Οικονομία

Μία ακόμα κόντρα Κεδίκογλου-ΣΥΡΙΖΑ

Με φόντο το νόμισμα
Με φόντο το νόμισμα

Το νόμισμα, εθνικό ή μη, αποτέλεσε το νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβερνητικού εκπροσώπου και ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε ότι «η Ελλάδα είναι φετίχ», κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις που διατυπώνει σχετικά με την επιστροφή στη δραχμή.

Μιλώντας στον Real Fm, o κ. Κεδίκογλου κατηγόρησε όσους μιλούν για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα ότι είναι εναντίον της πατρίδας και των ασθενέστερων.

«Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, θυμίζει το πολιτικό αντίστοιχο της ‘βιβλικής Βαβέλ’, με ποιον να πρωτομιλήσεις; Με τον κ. Λαφαζάνη που λέει για εθνικοποίηση τραπεζών και να συζητάμε για να φύγουμε από το ευρώ και να καταγγέλλει τρομοκρατία για το θέμα;

» Τον κ. Τόλιο, ο οποίος επίσης να λέει ότι υπάρχει μια φοβία και επιτέλους, ας απαλλαγούμε από τις φοβίες, να επιστρέψουμε στο εθνικό νόμισμα; Ή να ακούσουμε τον κ. Μηλιό, ο οποίος προειδοποιεί ότι η πρόταση για έξοδο από το ευρώ, θα σήμαινε πολλαπλάσια δεινά για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους» αναρωτήθηκε.

Απαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει: «τον καλωσορίζουμε στην άποψη πως κανένα νόμισμα, ούτε το ευρώ, ούτε η δραχμή, δεν είναι φετίχ. Μπορεί άραγε να αντιληφθεί και πόσο καταστροφική είναι η μνημονική πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση;»

Ανταπαντώντας, ο κ. Κεδίκογλου είπε: «Αφού οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους καλύτερα να σιωπήσουν.

» Στην πολιτική βαβέλ του ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύονται να καταλάβουν απλά ελληνικά. Το ευρώ είναι απολύτως απαραίτητο για την ταχεία ανάκαμψη και ανάπτυξη της οικονομίας μας, χωρίς άλλες απώλειες για τις ασθενέστερες τάξεις.»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το