Ματιές & Γνώμες

Ματιές & Γνώμες 20-8-2013

Είμαστε ακριβοί…

Βολιώτες, που βρέθηκαν στις διακοπές τους στη Μεσσηνία, σημειώνουν τη μεγάλη τουριστική κίνηση που είχε η Καλαμάτα, σε αντίθεση με το Πήλιο και το Βόλο, αλλά και τις μειωμένες τιμές. Πουθενά στο Μεσσηνιακό Κόλπο δεν πλήρωνες ομπρελοκάθισμα σε παραλία, ενώ ο καφές εσπρέσσο δεν πωλούταν πάνω από 2,5 ευρώ… Όχι σαν το Νότιο Πήλιο, όπου ένα ποτό (μοχίτο) διατίθεται προς 10 ευρώ(!) και ο εσπρέσσο διατίθεται ταρίφα προς 3 ευρώ… Και να σκεφθεί κανείς ότι ελάχιστοι μείωσαν τιμές σε καφέ και φαγητό, παρά τη μείωση του ΦΠΑ από το 23% στο 13%.

ΔΗΜΟ.Σ.

Επικίνδυνο σημείο δρόμου

Οδηγοί, που τακτικά μετακινούνται προς Άφησσο για τα μπάνια τους, σημειώνουν ότι μετά το ρέμα στην κατεύθυνση προς Νότιο Πήλιο, οι καλαμιές αριστερά του δρόμου και οι θάμνοι έχουν επεκταθεί τόσο, ώστε καλύπτουν μεγάλο τμήμα του οδοστρώματος. Αυτό εγκυμονεί κινδύνους για τα διερχόμενα οχήματα, καθώς ο δρόμος στενεύει επικίνδυνα, ενώ ακολουθεί και το στενό γεφύρι… Μήπως πρέπει να καθαριστούν δεξιά και αριστερά οι θάμνοι και να σημανθεί το γεφυράκι;

ΔΗΜΟ.Σ.

Λεφόκαστρο, όπως Αλιβέρι

Σουβλάκια, λουκάνικα, πανσέτες, μπριζόλες, χοιρινές, μοσχαρίσιες, φτερούγες κοτόπουλου… όλα της ώρας. Τα αυτοκίνητα παρκαρισμένα μέσα στην άμμο και τα εδέσματα από το πορτμπαγκάζ έβρισκαν κατ’ ευθείαν το δρόμο για τις ψησταριές που ήταν τοποθετημένες δίπλα από τα Ι.Χ. Τουλάχιστον έξι σκηνές και άλλες τόσες τέντες με ξαπλώστρες, καρέκλες, ψυγεία και τραπέζια, συνοδευόμενες από τις ψησταριές  είδαμε σε παραλία του Λεφόκαστρου τον 15αύγουστο.

Το νέφος και η τσίκνα «έδεναν» απόλυτα με την αλμύρα της θάλασσας και χώρος για να στρώσει ανενόχλητος κανείς την πετσέτα του, λιγοστός και… βρομερός.

Η παραλία δεν διαθέτει υποδομή για κάμπινγκ, η κατασκήνωση απαγορεύεται διά Νόμου, οι κατασκηνωτές, και αυτό είναι το κυρίαρχο πρόβλημα, δεν σέβονται τον τόπο που τους φιλοξενεί και ο Δήμος Νοτίου Πηλίου περί άλλων τυρβάζει. Εάν ο Δήμος επιθυμεί να αποκτήσει ένα παραθαλάσσιο Αλιβέρι, μπορεί να δημιουργήσει υποδομές και να επιβάλει κανόνες. Ειδάλλως ας σταματήσει να κάνει τα στραβά μάτια, μια και οι παραλίες είναι κοινόχρηστοι χώροι και ανήκουν σε όλους ανεξαιρέτως.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

Στηθαία ασφαλείας

Ντόπιοι αλλά και επισκέπτες στην περιοχή του Πτελεού επισημαίνουν ότι είναι απαραίτητη η τοποθέτηση επιπλέον στηθαίων ασφαλείας στις επικίνδυνες στροφές στην περιοχή «Σταυρός». Και μπορεί η φετινή καλοκαιρινή περίοδος με την αυξημένη κίνηση να βρίσκεται στο τέλος της, ωστόσο οι αρμόδιοι θα πρέπει να δουν το θέμα «ζεστά» και να ικανοποιήσουν το αίτημα των κατοίκων της περιοχής πριν συμβεί κάποιο σοβαρό τροχαίο με απρόβλεπτες συνέπειες…

Γ.Ξ.


Σωρός από κλαδιά

Τουλάχιστον ένα μήνα είναι παρατημένος ένας μεγάλος σωρός από κλαδιά δέντρων στο πεζοδρόμιο της Μακρινίτσης, μεταξύ Γαζή και Γαλλίας. Τα κλαδιά έχουν ξεραθεί και με το παραμικρό αεράκι σκορπίζονται στο δρόμο και στις αυλές των γύρω σπιτιών. Περίοικοι διαμαρτύρονται για την προαναφερόμενη κατάσταση και ζητούν από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Βόλου, για πολλοστή φορά όπως αναφέρουν, να προχωρήσει στην αποκομιδή των κλαδιών και τον καθαρισμό του πεζοδρομίου.

Γ.Ξ.


Πότε θα απομακρυνθούν

Μπάζα και παλιά ρούχα είναι πεταμένα έξω από τον κάδο απορριμμάτων που βρίσκεται στην οδό Πλάτωνος, κοντά στο πάρκιν της Μεταμόρφωσης. Τα συγκεκριμένα αντικείμενα τα έχει αφήσει άγνωστος εδώ και ημέρες, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να τα απομακρύνει. Περίοικοι ζητούν την επέμβαση της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου, ώστε να πάψει να υπάρχει αυτή η εικόνα.

Γ. Τσ.

Κατειλημμένα πεζοδρόμια

Κλαδιά δέντρων που έχουν ξεραθεί από την πολυκαιρία και διάφορα άλλα σκουπίδια έχουν κλείσει το πεζοδρόμιο στη διασταύρωση των οδών Μαγνήτων και Αθ. Διάκου. Οι πεζοί δεν μπορούν να περάσουν και υποχρεώνονται να κατέβουν στο πεζοδρόμιο. Η ίδια ακριβώς κατάσταση υπάρχει και στη διασταύρωση Αθ. Διάκου και Γαζή.

Φαίνεται ότι κανείς δεν έχει ειδοποιήσει την Υπηρεσία Καθαριότητας για να απομακρύνει τα αντικείμενα αυτά, ώστε να απελευθερωθούν τα πεζοδρόμια.

Γ. Τσ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το