Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 09-07-2013

Εξήγηση

Επαναλαμβάνουμε καθημερινά και δεν θα κουραζόμαστε να το επισημαίνουμε ότι τα πεζοδρόμια και οι δρόμοι της πόλης είναι πιο βρόμικα και βρόμικοι αντίστοιχα από ποτέ.

Χθες ενημερωθήκαμε ότι δύο υπάλληλοι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης ασκούν καθήκοντα διοικητικής υποστήριξης, η μια την Πολιτική Προστασία και η άλλη στη Νέα Ιωνία, ενώ είναι εργάτριες καθαριότητας.

Εάν οι υπάλληλοι με ειδικότητες εργατών και εργατριών καθαριότητας είναι στα γραφεία , υπάρχει «λογική» εξήγηση γιατί μένει ακαθάριστη η πόλη.

ΚΑΤ.ΤΑΣ

 

Τα ενοίκια στην ιχθυαγορά

Τη μείωση του ενοικίου ζητούν οι καταστηματάρχες της νέας ιχθυαγοράς στην περιοχή του Τελωνείου Βόλου. Οι καταστηματάρχες μισθώνουν τα καταστήματά τους από τον ΟΛΒ και πληρώνουν 500 ευρώ το μήνα από την εποχή πριν ξεσπάσει η κρίση. Ζητούν, και η διοίκηση του ΟΛΒ αναμένεται να υιοθετήσει το αίτημά τους, μείωση του ενοικίου. Το ζητούμενο είναι πόσο θα είναι η μείωση, καθώς υπάρχει δεδικασμένο για μειώσεις στις μισθώσεις των δημοσίων ακινήτων 20%. Τα περισσότερα από τα καταστήματα της ιχθυαγοράς είναι ήδη κλειστά και ο ΟΛΒ χάνει παρά κερδίζει από το υψηλό ενοίκιο.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

Χωρίς καπάκια

Χωρίς καπάκια βρίσκονται οι κάδοι απορριμμάτων επί της οδού Κενταύρων στην περιοχή του Χρυσοχοΐδη. Ειδικά την περασμένη Κυριακή με το θερμόμετρο να έχει χτυπήσει «κόκκινο», η δυσοσμία που προερχόταν από τους ξεχειλισμένους κάδους και τις σχισμένες σακούλες σκουπιδιών ήταν αφόρητη. Δικαίως διαμαρτύρονται οι περίοικοι και ζητούν την παρέμβαση της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου.

Φ.Σ.

 

 

Μεγαλύτερο το χαράτσι

στο Ριζόμυλο

Χωρίς αντίκρισμα ήταν η εξαγγελία για μείωση του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων για τους κατοίκους του Ριζομύλου. Αυτό προκύπτει με βάση τα όσα μας είπε Ριζομυλιώτισσα που διαμένει στην Αθήνα και διατηρεί το πατρικό της σπίτι στο χωριό. Σύμφωνα με την καταγγελία, μέχρι και το 2012 το χαράτσι στα ακίνητα του Ριζομύλου υπολογιζόταν προς 3 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Για το 2013 το χαράτσι υπολογίζεται προς 4 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, γεγονός που σημαίνει ότι ο κάθε ιδιοκτήτης θα επιβαρυνθεί με 40-60 ευρώ επιπλέον το χρόνο. Η καταγγέλλουσα απευθύνθηκε στο Δήμο Ρήγα Φεραίου για να διαμαρτυρηθεί και από εκεί της είπαν η αύξηση ανά τετραγωνικό μέτρο έγινε επειδή με νόμο του 2007 έπρεπε να είχε αυξηθεί η τιμή ζώνης στο Ριζόμυλο. «Όμως δεν είχε ενεργοποιηθεί τότε και ενεργοποιείται τώρα εν μέσω κρίσης», σημείωσε η καταγγέλλουσα και συμπλήρωσε: «Για μένα αυτά είναι τερτίπια για να εισπράττουν περισσότερα. Το ζήτημα είναι ότι οι Δήμοι αποδέχονται χωρίς αντίλογο τέτοιες αποφάσεις, ακολουθώντας την λογική της Κυβέρνησης, που αποδέχεται ό,τι τους ζητεί η τρόικα. Για μένα ότι η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου δεν μπορούσε να κάνει τίποτα είναι απλά μια δικαιολογία» σημείωσε.

Γ. Τσ.

 

 

Η παραλία Αγριάς

Για άλλη μια χρονιά, καλοκαιρινή περίοδο, επαναλαμβάνονται καταγγελίες για παραβατικότητα από καταστηματάρχες στην παραλία της Αγριάς. Μάλιστα, στην Εισαγγελία, στο Λιμενικό Ταμείο, στο Λιμεναρχείο, αλλά και στον Τύπο φτάνουν ανώνυμες επιστολές με διάφορες επισημάνσεις και ερωτηματικά. Εμείς θα περιμένουμε από τις Αρχές να δοθούν απαντήσεις, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Γ. Τσ.

 

 

Θέλει καθάρισμα

Στον προαύλειο χώρο του κτιρίου της Πρόνοιας, που βρίσκεται στην οδό Κουντουριώτου παίζουν καθημερινά πολλά παιδιά. Όμως, ο χώρος βρίσκεται σε κακή κατάσταση. Χρειάζεται να κοπούν τα χόρτα και να καθαριστεί από τα πλαστικά μπουκάλια που έχουν πεταχτεί, αλλά και από τα φύλλα των δένδρων που έχουν πέσει. Μπορεί το κτίριο να μην χρησιμοποιείται, αλλά ο ελεύθερος χώρος μπορεί να φανεί χρήσιμος για τα παιδιά της περιοχής. Αρκεί να καθαριστεί.

Γ. Τσ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το