Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 12-12-2013

«Ντουμάνι» στα δικαστήρια

Απαγορεύεται το κάπνισμα στα δικαστήρια, όπως εξάλλου και σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, ωστόσο χθες το πρωί στο δικαστικό μέγαρο υπήρχε «ντουμάνι». Όπως επισημαίνει πολίτης που βρέθηκε στα δικαστήρια, δεν μπορούσες να δεις στο διάδρομο από τον καπνό, καθώς πολλοί κάπνιζαν εντός του κτιρίου, επειδή λόγω του κρύου δεν έβγαιναν έξω, για να κάνουν τσιγάρο… Στο ναό της Θέμιδας αυτή παραβιάζεται…

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

 

Οχήματα στην Ερμού

Την περίοδο των γιορτών περιμένουν οι έμποροι του Βόλου προκειμένου να δουλέψουν και να αυξήσουν έστω και οριακά τον τζίρο τους, με δεδομένη τη δραστική μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών. Τούτη την περίοδο που η οδός Ερμού «φορά τα γιορτινά της» και τα καταστήματα προσπαθούν να δουλέψουν, οι καταναλωτές είναι υποχρεωμένοι να κινούνται με άμεσο τον κίνδυνο να παρασυρθούν από διερχόμενα οχήματα στον πεζόδρομο της εμπορικής αγοράς της πόλης. Οι παραβάτες οδηγοί εξακολουθούν να κινούνται ανενόχλητοι στον πεζόδρομο της Ερμού και στους γύρω αντίστοιχους, με το γεγονός να προκαλεί την έντονη αντίδραση εμπόρων και καταναλωτών. Η παρέμβαση της Τροχαίας με τη διενέργεια ελέγχων είναι απαραίτητη, καθώς την περίοδο των γιορτών τουλάχιστον ο πεζόδρομος της Ερμού πρέπει να απαλλαγεί από την κίνηση και τη στάθμευση οχημάτων, προκειμένου οι καταναλωτές να πραγματοποιούν τις όποιες αγορές τους με ασφάλεια.

Β.Κ.

 

 

 

Πρώτη συνάντηση

Ήταν η πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ της Ένωσης Γονέων Δήμου Βόλου και του μητροπολίτη Δημητριάδος. Το προεδρείο της Ένωσης επισκέφθηκε το σεβασμιότατο στο γραφείο του στο Συνεδριακό Κέντρο, όπου εξέφρασε την επιθυμία του για συνεργασία και κοινή δράση σε πολλά θέματα που αφορούν στα σχολεία. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, οι δύο πλευρές υπογράμμισαν τη διάθεση να συνεχίσουν τη συνδρομή τους για το καλό των μαθητών, ενώ ανέφεραν πως ξεκινάει ένας κύκλος μεταξύ τους συνεργασίας.

Πάντως αξιοσημείωτο ήταν αυτό που τόνισε ο κ. Ιγνάτιος, ότι δηλαδή ήταν η πρώτη φορά που τον επισκέφθηκε η Ένωση Γονέων Δήμου Βόλου.

Φ.Σ.

 

 

Με τα θερμαντικά

σώματα

Μπορεί τα σχολεία στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου να έχουν θέρμανση με την προμήθεια πετρελαίου, φαίνεται, όμως, να μην ισχύει το ίδιο για τους χώρους του Δημαρχείου. Εκεί η οικονομία πάει σύννεφο. Όπως ενημερωθήκαμε σχετικά, ελλείψει πόρων, αντί για πετρέλαιο θέρμανσης, χρησιμοποιούνται θερμαντικά σώματα για να ζεσταίνονται οι υπάλληλοι. Καθόλου εύκολη, θα λέγαμε, η αποστολή τους να εργάζονται σε τέτοιες συνθήκες, όταν μάλιστα πρόκειται για το Πήλιο…

Φ.Σ.

 

 

Το χρώμα

Το χρώμα για να προχωρήσει στις διαγραμμίσεις παρέλαβε χθες η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας μετά από διαγωνισμό που πραγματοποίησε. Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο υπάρχουν ακόμη τμήματα που χρειάζονται επειγόντως παρεμβάσεις. Βέβαια με τέτοιες καιρικές συνθήκες, δεν είναι και τόσο εύκολη η πραγματοποίηση εργασιών. Θα παρακαλάμε δηλαδή να προκύψει κανένα καλό χρονικό διάστημα για να γίνει η παρέμβαση.

Φ.Σ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το