Photo Gallery, Τοπικά

Μήνυση κατά γιατρού του ΙΚΑ για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικης

Γονείς ανήλικης κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση της κόρης τους γιατρό του ΙΚΑ Βόλου

 

Μήνυση σε βάρος γιατρού του ΙΚΑ Βόλου έχει καταθέσει εδώ και τέσσερις μήνες οι γονείς ανήλικης, με την οποία τον κατηγορεί για σεξουαλική παρενόχληση της κόρης τους. Η υπόθεση ήδη βρίσκεται στο στάδιο της προανακρίσεως από Πταισματοδίκη.

Στην έγκλησή τους οι γονείς της 16χρονης κοπέλας αναφέρουν πως τον περασμένο Μάρτιο η ανήλικη κόρη τους μετέβη στο ΙΚΑ καθώς είχε ανάγκη.

Οι γονείς αναφέρουν χαρακτηριστικά στη μήνυσή τους στην Εισαγγελία Βόλου: «Ο γιατρός κατά την ώρα της επίσκεψης, καθήμενος στο γραφείο του, κατ’ αρχήν την ρώτησε αν πονάει το αυτί της και στη συνέχεια ενδιαφερόμενος προφανώς για άλλα πράγματα και όχι για την ιατρική εξέταση, άνοιξε κουβέντα και εξιστορούσε στην ανήλικη πως πρέπει να προσέχει τις σεξουαλικές της πράξεις»… Μάλιστα στη μήνυση οι γονείς αναφέρουν συγκεκριμένες φράσεις, που όπως υποστηρίζουν φέρεται να είπε ο γιατρός στην 16χρονη.

Στη μήνυσή τους ακόμη οι γονείς αναφέρουν πως ο γιατρός ενδιαφερόταν να μάθει για σεξουαλικές εμπειρίες της κόρης μας, τις έκανε – όπως υποστηρίζουν – διάφορες ερωτήσεις, συνοδεύοντας τα ερωτήματά του με ανάλογες αισχρές χειρονομίες των δακτύλων του». «Αφού τελείωσε τη «σεξουαλική θεωρία» σηκώθηκε από το γραφείο για να εξετάσει το αυτί της κόρης μας και ενώ επιχειρούσε δήθεν να την εξετάσει άρχισε να χαϊδεύει το πόδι της κόρης μας, η οποία αμέσως αποτραβήχτηκε» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη μήνυση.

Στη συνέχεια, όπως υποστηρίζεται από τους γονείς στην έγκλησή τους στην Εισαγγελία, «την προσκάλεσε να τον επισκεφθεί στο ιδιωτικό του ιατρείο για να την εξετάσει καλύτερα και μάλιστα δωρεάν». Της παρέδωσε και σχετικό σημείωμα, όπως αναφέρουν οι γονείς, που έγραφε «Δωρεάν…» και τη διεύθυνση του ιατρείου, το τηλέφωνο και την υπογραφή του.

Οι γονείς αναφέρουν πως «η κόρη τους γύρισε σπίτι αναστατωμένη, τους εξιστόρησε τα όσα συνέβησαν και μάλιστα – σημειώνουν χαρακτηριστικά – ένιωθε ενοχές γιατί δεν αντέδρασε επιθετικά». Ο πατέρας της ανήλικης, όπως αναφέρει ο ίδιος στη μήνυσή του, μετέβη αμέσως, την ίδια μέρα, στο ΙΚΑ, διαμαρτυρήθηκε στο γιατρό και παράλληλα κατέθεσε σε βάρος του καταγγελία.

Ζητούν την ποινική του δίωξη, υποστηρίζοντας ότι ο γιατρός διέπραξε σε βάρος της κόρης τους το αδίκημα της εξύβρισης με λόγο και έργο, προκαλώντας της ψυχολογική αναστάτωση. Αποτέλεσμα όλου αυτού του σκηνικού, αναφέρουν οι γονείς, είναι να μην μπορεί να κοιμηθεί μόνη στο δωμάτιό της και να μένει στο δωμάτιο των γονιών της.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

1 Comment

  1. Πόσα λεφτά θέλουν οι γονείς; Εκβιασμός προφανέστατα είναι για να βγάλουν κανά φραγκάκι λόγω κρίσης. Τι δουλειά κάνουν οι γονείς;

Μοιραστείτε το