Πολιτική, Πρώτο Θέμα (old)

Μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

 Για την κατάθεση του σχεδίου νόμου κατά του ρατσισμού
Για την κατάθεση του σχεδίου νόμου κατά του ρατσισμού

Το υπό κατάθεση σχέδιο νόμου για την καταπολέμηση του ρατσισμού τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιάννης Μανιάτης δήλωσε ότι το σχέδιο νόμου κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, καλώντας τα κόμματα του συνταγματικού τόξου να δώσουν από κοινού τη μάχη κατά της βίας και του ρατσισμού.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε η πρώην υφυπουργός, Θεοδώρα Τζάκρη, ο πρώην υπουργός Χρήστος Πρωτόπαππας και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Γιάννης Ιωαννίδης.

Ο κ. Μανιάτης πρόσθεσε ότι το σχέδιο νόμου κινείται στη λογική του νομοσχεδίου, που είχε συνταχθεί επί ΠΑΣΟΚ και για  αυτό πρέπει να κατατεθεί αμέσως στη Βουλή.

«Όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου οφείλουν να το στηρίξουν. Και ας σταματήσουν επιτέλους η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ τις αλληλοκατηγορίες που στον βωμό της συντήρησης ενός ανιστόρητου διπολισμού με μικροκομματικούς στόχους, αποδυναμώνουν την αναγκαία κοινή προσπάθεια κατά του νεοναζισμού και των εκφραστών του, της Χρυσής Αυγής.

» Εδώ κρινόμαστε όλοι και επί της ουσίας. Όπως και είναι απαραίτητο να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα από το Προεδρείο της Βουλής -και με αλλαγή του Κανονισμού όπου αυτό απαιτείται- για έμπρακτες απαντήσεις απέναντι στην υποβάθμιση του Κοινοβουλίου από όπου και αν προέρχεται» κατέληξε ο κ. Μανιάτης.

«Δημοκρατική ανάγκη η προώθηση του νομοσχεδίου», λέει η ΔΗΜΑΡ

Την ανάγκη να υψωθεί ένα τείχος απέναντι στη Χρυσή Αυγή επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της, στην οποία σχολιάζει την προώθηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, ως «επιτακτική δημοκρατική ανάγκη».

Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, κάθε μέρα «γινόμαστε μάρτυρες της μισαλλοδοξίας και των ακροτήτων της Χρυσής Αυγής».

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, «τα τελευταία ‘επεισόδια’ περιλαμβάνουν την οπλοφορία βουλευτών ακόμα και εντός της Βουλής, την προσπάθεια μετατροπής του κοινοβουλίου σε αρένα, τις ρατσιστικές συμπεριφορές, τις παράνομες δραστηριότητες, τις βιαιοπραγίες κατά ανυπεράσπιστων μεταναστών», ενώ προσθέτει ότι «τις περισσότερος φορές θλιβεροί πρωταγωνιστές είναι οι ίδιοι οι βουλευτές του νεοναζιστικού μορφώματος».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το