Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Μαθαίνουμε τι καταναλώνουμε μέσω διαδικτύου

Καινοτόμο έργο του 2ου ΣΕΚ Ν. Ιωνίας παρουσιάζεται στο Επιχειρηματικό Πανόραμα
Καινοτόμο έργο του 2ου ΣΕΚ Ν. Ιωνίας παρουσιάζεται στο Επιχειρηματικό Πανόραμα

 

Στο 11ο Επιχειρηματικό Πανόραμα που αρχίζει σήμερα στο Βόλο θα συμμετάσχει το 2ο Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας παρουσιάζοντας καινοτόμα έργα των μαθητών, τα οποία μπορούν να έχουν εφαρμογή σε βασικά θέματα καθημερινότητας. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και το σύστημα καταμέτρησης καταναλώσεων νερού, ρεύματος, φυσικού αερίου μέσω οπτικών ινών.

Ουσιαστικά κάποιος μέσω αυτού του συστήματος μπορεί να καταμετρά με τη χρήση του διαδικτύου την κατανάλωση που έχει κάνει στο σπίτι του αναφορικά με τις κυριότερες παροχές που σχετίζονται με το ρεύμα, το νερό, το φυσικό αέριο.

Ο διευθυντής του 2ου ΣΕΚ Νέας Ιωνίας κ. Γιάννης Μπερέτας τόνισε πως το έργο έχει τίτλο «Καταμέτρηση των Καταναλώσεων Νερού, Ρεύματος και Φυσικού Αερίου της Κάθε Οικίας μίας Πόλης, από Κεντρικό Σύστημα, μέσω οπτικών ινών».

Μέσω της πρότασής μας, υπάρχει ένα κεντρικό σύστημα σε κάθε πόλη, όπου γίνεται αυτόματα η καταγραφή των τριών καταναλώσεων, χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση συνεργείων. Είναι φανερό ότι μία τέτοια πρόταση απλοποιεί σημαντικά τη διαδικασία καταγραφής των παροχών, με αποτέλεσμα τόσο οι υπηρεσίες να μπορούν να διαθέσουν το πλεονάζον προσωπικό σε άλλες σημαντικότερες δραστηριότητες, όσο και να επηρεάσει τιμολογιακά προς τα κάτω τις τιμές πώλησης των αγαθών αυτών. Το έργο στηρίζεται σε δύο βασικές και ισχυρές τεχνικές: Την τεχνική Instabus EIB-Konnex, όπου επιτρέπεται η σύνδεση μεγάλου αριθμού αισθητήρων με χρήση μόνο δύο αγωγών, και την τεχνική των οπτικών ινών, μέσω των οποίων υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς μεγάλου όγκου δεδομένων σε μεγάλες αποστάσεις.

Αυτό το έργο, αλλά και άλλα θα παρουσιάσει το 2ο ΣΕΚ Νέας Ιωνίας στο Επιχειρηματικό Πανόραμα. Όπως τόνισε ο κ. Μπερέτας, το 2ο Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο (Σ.Ε.Κ.) Νέας Ιωνίας Μαγνησίας θα πάρει μέρος στο 11ο  Επιχειρηματικό Πανόραμα, που θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου – Λεωφόρος Αθηνών, από σήμερα 18 έως 26 Μαΐου 2013.

Εκεί θα παρουσιαστούν έργα των μαθητών του σχολικού συγκροτήματος Φυτόκου (1ου ΕΠΑΛ, 4ου ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ Βόλου) που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των προγραμμάτων Δαίδαλος και Τεχνομάθεια, αλλά και κατασκευές που έγιναν από τους μαθητές, στο πλαίσιο των εργαστηριακών μαθημάτων.

Στο περίπτερο του 2ου ΣΕΚ Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν αναλυτικά για τις ειδικότητες και τις επαγγελματικές διεξόδους που προσφέρουν τα δύο ΕΠΑΛ και η ΕΠΑΣ του σχολικού συγκροτήματος Φυτόκου, από συναδέλφους εκπαιδευτικούς.

Μερικά από τα έργα, τα οποία οι επισκέπτες μπορούν να δουν, είναι:

-Ηλεκτρομηχανολογικός Αυτόματος Διαλογέας Ελαιών,

-Καταμέτρηση των Καταναλώσεων Νερού, Ρεύματος και Φυσικού Αερίου της κάθε οικίας μίας πόλης, από κεντρικό σύστημα, μέσω οπτικών ινών.

-Σύστημα Ελέγχου μίας Εσωτερικής Ηλεκτρικής Εγκατάστασης με PLC, σε αντιδιαστολή με την τεχνική Instabus EIB.

-Έλεγχος και Παρακολούθηση Λειτουργιών με SMS, με χρήση Inverter και PLC.

-Αυτόματη εναλλαγή αντλιών με κλασικό αυτοματισμό.

-Παραγωγή και επεξεργασία με CNC.

-Εργασίες του τομέα Δομικών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το