Πολιτική, Πρώτο Θέμα (old)

Μήνυση κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Κατέθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης
Κατέθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης

Μήνυση κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή κατέθεσε το πρωί της Τετάρτης ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, για την επίθεση που δέχθηκε την περασμένη Πέμπτη από τον βουλευτή μέσα στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων.

Στη μήνυσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων ζητά την ποινική δίωξη και την παραδειγματική τιμωρία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής για άδικες και αξιόποινες πράξεις εξύβρισης, έργω εξύβριση, απρόκλητη επίθεση, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών και τυχόν άλλες άδικες και αξιόποινες πράξεις που θα διαπιστωθούν κατά την ανάκριση.

Επίσης, αναφέρεται στον τραυματισμό ενός 12χρονου κοριτσιού, που εκείνη τη στιγμή παραλάμβανε το πασχαλινό δώρο του.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, στη μήνυση, αναφέρεται και στην απόπειρα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής να χρησιμοποιήσει το όπλο που έφερε.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «τα μέλη της φρουράς μου τον απομόνωσαν σε ένα παρακείμενο χώρο όπου στην προσπάθειά τους να τον ακινητοποιήσουν με σκοπό να τον οδηγήσουν εκτός του κτιρίου, ο μηνυόμενος έπιασε τη λαβή του όπλου που έφερε μαζί του, αλλά τα μέλη της προσωπικής μου φρουράς τον απέτρεψαν από οποιαδήποτε άλλη κίνηση και τελικά τον οδήγησαν εκτός του κτιρίου. Κατά τη διάρκεια της απομάκρυνσής του, όπως μου ανέφεραν τα μέλη της προσωπικής μου φρουράς, τους έλεγε “είμαι βουλευτής, δεν μπορείτε να με συλλάβετε, θα σας κάνω μήνυση”».

Απάντηση της Χρυσής Αυγής

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Χρυσή Αυγή αναφέρεται: «Ο δήμαρχος των λαθρομεταναστών επιζητεί με κάθε μέσο τη δημοσιότητα και το χρίσμα της συγκυβέρνησης για τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

» Οι Σαμαράς και Δένδιας όμως, που φέρουν την απόλυτη ευθύνη για τα αίσχη της πλατείας Συντάγματος να πάψουν να κρύβονται πίσω από τον Καμίνη.

» Η Χρυσή Αυγή θα μηνύσει άμεσα κάθε υπεύθυνο για όσες παρανομίες και αθλιότητες διεπράχθησαν την Μεγάλη Πέμπτη, οπότε και κατελύθη το άρθρο 11 του Συντάγματος.

» Πρωτίστως στρεφόμαστε κατά της ηγεσίας του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ που χτύπησε με χημικά μία απόλυτα νόμιμη συνάθροιση. Το κοινωνικό έργο της Χρυσής Αυγής και οι διανομές τροφίμων μόνο σε Έλληνες συνεχίζονται εντατικά σε ολόκληρη τη χώρα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το