Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 17-10-2013

Ούτε να πεθάνεις

δεν μπορείς σήμερα…

Την έντονη αντίδραση Βολιώτη προκάλεσε η απαίτηση του ιερέα του ιερού ναού Αγ. Λαζάρου Κοιμητηρίου, να του καταβάλει το ποσό των 100 ευρώ, προκειμένου να τελέσει την εξόδιο ακολουθία του πατέρα του. Ο αποθανών δεν κηδεύτηκε από τον ιερό ναό της ενορίας στην οποία κατοικούσε στο Βόλο, αλλά από τον ιερό ναό του Κοιμητηρίου και η Εκκλησία απαιτεί γι’ αυτό το ποσό των 100 ευρώ. Μεροκαματιάρης ο γιος του αποθανόντα, διαμαρτυρήθηκε εύλογα, αφού ήδη η κηδεία του πατρός του είχε κοστίσει ακριβά. Μήπως η τοπική Εκκλησία μπορεί να μειώσει το ύψος του ποσού που ζητεί από τους συγγενείς των νεκρών, προκειμένου να τελούνται στον Άγ. Λάζαρο οι νεκρώσιμες τελετές; Σημειωτέον ότι ο συγγενής του νεκρού πλήρωσε και παράβολο για το μνημείο (όσο πιο κοντά στην είσοδο του «Κούκου» τόσο πιο ακριβό), αλλά και το γραφείο τελετών για όλα τα υπόλοιπα. Σύμφωνα με υπολογισμούς, δεν υπάρχει κηδεία που να κοστίζει λιγότερα από 1.200 ευρώ…

ΔΗΜΟ.Σ.

«Λίμνες»

Σε «λίμνες» μετατράπηκαν χθες αρκετοί κεντρικοί και συνοικιακοί δρόμοι του Βόλου και της Νέας Ιωνίας εξαιτίας της βροχόπτωσης που εκδηλώθηκε τις πρωινές ώρες. Αν και η βροχόπτωση ήταν ήπια, το νερό συσσωρεύτηκε σε αρκετά σημεία των δρόμων, προκαλώντας κινδύνους πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και συνάμα τις έντονες διαμαρτυρίες των διερχομένων οδηγών. Πρόκειται κυρίως για σημεία, στα οποία παρατηρούνται φθορές και κακοτεχνίες το οδόστρωμα. Βεβαίως, οι δρόμοι έπρεπε να είχαν εγκαίρως αποκατασταθεί από τους αρμοδίους. Οι κίνδυνοι ελλοχεύουν, ο χειμώνας και τα χειρότερα ενδεχομένως είναι μπροστά και οι έχοντες την ευθύνη οφείλουν να σπεύσουν για την επιδιόρθωση βλαβών και κακοτεχνιών στο οδικό δίκτυο, καθώς προέχει η ασφάλεια των διερχομένων οδηγών.

Β.Κ.

Κλειστά

το Σαββατοκύριακο;

Το ζήτημα μας το θέτουν αναγνώστες της εφημερίδας που κάνουν λόγο για τα γήπεδα τένις στο Βόλο που δεν είναι ιδιωτικά και τα οποία το Σαββατοκύριακο είναι κλειστά. Όπως αναφέρουν, τα γήπεδα θα μπορούσαν να είναι ανοικτά και τα Σαββατοκύριακα και οι δημότες να πληρώνουν κανονικά την είσοδο. Έτσι και ο Δήμος θα είχε περισσότερα έσοδα, αλλά και οι πολίτες θα απολάμβαναν το όμορφο αυτό άθλημα σε μέρες που δεν έχουν άλλες καθημερινές υποχρεώσεις.

Φ.Σ.

 

Η βόλτα με το ζωντανό

Καλόν είναι να είσαι ζωόφιλος. Να έχεις κατοικίδιο και να το φροντίζεις. Ψυχούλες είναι και αυτά. Τροφή, στέγη και αγάπη φτάνουν για την επιβίωσή τους. Ευτυχώς, παρά την οικονομική κρίση που έχει αυξήσει τα αδέσποτα στους δρόμους του Βόλου, υπάρχουν ακόμη πολλοί που κρατούν τα ζώα στα σπίτια τους.

Καλόν είναι όμως – και κυρίως πολιτισμένο – όταν τα βγάζουν βόλτα να μην αφήνουν στο δημόσιο κοινόχρηστο χώρο τα περιττώματα των ζώων. Μία σακουλίτσα και ένα χαρτάκι είναι υπεραρκετά για να τα μαζέψουν.

Υπάρχει έλλειμμα στην καθαριότητα λόγω υπηρεσιών, ας μην συμβάλλουμε και εμείς – ενώ μπορούμε να πράξουμε το αντίθετο – στην επιδείνωση της κατάστασης.

Ας θεωρήσουμε πως το πάρκο, εν γένει ο δημόσιος χώρος, είναι το σπίτι μας…

Τ. Κ.

 

Μόνο Πορταριά;

Διερωτούνται επισκέπτες του Βόλου για τις πινακίδες πληροφόρησης που υπάρχουν στον ανισόπεδο κόμβο περιφερειακού της οδού Λαρίσης, στον Περιφερειακό, στην Ιωλκού και σε άλλους οδικούς άξονες που οδηγούν στο Πήλιο.

Γιατί όλες οι πινακίδες που αναφέρονται στο Πήλιο, αναγράφουν μόνο την Πορταριά; Τα υπόλοιπα χωριά δεν είναι επισκέψιμα;

Α.Φ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το