Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Μανώλης Γλέζος: Δεν είναι πρόβλημα η δραχμή ή το ευρώ

Ο λαός καλείται να αναλάβει την εξουσία και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μέσον», ανέφερε ο Μανώλης Γλέζος


Τη δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις επανέλαβε χθες από το Βόλο ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανώλης Γλέζος, σε συνέντευξη Τύπου στο εκλογικό κέντρο του κόμματος.

«Το πρόβλημα δεν είναι η δραχμή ή το ευρώ, το νόμισμα δεν έχει πατρίδα, αλλά ιδιοκτήτες, που προσπαθούν να αξιοποιήσουν το σύστημα. Όσο και να τρομοκρατούν το λαό με το δίλημμα δραχμή ή ευρώ, όλοι γνωρίζουν ότι το χρήμα εφευρέθηκε για να εξυπηρετεί την ανταλλαγή αξιών και όχι για να δημιουργεί αξίες», δήλωσε και χαρακτήρισε «τοκογλύφους» τους εταίρους και τις αγορές.

«Δεν τους έχουμε ανάγκη, δεν τους θέλουμε, θα τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας», δήλωσε.

Ο κ. Γλέζος εκτίμησε χθες ότι έχει διογκωθεί το θέμα «δραχμή ή ευρώ» και τόνισε πως με κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα γίνουμε υπόδουλοι του χρήματος, όπως ο δικομματισμός, αλλά θα υπηρετηθεί ο λαός».

Ο κ. Γλέζος δήλωσε πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκτήσει τη 17η Ιουνίου την αυτοδυναμία θα πρέπει να καθίσει και να μετρήσει ποια λάθη έκανε και σε ερώτηση εάν είναι έτοιμο το κόμμα να αναλάβει την εξουσία δήλωσε πως η αυτοδυναμία έπρεπε να αποκτηθεί από τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

«Όταν ο λαός σου λέει τράβα μπρος και εσύ κωλώνεις, τι κάνεις; Αυτό είναι ένα αληθινό πρόβλημα» είπε και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου απέκτησε περισσότερη γνώση, κατανόησε το πρόβλημα και αυτή τη φορά είναι έτοιμος για να κερδίσει την αυτοδυναμία καθώς οι πολίτες τον εμπιστεύονται.

«Δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα, αλλά το βασικό είναι ότι ο λαός καλείται να αναλάβει την εξουσία και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μέσον» υπογράμμισε.

Ο κ. Γλέζος, που έδωσε συνέντευξη λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση του οικονομικού προγράμματος του κόμματος, εξέθεσε τις θέσεις του για τη δραχμή και το ευρώ λέγοντας ότι αυτό δεν είναι το πρόβλημα και πως το νόμισμα δεν έχει πατρίδα.

«Εμείς θεωρούμε πως δεν μπορεί να μας καβαλάει το χρήμα. Από εκεί και πέρα όλα μπορούν να βρεθούν», είπε.

Σε ερώτηση πού θα βρεθούν τα χρήματα για να καλύψει ο ΣΥΡΙΖΑ τις παροχές που υποσχέθηκε χθες, την ώρα που ταυτόχρονα τα κόμματα τον καταγγέλλουν ότι ανοίγει διάπλατα την πόρτα της δραχμής, απάντησε πως δεν υπάρχουν λεφτά, αλλά θα βρεθούν.

«Το 1821 όλη η Ευρώπη ήταν ενάντια της επανάστασης και όταν είδανε πως το ποτάμι δεν γυρνούσε πίσω μας έδωσαν δάνειο, το οποίο ξεχρεώσαμε πριν 12 χρόνια. Μακριά από εμάς οι εταίροι και οι αγορές που είναι τοκογλύφοι. Δεν τους θέλουμε, δεν τους έχουμε ανάγκη, δεν θέλουμε σωτήρες, θα τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας», δήλωσε και τόνισε πως, όταν για τρεις μήνες οι δανειστές δεν κατέβαλλαν την 6η δόση, πληρώθηκαν μισθοί και συντάξεις.

«Δεν υπάρχουν λεφτά, αλλά θα βρεθούν, έχουμε ζητήσει λογιστικό έλεγχο και δεν μας έχουνε δώσει απάντηση. Αμέσως θα μας δοθεί η δυνατότητα να βρεθούν χρήματα από τη σωστή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών», υπογράμμισε.

Τέλος ο κ. Γλέζος ρωτήθηκε και για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται από στελέχη που ο ίδιος αποκαλούσε «βαθύ ΠΑΣΟΚ».

«Οι άνθρωποι καταψήφισαν το μνημόνιο και λένε ότι θέλουν να βοηθήσουν. Τι να τους πούμε, ότι δεν τους δεχόμαστε; Θα ήταν αδιανόητο να πούμε δεν σας θέλουμε, δεν μας κάνετε», είπε.

Τέλος, ο κ. Γλέζος αναφέρθηκε και στη μορφή της αριστεράς, τη Μηλιώτισσα  Μαρία Καραγιώργη που πέθανε πριν λίγες ημέρες.

Ο κ. Γλέζος μίλησε χθες σε συγκέντρωση του κόμματος στο Παλιό Λιμεναρχείο, παρουσία πολυπληθούς ακροατηρίου και αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις από τις γερμανικές αποζημιώσεις.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Γυπαετός στην Κρήτη βούτηξε στη θάλασσα για να πιάσει ψάρια και παραλίγο να πνιγεί

Ένας πολύ μεγάλος γυπαετός με άνοιγμα φτερών γύρω στα δυο μέτρα βούτηξε για ψάρια στις…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Debate ΠΑΣΟΚ: Η ώρα προβολής στην ΕΡΤ – Ποιες οι έξι θεματικές ενότητες που συμφωνήθηκαν

Πλησιάζει η ημέρα της τηλεμαχίας των υποψηφίων για την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Σε βιβλιοθήκη της Λειψίας ανακαλύφθηκε άγνωστη μουσική σύνθεση του Μότσαρτ

Ένα άγνωστο μέχρι σήμερα μουσικό έργο που συνέθεσε ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (Wolfgang Amadeus Mozart)…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Παρουσίασε ρόστερ και εμφανίσεις ο Ολυμπιακός Β.-Όλα όσα είπε ο Γ. Παπαδόπουλος για το γηπεδικό (pics)

Πραγματοποιήθηκε στο ΕΑΚ «Τάκης Συνετόπουλος» η εκδήλωση του Ολυμπιακού Βόλου για την παρουσίαση του ρόστερ…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Μαρκ Ζάκερμπεργκ: Το νέο του ρολόι αξίας $260.000 δημιουργήθηκε από… μετεωρίτη

Ξεχάστε το κολιέ με την αλυσίδα, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ έχει ένα νέο εντυπωσιακό αξεσουάρ. Ο…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Παναγιώτης Λιαδέλης “Οι Επιμελητηριακές εκλογές αναβίωσαν μετά από χρόνια την πολυκλαδική έκθεση”

Σε ανακοίνωση του συνδυασμού "Νέο Επιμελητήριο Μαγνησίας" με επικεφαλής Παναγιώτης Λιαδέλης αναφέρεται: Ακόμη και τον…

20 Σεπτεμβρίου 2024