Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνωμες 29-8-2013

Η παιδική χαρά στην Αγριά

Εικόνα που «τραυματίζει» τουριστικά την Αγριά παρουσιάζει η παιδική χαρά που βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Όπως μας έλεγε αναγνώστρια που επισκέφθηκε το χώρο μαζί με τον εγγονό της, η εικόνα που παρουσιάζει το πάρκο είναι αποκαρδιωτική και εγκυμονεί κινδύνους για τα παιδιά που παίζουν. Και δεν αναφερόταν στα χόρτα που δεν έχουν κοπεί. Μιλούσε για τα σκουριασμένα παιχνίδια, αλλά και για τους ξύλινους διαδρόμους, από τους οποίους λείπουν κομμάτια. «Για να επιδιορθωθούν όλα δεν χρειάζονται πολλά χρήματα, αλλά θέληση», έλεγε η αναγνώστρια, σημειώνοντας ότι η Αγριά είναι ένα τουριστικό μέρος που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες, ντόπιους και ξένους. «Είναι κρίμα να παρουσιάζει αυτή την εικόνα και μετά όλοι να λέμε ότι θέλουμε να αυξήσουμε τον τουρισμό στον τόπο μας», σημείωσε.

Γ. Τσ.

 

Λίγη μπογιά

Η Σκόπελος είναι ένα πανέμορφο νησί και δικαιολογημένα αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Όμως, αυτό δεν αρκεί. Χρειάζεται και μέριμνα των τοπικών Αρχών, ώστε οι επισκέπτες να μην εντοπίζουν κανένα ψεγάδι.  Την επισήμανση αυτή μας έκανε επισκέπτης του πανέμορφου νησιού, ο οποίος παρατήρησε ότι η αψίδα εισόδου στο λιμάνι της Σκοπέλου είναι σκουριασμένη, ενώ σκουριασμένα είναι και πολλά παιχνίδια στην παιδική χαρά στον παραλιακό χώρο. «Λίγη μπογιά και μεράκι χρειάζεται για να μην αποκομίζουν οι επισκέπτες εικόνες παραμελημένης περιοχής», μας έλεγε ο ίδιος.

Γ. Τσ.

Γέμισε χόρτα

Σε λίγες ημέρες οι σχολικές μονάδες θα ανοίξουν. Ποια είναι η μέριμνα της Δημοτικής Αρχής, ώστε να εξασφαλιστούν οι καλύτερες συνθήκες λειτουργίας; Δεν λέμε, είναι δύσκολοι οι καιροί. Αλλά υπάρχουν και όρια. Στο 11ο Νηπιαγωγείο Βόλου, στη συμβολή των οδών Ροζού-Ρήγα Φεραίου, τα χόρτα μπροστά από την πόρτα του αύλειου χώρου πήραν τέτοιο ύψος που στο τέλος το σκηνικό θα θυμίζει ζούγκλα. Εννοείται ότι η αρμόδια Υπηρεσία θα πρέπει να παρέμβει και να προχωρήσει στον καθαρισμό του χώρου σε εκείνο το σημείο.

Φ.Σ.

 

Ξεράθηκαν τα δέντρα

Με αφορμή τα όσα επισημάνθηκαν από τη στήλη για την εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή γύρω από το Πανθεσσαλικό Στάδιο, αναγνώστρια μας έκανε την εξής επισήμανση: Καλά κάνετε και γράφετε για το σκουπιδότοπο. Γράψτε, όμως, κάτι και για τα δεντράκια στη νησίδα που υπάρχει στο δρόμο μπροστά από το Πανθεσσαλικό. Τα περισσότερα έχουν ξεραθεί, αφού προφανώς κανείς δεν ενδιαφέρεται για να τα ποτίσει. Είναι κρίμα να καταστραφούν τα δέντρα για τα οποία δαπανήθηκαν χρήματα.

Μακάρι να την εισακούσει η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Βόλου.

Γ. Τσ.

 

 

Κλαδιά απειλή

Η ξαφνική ανεμοθύελλα που ξέσπασε χθες το απόγευμα στο Βόλο έγινε η αιτία να σπάσουν κλαδιά δέντρων σε διάφορα σημεία της πόλης. Ένα από αυτά είναι το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου έσπασαν τρία μεγάλα κλαδιά και έπεσαν σε σημεία που καθημερινά περνούν πολλοί επισκέπτες. Ευτυχώς δεν είχαμε τραυματισμό. Ωστόσο, στο συγκεκριμένο πάρκο και σε πολλά δέντρα υπάρχουν ξερά κλαδιά που πρέπει να κοπούν, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος κάποια στιγμή να σπάσουν και να πέσουν στα κεφάλια διερχόμενων. Ας μεριμνήσει η αρμόδια Υπηρεσία.

Γ. Τσ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το