«Μίλησε» το κινητό του δράστη

Αποτέλεσμα φαίνεται πως φέρνει η έρευνα της Αστυνομίας στις τηλεφωνικές κλήσεις που είχε ο 45χρονος Γιώργος Ρουπακιάς σχεδόν μία ώρα πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Οπως προκύπτει από τις πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε το Mega η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του 45χρονου έδειξε ότι είχε επικοινωνία με άτομα που έχουν σχέσεις με την Χρυσή Αυγή. Μάλιστα τα τηλέφωνα έχουν ταυτοποιηθεί κι ένα εξ αυτών σχετίζεται με κάποιον πρόεδρο τοπικής οργάνωσης της περιοχής του Πειραιά. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και σκοπός των αστυνομικών είναι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, εάν βέβαια υπάρχουν, οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας.

Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ στον εργασιακό χώρο του δράστη

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ στους χώρους όπου σύχναζε και εργάζονταν ο 45χρονος δολοφόνος. Οι αξιωματικοί της αστυνομίας προσπαθούν να περισυλλέξουν οποιοδήποτε στοιχείο το οποίο θα μπορέσει να βοηθήσει και θα τους φέρει πιο κοντά στους, πιθανόν, εντολείς του δράστη.

Ο 45χρονος εργαζόταν στην ιχθυόσκαλα σαν οδηγός βυτιοφόρου και το καλοκαίρι έκανε διανομές σε τουριστικά νησιά. Τελευταία, εργαζόταν σε εταιρεία πετρελαιοειδών ως οδηγός βυτιοφόρου.
Ενεργό μέλος της Χ.Α. ο δολοφόνος

Ενεργή συμμετοχή και ρόλο στη Χρυσή Αυγή φαίνεται ότι είχε ο 45χρονος που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είναι οπαδός αλλά όχι μέλος της Χρυσής Αυγής και παραδέχθηκε ότι επισκεπτόταν συχνά τα γραφεία του κόμματος στη Νίκαια.

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του διαψεύστηκαν από τη δημοσιοποίηση μίας σειράς βίντεο και φωτογραφιών με την δράση του.

Πιο συγκεκριμένα, σε βίντεο ο 45χρονος διακρίνεται καθαρά να είναι «παρών» στα επεισόδια και τους προπηλακισμούς που προκάλεσε η Χρυσή Αυγή στον Μελιγαλά την περασμένη εβδομάδα. Μάλιστα φοράει την μπλούζα της Τοπικής Οργάνωσης της Χ.Α. Νίκαιας και παντελόνι παραλλαγής και διακρίνεται δίπλα σε άλλα μέλη του κόμματος να τραγουδά ύμνους της Χ.Α. Σε άλλο βίντεο ο δράστης φαίνεται να συμμετέχει στα γνωστά «συσσίτια του μίσους» που οργάνωσε η Χρυσή Αυγή στη Νίκαια, και στα οποία συμμετείχε ο εκπρόσωπος Τύπου της Χ.Α., Ηλίας Κασιδιάρης.

Οι μαρτυρίες και το φωτογραφικό υλικό δεν σταματούν εδώ. Ο ίδιος ποζάρει μάλιστα με περισσή άνεση μπροστά στον φωτογραφικό φακό παρέα με τον βουλευτή της Χ.Α., Κώστα Μπαρπαρούση.

Σε άλλες φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν ο 45χρονος δολοφόνος διακρίνεται με άλλα μέλη και τον γραμματέα της Τοπικής Οργάνωσης της Χ.Α. Νίκαιας «στην πρώτη εθνικιστική κατασκήνωση» στον ποταμό Νέδα. Ο ίδιος φέρεται να είχε ενεργό ρόλο και σε άλλες δραστηριότητες της Χ.Α. όπως τις εθελοντικές αιμοδοσίες μόνο για Έλληνες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες του φιλικού κύκλου του δράστη, ο 45χρονος ήταν εργάτης στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, υπάλληλος σε ιχθυοπωλεία που ανήκαν σε συγγενείς του και το τελευταίο διάστημα εργαζόταν ως οδηγός βυτιοφόρου σε εταιρεία πετρελαιοειδών.

Οι ίδιες μαρτυρίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας, κάνουν λόγο και για οικονομική εξάρτηση του δολοφόνου από την Χ.Α., καθώς φέρεται να εργαζόταν στο κυλικείο της Χ.Α.. Το ίδιο έκανε και η γυναίκα του που φέρεται να ήταν καθαρίστρια και η κόρη του.

Οι αρχές πλέον εστιάζουν τις έρευνες τους στον προσδιορισμό ακριβώς του ρόλου που είχε ο 45χρονος, ποια θέση κατείχε στην ιεραρχία της Χ.Α. και ποιες ήταν οι σχέσεις του με τα υψηλότερα κλιμάκια του κόμματος.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Βρήκαν φίδι δύο μέτρων σε ντουζιέρα σε σπίτι στο Πανόραμα

Πανικό προκάλεσε στη Θεσσαλονίκη η θέα του φιδιού που βρέθηκε σε σπίτι στο Πανόραμα. Πώς…

29 Μαΐου 2024

Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 53χρονο

Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή άσκησε ο εισαγγελέας στον 53χρονο. Που έλαβε και ζήτησε…

29 Μαΐου 2024

Δίπλα στο σπίτι του συνελήφθη κρατούμενος που δραπέτευσε από νοσοκομείο

Κρυμμένος σε ένα άλσος στην Ηγουμενίτσα βρέθηκε μετά από ανθρωποκυνηγητό που κράτησε σχεδόν 39 ώρες…

29 Μαΐου 2024

Συμβολικός αγώνας δρόμου στην παραλία του Βόλου αφιερωμένος στα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 , η Ένωση Ποντίων νομού Μαγνησίας στο πλαίσιο εκδηλώσεων Μνήμης…

29 Μαΐου 2024

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Μόνο υποσχέσεις για την επαρκή ακτοπλοϊκή σύνδεση των Σποράδων με την ηπειρωτική Ελλάδα»

Σε νέα κοινοβουλευτική Ερώτηση προχώρησε ο Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος σχετικά με τα…

29 Μαΐου 2024

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έστειλε μπαλόνια με σκουπίδια και περιττώματα ζώων στη Νότια Κορέα

Σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση προχώρησε η Βόρεια Κορέα, που έστειλε στη Νότια Κορέα μπαλόνια…

29 Μαΐου 2024