Τοπικά

Μέχρι 30 Απριλίου η πληρωμή οφειλών από διόδια

Διόδια

Τη δικαστική διαδικασία έχει επιλέξει εδώ και μήνες η εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» σε βάρος οδηγών, οι οποίοι σήκωναν την μπάρα των διοδίων και δεν πλήρωναν το αντίτιμο. Στην πλειοψηφία τους οι παραβάτες είναι οδηγοί φορτηγών και εν γένει επαγγελματικών αυτοκινήτων. Σε βάρος αρκετών έχουν εκδοθεί ήδη διαταγές πληρωμής, στην εκτέλεση των οποίων θα περάσει η εταιρεία. Σε ανακοίνωσή της η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» επισημαίνει – μετά και από αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Αυτοκινητιστών – ότι θα δοθεί περίοδος χάριτος έως το τέλος Απριλίου, για την εξόφληση οφειλών από παραβάσεις διοδίων, πριν προβεί σε άλλες – προβλεπόμενες από τον Νόμο – δικαστικές ενέργειες.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρία αναφέρει:

«Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου έχει κατά καιρούς επισημάνει ότι η χρήση του αυτοκινητόδρομου χωρίς την καταβολή του προβλεπόμενου διοδίου τέλους αποτελεί παραβατική συμπεριφορά. Δυστυχώς μια μικρή μειοψηφία επαγγελματιών συνεχίζει συστηματικά να μην καταβάλλει τα προβλεπόμενα διόδια τέλη παραβαίνοντας το Νόμο, αλλά κυρίως ασκώντας αθέμιτο ανταγωνισμό στη συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου έχει ήδη προχωρήσει σε αγωγές, αλλά και σε έκδοση διαταγών πληρωμής κατά αυτής της μειοψηφίας των επαγγελματιών και είναι βέβαιο ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα το ζήτημα αυτό θα έχει επιλυθεί προς όφελος του έργου, αλλά και των λοιπών χρηστών. Ωστόσο, κατόπιν αιτήματος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Φορτηγών Δ.Χ. η Εταιρεία, αποφάσισε να παράσχει μια τελευταία δυνατότητα τόσο στα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, όσο και σε όλους ανεξαιρέτως τους οδηγούς όλων των κατηγοριών οχημάτων (Μοτο, ΙΧ κ.λπ.), οι οποίοι έχουν διέλθει από τα διόδια χωρίς να καταβάλουν το αναλογούν αντίτιμο, προκειμένου να προσέλθουν στα γραφεία της Εταιρείας μέχρι το τέλος Απριλίου 2013 και να διακανονίσουν τις οφειλές τους χωρίς να επιβαρυνθούν με το πρόστιμο του εικοσαπλάσιου του διοδίου τέλους, το οποίο προβλέπεται ρητά από τη Σύμβαση Παραχώρησης του Έργου (Νόμος 3605/2007).

Μετά το τέλος Απριλίου 2013, η Εταιρεία θα ασκήσει πλήρως τα δικαιώματά της, τα οποία απορρέουν από την προαναφερθείσα σύμβαση και από τις εκδοθείσες διαταγές πληρωμής και στην περίπτωση αυτή δεν θα επιτρέπεται κανένας διακανονισμός και θα καταβάλλεται το σύνολο της οφειλής συμπεριλαμβανομένου του εικοσαπλάσιου.

Επισημαίνεται ότι σε καμία περίπτωση οι χρήστες που οφείλουν διόδια δεν θα βρεθούν σε πλεονεκτικότερη θέση από τους χρήστες, οι οποίοι εκπλήρωναν με συνέπεια τις υποχρεώσεις τους καταβάλλοντας τα διόδια κατά τη διέλευσή τους από τους Σταθμούς Διοδίων, επιδεικνύοντας επαγγελματισμό και υποστήριξη προς το Έργο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το