Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 10-07-2013

Θέλουν τουρισμό

χωρίς υποδομή

Εδώ και δύο χρόνια η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου δεν έχει καταβάλει τα χρήματα για την ενοικίαση του οικοπέδου στην Άφησσο (δίπλα από τον ΟΤΕ) με αποτέλεσμα φέτος ο ιδιοκτήτης να το κλείσει και να μην επιτρέπει τη στάθμευση.

Το συγκεκριμένο οικόπεδο είχε επιλύσει – σε μεγάλο βαθμό – το οξύτατο πρόβλημα της στάθμευσης στην Άφησσο, έναν ιδιαίτερα τουριστικό και παραθεριστικό προορισμό. Αλλά με τεράστιο πρόβλημα έλλειψης χώρων στάθμευσης.

Εκτός από τους επισκέπτες, των ολίγων ωρών ή ημερών, στάθμευαν τα οχήματά τους και κάτοικοι της περιοχής. Λύση στάθμευσης είχαν στο συγκεκριμένο πάρκιν ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι σε τουριστικά καταλύματα.

Η ταλαιπωρία όσων μεταβαίνουν στην Άφησσο το φετινό καλοκαίρι είναι πολύ μεγάλη. Η αναζήτηση χώρου στάθμευσης του αυτοκινήτου επιφέρουν εκνευρισμό και ταραχή, ενώ είναι αποτρεπτική για αρκετούς επισκέπτες.

Όσοι έχουν επαγγελματικές υποχρεώσεις στην Άφησσο μετακινούνται καθημερινά με τα λεωφορεία της γραμμής.

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, όπως καταγγέλλουν όσοι βιώνουν καθημερινά αυτό το σκηνικό, δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για να επιλύσει το τεράστιο πρόβλημα.

Και έχουν αναμφισβήτητα δίκιο…

Τ. Κ.

 

 

 

Κεραμίδι – Καμάρι

χωρίς συγκοινωνία

Καλή δουλειά έχει κάνει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου στην παραλία Καμάρι Κεραμιδίου, τόσο με τον καθαρισμό της παραλίας, όσο και με την τοποθέτηση ναυαγοσώστη. Ωστόσο υπάρχει μια λεπτομέρεια, που δεν προσελκύει η παραλία επισκέπτες. Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας τερματίζει τα δρομολόγια των λεωφορείων του στο Κεραμίδι και όχι στο Καμάρι. Οπότε όποιος δεν διαθέτει αυτοκίνητο ή θα πρέπει να περπατήσει μερικά χιλιόμετρα ή να πάρει το αγοραίο-ταξί της περιοχής. Ένα τοπικό μικρό λεωφορείο μέχρι την παραλία δεν θα ήταν άσχημη ιδέα. Το ίδιο λεωφορείο θα μπορούσε να συνδέει το Κεραμίδι και με το Βένετο και την παραλία Πετρομέλισσο του εν λόγω οικισμού τώρα το καλοκαίρι.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

Τα αδέσποτα

Μια ακόμη «πληγή» που προκαλούν τα αδέσποτα, αφορά στα Ι.Χ. Πώς; Με τα τρακαρίσματα. Όπως πληροφορούμαστε, πολλές είναι οι περιπτώσεις οδηγών Ι.Χ. που, καθώς κινούνταν με τα οχήματά τους, έπεσαν πάνω στο αδέσποτο. Το κακό είναι διπλό. Αφενός το αδέσποτο σκοτώνεται ή τραυματίζεται βαριά, αφετέρου προκαλείται μεγάλη ζημιά στα αυτοκίνητα που σε καιρούς κρίσης και αδυναμίας αντιμετώπισης των ζημιών ο «πονοκέφαλος» είναι ακόμη μεγαλύτερος. Μάλιστα, όπως τονίζουν εργαζόμενοι σε φανοποιεία και συνεργεία, πολλά είναι τα περιστατικά αυτού του είδους που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Φ.Σ.

 

 

Χωρίς δημοτικό φωτισμό

Ακόμη διαμαρτύρονται οι περίοικοι της οδού Μακρινίτσης μεταξύ Ανθ. Γαζή και Γαλλίας, καθώς έχει περάσει περισσότερο από ένας μήνας και ακόμη να αποκατασταθεί ο δημοτικός φωτισμός στο ύψος του παραρτήματος του Εθνικού Ωδείου Αθηνών. Ο δρόμος έχει στην κυριολεξία βυθιστεί στο σκοτάδι με αποτέλεσμα να φοβούνται να κυκλοφορήσουν τις νυκτερινές ώρες, ζητώντας να διορθωθεί άμεσα το πρόβλημα. Απομένει να δούμε πόσος καιρός θα περάσει ακόμη για να ικανοποιηθεί το αίτημά τους…

Γ.Ξ.

 

 

 

Επικίνδυνο οδόστρωμα

Τον κίνδυνο πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων στην παραλιακή των Πευκακίων εξαιτίας των φθορών και των κακοτεχνιών που παρατηρούνται στο οδόστρωμα επισημαίνουν προς τους αρμόδιους διερχόμενοι οδηγοί. Σύμφωνα με τους ίδιους, το πρόβλημα οξύνεται κατά τις νυχτερινές κυρίως ώρες, λόγω και του ελλιπούς φωτισμού του δρόμου. Αναμφίβολα, πρόκειται για έναν πολυσύχναστο δρόμο την τρέχουσα ειδικά χρονική περίοδο, στον οποίο κινούνται ντόπιοι και κυρίως επισκέπτες τόσο για το μπάνιο τους, όσο και για διασκέδαση, με την κακή κατάσταση του οδοστρώματος σε συνδυασμό με την ευθεία να καθιστούν τους κινδύνους άμεσους. Έστω και εκ των υστέρων οι αρμόδιοι οφείλουν να αναλάβουν άμεσα τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για την ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας στην παραλιακή των Πευκακίων με επιδιόρθωση του οδοστρώματος και όχι με «μπαλώματα», ως συνήθως.

Β.Κ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το