Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 03-07-2013

Πεζοδρόμια που ζέχνουν

Κάθε μέρα που περνά η εικόνα του Βόλου, όσον αφορά στην καθαριότητα, αντί να βελτιώνεται χειροτερεύει. Κάδοι απορριμμάτων βρομούν, κεντρικά πεζοδρόμια του Βόλου «κολλούν» και τείνουν να γίνουν ακατάλληλα. Πολύ ενδεικτικά και επιγραμματικά αναφέρονται πεζοδρόμιο επί της οδού Ιωλκού, μπροστά ακριβώς από το Δικαστικό Μέγαρο. Το πεζοδρόμιο αυτό περπατούν καθημερινά εκατοντάδες πολίτες. Πεζοδρόμιο στην πλατεία Πανεπιστημίου, από τα κεντρικότερα σημεία του Βόλου. Και πολλά άλλα.

Το γενικό συμπέρασμα είναι πως τα πεζοδρόμια του Βόλου έχουν να πλυθούν από την εποχή … Καπούλα.

Για να ρίξουμε νερό χρειάζονται χρήματα;

Τ. Κ.

 

 

Στοίβα τα χαρτόκουτα

Στην πλατεία Πανεπιστημίου μπορεί να τοποθετήθηκαν υπόγειοι κάδοι για την βελτίωση αισθητικά της εικόνας της πλατείας, αλλά κάποιοι επιμένουν να αφήνουν τα χαρτόκουτα εκτός κάδων. Μάλιστα, χθες το πρόβλημα ήταν εμφανές εξ αποστάσεως αφού τα χαρτόκουτα είχαν σχηματίσει ένα μικρό λόφο.

Από το Δήμο πληροφορηθήκαμε ότι στους υπόγειους κάδους υπάρχει και αυτός για υλικά ανακύκλωσης, συνεπώς κάποιοι αδιαφορούν για την αισθητική της πόλης και εγκαταλείπουν υλικά για πέταμα, όπου τους διευκολύνει. Αν δεν κάνουμε λάθος η κανονιστική απόφαση του Δήμου προβλέπει μέτρα για αυτές τις περιπτώσεις. Θα εφαρμοστούν;

Γ. Τσ. 

 

 

Μια λύση για τις οφειλές στη ΔΕΗ

Αντί να συγκεντρώνονται όλοι οι καταναλωτές της ΔΕΗ που οφείλουν λογαριασμούς με το χαράτσι στα γραφεία της Επιχείρησης στο Βόλο και να ταλαιπωρούνται κατά εκατοντάδες καθημερινά, χειμώνα-καλοκαίρι, μήπως πρέπει η ΔΕΗ να έρθει σε συνεννόηση με όλους τους πράκτορές της και μέσω διαδικτύου, να αναλάβουν κι αυτοί τη διαδικασία των ρυθμίσεων οφειλών; Έτσι θα αποσυμφορηθεί το κεντρικό κατάστημα της ΔΕΗ στην οδό Λαρίσης στο Βόλο αλλά και πανελλαδικά και θα μπορούν οι καταναλωτές να εξυπηρετούνται ταχύτερα κοντά στα σπίτια τους.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

Χωρίς φωτισμό

Χωρίς φωτισμό είναι το σημείο που βρίσκεται η πρώτη πεζογέφυρα επί του περιφερειακού δρόμου, λίγα μέτρα πριν τον κόμβο με την οδό Ιωλκού και με κατεύθυνση προς τη Γορίτσα. Τη συγκεκριμένη γέφυρα διασχίζουν αρκετοί κάτοικοι, ενώ εκεί συχνάζουν και μαθητές. Ωστόσο το βράδυ ο στύλος της ΔΕΗ που φωτίζει την ευρύτερη αυτή περιοχή δεν λειτουργεί, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα.

Φ.Σ.

 

 

Χρειάζεται παρέμβαση

Βολιώτης που καθημερινά διανύει τη διαδρομή Βόλου-Λάρισας, μέσω της παλιάς εθνικής οδού, επισημαίνει την ανάγκη να γίνουν βελτιώσεις σε αρκετά σημεία του οδοστρώματος. «Η παλιά εθνική χρησιμοποιείται από πολλούς οδηγούς και κυρίως από οδηγούς φορτηγών. Σε αρκετά σημεία ο ασφαλτοτάπητας έχει φθαρεί και χρειάζεται να προγραμματιστούν παρεμβάσεις», έλεγε ο ίδιος απευθυνόμενος σε κάθε αρμόδιο για το θέμα.

Γ. Τσ. 

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το