Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 13-08-2013

Πεζοδρόμιο-παγίδα

 

Ένα πλακάκι στο πεζοδρόμιο που είχε ξεκολλήσει έγινε χθες η αιτία ατυχήματος, ευτυχώς όχι σοβαρού. Αναφερόμαστε στο πεζοδρόμιο στη διασταύρωση Αλεξάνδρας και Μαυροκορδάτου, όπου χθες έπεσε ένας διερχόμενος πολίτης, που αν και χτύπησε, ευτυχώς δεν ήταν σοβαρός ο τραυματισμός του.

Και μπορεί ο συγκεκριμένος πολίτης να τη γλίτωσε «φθηνά», αν δεν παρέμβει η αρμόδια υπηρεσία, ενδεχομένως να έχουμε και σοβαρότερους τραυματισμούς.

Γ. Τσ.

 

Ακαθάριστα οικόπεδα

 

Πολλά φαίνεται είναι τα ακαθάριστα οικόπεδα που υπάρχουν εντός του πολεοδομικού συγκορτήματος Βόλου. Μετά το οικόπεδο στην Κύπρου, που γράφαμε το περασμένο Σάββατο, αναγνώστης μας τηλεφώνησε και μας είπε να στρέψουμε την προσοχή μας και προς την πλευρά των Αλυκών. Μάλιστα μας ανέφερε ότι σ’ ένα οικόπεδο που βρίσκεται στην περιοχή, μεταξύ των οδών Βασ. Γεωργίου και Ανθεστηρίων, τα καλάμια έχουν ξεπεράσει τα τρία μέτρα και οι περιοίκοι φοβούνται ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς θα δημιουργηθεί κίνδυνος για τους ίδιους, αλλά και για τις περιουσίες τους.

Ο δήμος θα πρέπει άμεσα να υποχρεώσει τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων να τα καθαρίσουν άμεσα, διαφορετικά ας το κάνει ο ίδιος χρεώνοντάς τους τη σχετική δαπάνη.

Γ. Τσ.

 

 

Λακκούβες

 

Γεμάτη λακκούβες είναι η οδός Ροζού, ειδικά από τη συμβολή της με την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και προς την Ερμού. Η διέλευση γίνεται δύσκολη για τα οχήματα είτε Ι.Χ. είτε δίκυκλα, ενώ και οι πεζοί αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο κάποιου τραυματισμού. Θα πρέπει άμεσα η αρμόδια υπηρεσία να παρέμβει και να προβεί στην επιδιόρθωση της ζημιάς στο οδόστρωμα.

Φ.Σ.

 

 

 

Κορύφωση

Κορυφώνεται αυτές τις ημέρες η έξοδος των αδειούχων και των τουριστών. Μάλιστα το περασμένο Σάββατο υπολογίζεται ότι αναχώρησαν από το λιμάνι του Βόλου γύρω στα 3.000 άτομα, ενώ και σήμερα, αλλά και αύριο θα δημιουργείται το αδιαχώρητο. Και είναι ευχάριστο πραγματικά που η τουριστική κίνηση στις Βόρειες Σποράδες κινείται σε καλά επίπεδα. Εξάλλου μέσα στην περίοδο κρίσης που βιώνουμε, τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, όπως στις παλιές εποχές.

Φ.Σ.

 

 

Μισές δουλειές

Πολίτες που διαμένουν στην οδό Αθ. Διάκου ανέφεραν ότι πριν λίγες ημέρες έκανε την εμφάνισή της η ΔΕΥΑΜΒ για να αποκαταστήσει βλάβη στη συμβολή με την οδό Γ. Καρτάλη.

Η βλάβη αποκαταστάθηκε, αλλά κανείς δεν μάζεψε τα χώματα που σχηματίζουν «βουναλάκια» στο δρόμο.

Μισές δουλειές. Σχεδόν, όπως πάντα.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

 

Ο δρόμος για Τρίκερι

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αναφορά στα προβλήματα που υπάρχουν στο δρόμο Μηλίνας-Τρίκερι. Και πέρυσι είχαμε αναφερθεί σ’ αυτά και μάλιστα ο δήμαρχος του Ν. Πηλίου μας απάντησε για τις ενέργειες που είχαν γίνει από την πλευρά του δήμου προς την Περιφέρεια. Είχε ακολουθήσει μια παρέμβαση ασφαλτόστρωσης από την τελευταία, αλλά ήταν μικρής έκτασης και ουσιαστικά δεν άλλαξε την εικόνα. Και φέτος τα προβλήματα στο δρόμο είναι ορατό, κυρίως στην έξοδο της Μηλίνας, στο ύψος του κάπινγκ. Ο δρόμος είναι γεμάτος από λακκούβες, ιδιαίτερα επικίνδυνες για τους οδηγούς των διερχόμενων οχημάτων και κυρίως των δικύκλων.

Παραθεριστές στην περιοχή διαμαρτύρονται και ζητούν μια πιο ουσιαστική παρέμβαση ασφαλτόστρωσης στην έξοδο της Μηλίνας τουλάχιστον.

Γ. Τσ.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το