαδιά στον κοινόχρηστο χώρο. Τα κλαδιά ή θα τα συγκεντρώσει η Υπηρεσία Καθαριότητας ή θα επιβάλλει στον ιδιώτη τη μεταφορά τους, όπως είναι και το λογικό. Πάντως κάτι πρέπει να γίνει και μάλιστα άμεσα.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

 

Κατεστραμμένες πινακίδες

Δεν είναι ίσως οι μοναδικές πινακίδες οδικής σήμανσης που έχουν καταστραφεί από κάποιους που δεν σέβονται τη δημόσια περιουσία. Ο λόγος για τις πινακίδες που συναντά ο επισκέπτης ερχόμενος από Λάρισα προς Βόλο από την παλιά εθνική οδό, στη διασταύρωση για Βελεστίνο και Άγ. Γεώργιο. Οι πινακίδες έχουν κυριολεκτικά καταστραφεί και οι οδηγοί των διερχόμενων οχημάτων με δυσκολία μπορούν να διαβάσουν ποιον δρόμο πρέπει να ακολουθήσουν αν θέλουν να επισκεφθούν το Βελεστίνο. Ας φροντίσει κάποιος να τις αντικαταστήσει.

Γ. Τσ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το