Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 12-9-2013

Έριξαν φόλες

 

Κάποιοι συνεχίζουν να σπέρνουν φόλες στην πόλη του Βόλου. Η καταγγελία έρχεται από ζωόφιλους, οι οποίοι αναφέρουν ότι νέο «κρούσμα» είχαμε στην περιοχή του Αγ. Νικολάου, όπου ένα σκυλί σώθηκε την τελευταία στιγμή.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες βρέθηκαν στον κεντρικό τομέα της πόλης και νεκρά σκυλιά.

Είναι απαράδεκτο κάποιοι να δηλητηριάζουν τα ζώα. Είναι μια απάνθρωπη πράξη, που δείχνει έλλειψη πολιτισμού και παιδείας.

Γ. Τσ.

 

 

Η πινακίδα για

τη λαϊκή αγορά

Αν και έχουν περάσει δέκα και πλέον ημέρες από τότε που δεν γίνεται η λαϊκή αγορά επί της οδού Δημάρχου Γεωργιάδου, έχοντας μεταφερθεί επί της οδού Λόρδου Βύρωνος, εντούτοις η σχετική ενημερωτική πινακίδα για τη μη στάθμευση των οχημάτων κάθε Τετάρτη επί της συγκεκριμένης οδού δεν έχει αφαιρεθεί, με αποτέλεσμα κάποιοι οδηγοί να παραπλανώνται. Τουλάχιστον για την καλύτερη καθοδήγηση των πολιτών η αρμόδια Υπηρεσία θα έπρεπε να είχε βγάλει την πινακίδα και να την είχε μεταφέρει στην οδό που αυτήν την περίοδο διεξάγεται η λαϊκή αγορά.

Φ.Σ.

 

 

Πεταμένα νοβοπάν

Σπασμένα κομμάτια νοβοπάν είναι πεταμένα εδώ και αρκετές ημέρες στο προαύλιο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως, δίπλα ακριβώς από την παιδική χαρά. Γονείς που καθημερινά πηγαίνουν εκεί τα παιδιά τους για να παίξουν, επισημαίνουν αν κάποιος τα πατήσει την ώρα που τρέχει, θα γλιστρήσει και θα πέσει με απρόβλεπτες συνέπειες. Και ζητούν από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Βόλου να προχωρήσει άμεσα στην αποκομιδή τους, ώστε και ο χώρος να καθαρίσει, αλλά και να εκλείψει κάθε κίνδυνος ατυχήματος.

Γ.Ξ.

 

 

Δεν γίνεται μετά από 17 χρόνια

η έκθεση των αυτοδίδακτων

Αποτελούσε μια από τις σημαντικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούταν στην περιοχή μας, καθώς προσέλκυαν νέους καλλιτέχνες, αλλά και πολλούς επισκέπτες απ’ όλη τη χώρα. Μιλάνε για την έκθεση αυτοδίδακτων ζωγράφων, που πραγματοποιούταν εδώ και 17 χρόνια κάθε Σεπτέμβριο στην Ανακασιά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Θεοφίλεια». Φέτος, μετά από μια πολύχρονη επιτυχημένη παρουσία, η εκδήλωση δεν θα πραγματοποιηθεί, γεγονός που εύλογα στεναχώρησε τους αυτοδίδακτους καλλιτέχνες, καθώς η έκθεση αποτελούσε ένα βήμα για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Μάλιστα, όπως μας έλεγε ένας από αυτούς, συμμετοχές στην έκθεση υπήρχαν απ’ όλη την Ελλάδα.

Δεν ξέρουμε για ποιο λόγο ο Δήμος Βόλου φέτος δεν διοργάνωσε και πάλι την έκθεση, που είχε πλέον γίνει θεσμός. Οφείλει όμως να βγει και να ενημερώσει αν αυτή η έκθεση δεν πρόκειται να ξαναγίνει.

Γ. Τσ.

 

 

Χάνουν το δίκαιο τους

 

Με τρόπο αχαρακτήριστο αντέδρασε χθες κάτοικος των Αλυκών στην απόφαση αναβολής της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής λόγω έλλειψης συμμετοχής των μελών.

Η αντίδρασή του εστιαζόταν στο γεγονός ότι πρέπει να καταργηθούν όλοι οι πεζόδρομοι που βρίσκονται πάνω από το ύψος της πλαζ και καλούσε τα μέλη τα παριστάμενα μέλη της Επιτροπής να λάβουν μειοψηφική απόφαση. Έβριζε, φώναζε, απειλούσε, κυριολεκτικά τραμπούκιζε. Το χάος που επικρατεί στις Αλυκές είναι δεδομένο, αλλά οι κάτοικοι που συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο χάνουν το  όποιο δίκαιο έχουν. Γιατί έχουν δίκαιο ορισμένοι, ασχέτως αν τα αιτήματά τους εκπορεύονται από διαμάχες με τους γείτονες.

Οι επιτροπές ωστόσο δεν είναι γήπεδο, όπου συμμετέχουν για να εκτονώνονται και με άθλια γηπεδικά συνθήματα δεν δίνονται λύσεις.
ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

 

Έλεγχοι

Αισθητή, αλλά βεβαίως όχι η αναμενόμενη, είναι πλέον η παρουσία της Τροχαίας στο κέντρο του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί τουλάχιστον το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα που παρατηρείται. Οι έλεγχοι από τους τροχονόμους είναι καθημερινοί, ωστόσο απαιτείται να ενταθούν, προκειμένου οι παραβάτες οδηγοί να συνειδητοποιήσουν ότι η κατάσταση στο κέντρο του Βόλου και στο αντίστοιχο της Νέας Ιωνίας τουλάχιστον ελέγχεται. Στο «στόχαστρο» των τροχονόμων βρίσκεται κυρίως η παράνομη στάθμευση στις οδούς Ιάσονος και Δημητριάδος στο Βόλο, αλλά και στη λεωφόρο Ειρήνης στη Νέα Ιωνία. Παρά τα δεδομένα προβλήματα και το περιορισμένο προσωπικό η καλή αρχή έγινε από την Τροχαία, καθώς η αλήθεια είναι ότι μόνο η παρουσία της και τα σφυρίγματα των τροχονόμων στο κέντρο αρκούν προκειμένου να συμμορφώνουν τους παραβάτες οδηγούς. Απαιτείται βεβαίως οι έλεγχοι για την παράνομη στάθμευση να εντατικοποιηθούν, με την παρουσία της Τροχαίας στο κέντρο του Βόλου και της Νέας Ιωνίας να είναι εντονότερη.

Β.Κ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το