Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμεςες 14-11-2013

Χωρίς ζεστό νερό

Χωρίς ζεστό νερό είναι οι παίκτες του μπάσκετ στο κλειστό Γυμναστήριο Ν. Ιωνίας και αναγκάζονται να πηγαίνουν δίπλα, στο Κολυμβητήριο, προκειμένου να πλυθούν μετά από κάθε αγώνα. Οι λόγοι, προφανώς, είναι οικονομικοί. Σε έναν άλλο Δήμο της χώρας, στο Δήμο Βύρωνα Αττικής, όλα τα δημοτικά κτίρια εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» και τοποθετήθηκαν φωτοβολταϊκά συστήματα, που δίνουν δωρεάν ρεύμα και φυσικά ζεστό νερό χωρίς κόστος χρήσης καυσίμων. Στο Δήμο Βόλου φαίνεται πως η «πράσινη ανάπτυξη» έμεινε στα λόγια…

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

Κάδοι απορριμμάτων

Τη διαμαρτυρία τους εκφράζουν κάτοικοι της Νέας Ιωνίας για τη συνήθεια που έχουν ορισμένοι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας που απασχολούνται στα απορριμματοφόρα να τοποθετούν τους κάδους απορριμμάτων ανάποδα, με το άνοιγμα του καπακιού προς τους τοίχους, μετά την αποκομιδή. Συνέπεια είναι ο κόσμος να δυσκολεύεται να ανοίγει το καπάκι, χωρίς, ωστόσο, να προβληματίζεται ιδιαίτερα, εναποθέτοντας τα σκουπίδια στο πεζοδρόμιο. Προφανώς, οι υπάλληλοι δεν τοποθετούν επίτηδες τους κάδους ανάποδα, αλλά πάνω στη βιασύνη τους και την πίεση της δουλειάς. Σύμφωνα με κατοίκους της Νέας Ιωνίας, το τελευταίο χρονικό διάστημα όλο και περισσότεροι κάδοι τοποθετούνται ανάποδα. Καλόν θα είναι οι επικεφαλής να δώσουν τις απαιτούμενες κατευθύνσεις προς τους υπαλλήλους, προκειμένου τα σκουπίδια να μη συσσωρεύονται στα πεζοδρόμια, αλλά να συγκεντρώνονται στους κάδους.

Β.Κ.

 

 

Ανεπαρκής φωτισμός

Ανεπαρκής είναι ο φωτισμός στην ενορία του Αγίου Κωνσταντίνου, ένα από τα πιο εμβληματικά θρησκευτικά μνημεία της περιοχής μας. Όπως τονίζεται από τους ιερείς, εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει πρόβλημα με την επάρκεια του φωτισμού, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις τα συστήματα φωτισμού και οι στύλοι έχουν πρόβλημα. Από την Ενορία τονίζεται ότι θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση από την αρμόδια Υπηρεσία για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Φ.Σ.

 

 

Διασταύρωση

καρμανιόλα

Πολλά ατυχήματα, ευτυχώς τα περισσότερα με υλικές ζημιές, έχουν σημειωθεί στη διασταύρωση των οδών Δημ. Πολιορκητού και Αγ. Δημητρίου στη Ν. Δημητριάδα. Όπως έλεγαν οδηγοί, τα οχήματα που κινούνται επί της Δ. Πολιορκητού όταν φτάνουν στη διασταύρωση με την Αγ. Δημητρίου υποχρεώνονται να φτάνουν μέχρι τη μέση σχεδόν του οδοστρώματος, αφού η ορατότητα είναι περιορισμένη λόγω των σταθμευμένων αυτοκινήτων. Μάλιστα, κάτοικοι της περιοχής, που όπως λένε έχουν γίνει μάρτυρες πολλών τροχαίων ατυχημάτων, έχουν διατυπώσει το αίτημα να τοποθετηθούν φωτεινοί σηματοδότες στη συγκεκριμένη διασταύρωση, δεδομένου ότι η κίνηση και στους δύο δρόμους υπάρχει αυξημένη κυκλοφορία. Μέχρι τώρα πάντως στο αίτημά τους δεν έχουν λάβει καμία απάντηση.

Γ. Τσ.

 

 

Στα αζήτητα…

Εικόνα εγκατάλειψης στους κοινόχρηστους χώρους της Βιομηχανικής Περιοχής, σε ταιριαστό συνδυασμό με τις υπόλοιπες εκτάσεις στις οποίες κάποτε ήκμαζαν μεγάλες βιομηχανίες.

Σκουπίδια παντού στο κεντρικό δίκτυο, φθορές στο οδόστρωμα, φωτεινοί σηματοδότες που δεν λειτουργούν, έλλειψη φωτισμού το βράδυ, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που προκαλούν θλίψη σε όσους έχουν βιώσει τις «χρυσές» εποχές της ΒΙΠΕ.

Α.Φ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το