Κατηγορίες: Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 13/6/2013

Η γραφειοκρατία εμπόδιο

Εκατοντάδες ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι, που ενδιαφέρονται να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση οφειλών προς το Ταμείο τους, περιμένουν τη νέα εγκύκλιο με τις προϋποθέσεις, αλλά αυτή ακόμη να έρθει. Από τις 16 Μαΐου που είχε διακοπεί η προηγούμενη ρύθμιση, δεν υπάρχει άλλη σε ισχύ στον ΟΑΕΕ, με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι να δυσανασχετούν. Η ρύθμιση έχει ανακοινωθεί εδώ και ημέρες, αλλά φαίνεται πως η εγκύκλιος καθυστερεί λόγω γραφειοκρατίας.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

Ανάγκη επιβίωσης

Περίπου 90 ηλικιωμένοι εξυπηρετούνται σήμερα στο Γηροκομείο Βόλου το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα με απλήρωτο το προσωπικό. Εκεί βρίσκουν καταφύγιο πολύπλευρης φροντίδας, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που τους παρέχονται και ιατρικές-νοσηλευτικές υπηρεσίες. Πλέον υπάρχει ζήτημα, καθώς αν κλείσει η Μονάδα Χρονίως Πασχόντων ή ακόμη και ολόκληρο το Γηροκομείο δεκάδες συμπολίτες θα βρεθούν σε δραματική θέση. Γι’ αυτό και είναι υποχρέωση των φορέων να ενεργήσουν αποτελεσματικά για τη διάσωσή του.

Φ.Σ.

 

 

Η παραλιακή Αγριάς

Πολλές είναι οι διαμαρτυρίες αναγνωστών από την Αγριά τις τελευταίες ημέρες, οι οποίοι επισημαίνουν ότι αν και η καλοκαιρινή περίοδος ξεκίνησε και η κίνηση προς τις παραλίες της περιοχής έχει αυξηθεί κατακόρυφα, ακόμη δεν έχει ξεκινήσει το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας των οχημάτων στον παραλιακό δρόμο, ειδικά τις ώρες αιχμής τα Σαββατοκύριακα. «Πρέπει να δει άμεσα το θέμα η Δημοτική Αρχή πριν συμβεί κάποιο σοβαρό ατύχημα με δεδομένο ότι στον παραλιακό δρόμο δραστηριοποιούνται πολλά καταστήματα» υποστηρίζουν. Και περιμένουν το αίτημά τους να ικανοποιηθεί…

Γ.Ξ.

 

 

Σακούλες με σκουπίδια

Περιπατητής στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου παρατήρησε ότι σε κάποιο σημείο και καλυπτόμενες από τις πικροδάφνες αφήνονται σακούλες με τα σκουπίδια που προφανώς μαζεύουν οι επιφορτισμένοι με την καθαριότητα του χώρου εργάτες. Επειδή, όπως ο ίδιος ανέφερε, το θέαμα είναι αντιαισθητικό, ας φροντίζει η υπηρεσία για την άμεση αποκομιδή των σκουπιδιών.

Γ. Τσ.

 

 

Πρόβλημα φωτισμού

Στο σκοτάδι βυθίζεται τις βραδινές ώρες το τμήμα της οδού Κύπρου από Γιάννη Δήμου μέχρι Μπασδέκη. Το πρόβλημα έχει ξεκινήσει πριν από μία εβδομάδα και όπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής δεν υπήρξε καμία παρέμβαση της αρμόδιας Υπηρεσίας. Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι επειδή η συγκεκριμένη περιοχή τις νυχτερινές ώρες δεν παρουσιάζει ιδιαίτερη κίνηση, πολλοί φοβούνται να βαδίσουν στο συγκεκριμένο τμήμα της Κύπρου.

Με την ευκαιρία, το τελευταία διάστημα έχουν αυξηθεί τα προβλήματα στο δημοτικό ηλεκτροφωτισμό, με απτό παράδειγμα την οδό Κ. Καρτάλη. Μήπως η αρμόδια Υπηρεσία μπορεί να ενημερώσει τους πολίτες γιατί σημειώνονται αυτές οι βλάβες και το κυριότερο γιατί αργούν να επιδιορθωθούν;

Γ. Τσ.

 

 

Σκυλιά κατά δικυκλιστών

Έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες οι καταγγελίες δικυκλιστών ότι δέχονται επιθέσεις από αδέσποτα σκυλιά στα κεντρικότερα σημεία του Βόλου. Μάλιστα, χθες μας αναφέρθηκε από αναγνώστη ότι του επιτέθηκε αδέσποτο στη διασταύρωση Κ. Καρτάλη και Δημητριάδος, ενώ άλλο ένα περιστατικό καταγράφηκε στη διασταύρωση Ιάσονος και Αντωνοπούλου. Η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου ας μεριμνήσει για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Γ. Τσ.

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Νέα Αρχή για τον Τόπο μας» για χρεώσεις στον Δήμο Ν. Πηλίου

Στα ζητήματα που ανέκυψαν κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νοτίου Πηλίου…

2 Ιουνίου 2024

Αχτινοβόλος φάρος Ελληνισμού στη Ζαγορά

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΧΑΛΑΤΣΗ Η Ζαγορά, εκτός από ένα χωριό διαμάντι στο κέντρο της Ελλάδας, κρύβει…

2 Ιουνίου 2024

Αγώνας-γιορτή στη Νεάπολη – Έτοιμος για το τρεμπλ ο Ολυμπιακός κόντρα στον ΠΑΟ Κοίλων

Την επιστροφή του στις Εθνικές κατηγορίες ποδοσφαίρου γιορτάζει σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου που υποδέχεται στις…

2 Ιουνίου 2024

Εξόρμηση ιστορικών οχημάτων στο Πήλιο

Η ΦΙΟ, έχοντας αναβιώσει τον παλαιότερο θεσμό του ιστορικού Rally Πηλίου, ανεβάζει τον πήχη της…

2 Ιουνίου 2024

«Εργαλεία» ανάδειξης ελαιοκομίας Νοτιοδυτικής Μαγνησίας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΙΟΛΕΤΤΑ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ Με τον διακριτικό τίτλο «Olivetto Magnes», ιδρύθηκε την άνοιξη του 2021, μετά…

2 Ιουνίου 2024

Σεμινάριο από τελειόφοιτους του ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου σε γονείς 7ου Γυμνασίου

Ο ρόλος του γονέα σήμερα είναι πιο περίπλοκος από ποτέ. Εκτός από την ανατροφή και…

2 Ιουνίου 2024