Photo Gallery, Τοπικά

«Μαλάκωσε» τη στάση της η ΑΓΕΤ

Επανήλθε στο διάλογο με καλύτερη πρόταση
Επανήλθε στο διάλογο με καλύτερη πρόταση

Βελτιωμένη σε σημαντικό βαθμό, παρουσιάστηκε στη χθεσινή νέα διαβούλευση για το μισθολόγιο, η αναθεωρημένη πρόταση της ΑΓΕΤ για τα επιδόματα και τις οικονομικές παροχές προς τους εργαζόμενους.

Η νέα πρόταση, απέχει από τις θέσεις που έχουν διατυπώσει οι εργαζόμενοι στις Γενικές Συνελεύσεις αλλά αποτελεί αφορμή για νέο κύκλο διαλόγου σε ήπιο κλίμα και για περαιτέρω βελτιώσεις.

Ο συντονιστής των Σωματείων, Πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Τσιμεντοβιομηχανιών Βόλου κ. Βάιος Κουκλουμπέρης, ανέφερε πως η διαβούλευση θα συνεχιστεί την Παρασκευή στις 10.30 π.μ. στην Παιανία από το σημείο που σταμάτησε η χθεσινή πρόταση και προβλέπει:

–         Μείωση των σχολικών επιδομάτων όλων των βαθμίδων κατά 15% αντί της αρχικής πρότασης της εταιρίας για μείωση 50%.

–         Μείωση των δύο διατακτικών (Χριστουγέννων και Πάσχα) στα 540 ευρώ συνολικά από 820 ευρώ που ήταν πέρυσι. Η αρχική πρόταση της εταιρίας τις περιόριζε στο 50% δηλαδή στα 410 ευρώ.

–         Καταβολή και πάλι του επιδόματος ισολογισμού που είχε καταργηθεί ολοκληρωτικά με την αρχική πρόταση. Η καταβολή του θα γίνεται στο 70% του περσινού ποσού, δηλαδή στο 70% ενός μισθού αντί ενός ολόκληρου μισθού που δινόταν μέχρι πέρυσι κι εφέτος φάνηκε να καταργείται πλήρως.

–         Καταβολή και πάλι του επιδόματος βάρδιας, το οποίο επίσης είχε καταργηθεί στην αρχική πρόταση της εταιρίας. Κι αυτό το επίδομα στο εξής θα καταβάλλεται στο 70% του περσινού επιδόματος.

Αντίστοιχες αναθεωρήσεις, σε καλό κλίμα έγιναν και σε επιμέρους παροχές της εταιρίας προς τους εργαζόμενους ή τα σωματεία και αναμένεται να συνεχιστούν αύριο στο ίδιο μήκος κύματος.

Η Ένωση προσωπικού αναμένεται να εκδώσει σήμερα ανακοίνωση για την πρόοδο των διαβουλεύσεων και να διατυπώνει την πάγια θέση της για εξεύρεση λύσεων μέσα από ειλικρινή διάλογο χωρίς προαπαιτούμενα.

«Η νέα πρόταση της εταιρίας, απέχει πολύ από τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των εργαζομένων, τις οποίες θα υποστηρίξουμε και στην επόμενη συνάντηση την Παρασκευή. Η πρόταση που μας παρουσιάστηκε, μετά από δύο εναλλακτικά σχέδια σήμερα, ήταν βελτιωμένη κατά πολύ από την αρχική πρόταση για τα επιδόματα και αποτελεί θετικό στοιχείο όπως και η συνέχιση του διαλόγου. Εμείς επιμένουμε στον διάλογο, θα ενημερώσουμε τους συναδέλφους για τις εξελίξεις και θα συνεχίσουμε την προσεχή Παρασκευή τη διαβούλευση στη βάση των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων», κατέληξε ο κ. Κουκλουμπέρης.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το