Photo Gallery, Τοπικά

Μαθητές ξεναγήθηκαν στο Δημαρχείο Βόλου

Επίσκεψη των μαθητών στο Δημαρχείο

Οι μαθητές των 16ου και 30ου Δημ. Σχολείων Βόλου συνοδευόμενοι από τους διευθυντές των σχολείων τους και τους δάσκαλους τους είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν σημαντικές στιγμές από την ιστορία της πόλης τους μέσα από τη γλαφυρή περιγραφή της αεικίνητης και πάντα πρόθυμης να εξηγήσει το παραμικρό, της αξιαγάπητης κ. Μαρίας Σπανού το Σάββατο στο Δημαρχείο του Βόλου.

Η έκθεση φωτογραφικού υλικού, τα χαρακτικά γέμισαν περηφάνια τους μαθητές για τη λαμπρότητα της πόλης τους. Κορύφωση της επίσκεψης υπήρξε η συνεργασία των μαθητών με το Δήμαρχο της πόλης, κ. Παναγιώτη Σκοτινιώτη, μέσα από την οποία τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν για τη δυναμική του νέου Καλλικρατικού Δήμου, τα όρια, τις προοπτικές, τις οικονομικές δεσμεύσεις, τον πολιτιστικό σχεδιασμό αλλά και να εκφράσουν την επιθυμία τους για μια πιο φιλική προς τον πολίτη και προς τα παιδιά πόλη. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε για συνέχιση της επαφής και τη σταθερή στήριξη των εκπαιδευτικών δομών της πόλης.

Στους μαθητές προσφέρθηκαν χυμοί και γλυκίσματα από τοπικούς φορείς.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής.

Εξάλλου χθες πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση των κατοίκων της συνοικίας Χρυσοχοΐδη στο 24ο Δημοτικό Σχολείο, όπου και συζητήθηκαν προβλήματα της συνοικίας.

 

Ερωτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ερωτήσεις για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και για την κατάργηση του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στη Ν. Ιωνία κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου η Λαϊκή Συσπείρωση.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κ.κ. Απ. Νάνος, Κ. Νίκου, Απ. Ριζόπουλος και Μ. Κοντάκης ζητούν να ενημερωθούν:

«Ποιες πολιτικές πρωτοβουλίες θα αναλάβει για να μην εμπορευματοποιηθεί και ιδιωτικοποιηθεί το κοινωνικό αγαθό της κατ’ οίκον φροντίδας ηλικιωμένων και για να δοθούν οι απαραίτητοι πόροι, που χρειάζονται για τη λειτουργία του, από τον Κ.Π.

-Με ποιο τρόπο θα διεκδικήσει τη συνέχεια και επέκταση του προγράμματος σε όσους ηλικιωμένους το έχουν ανάγκη, με μονιμοποίηση του προσωπικού, για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών φροντίδας ηλικιωμένων».

Για το υποκατάστημα του ΙΚΑ Ν. Ιωνίας οι δημοτικοί σύμβουλοι ερωτούν:

«Ποιες πρωτοβουλίες θα αναπτύξει και τι μέτρα θα λάβει για να εμποδίσει το κλείσιμο του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στη Νέα Ιωνία, για να συνεχίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του, στο πλαίσιο του δημόσιου συστήματος υγείας, με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό και την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή.

-Τι θα κάνει για να στηρίξει στο Δήμο μας τις δημόσιες υπηρεσίας υγείας, τη λειτουργία τους με σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και τη στελέχωσή τους με μόνιμο επιστημονικό προσωπικό, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν δωρεάν και με διασφαλισμένη ποιότητα τα κοινωνικά αγαθά της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το