Photo Gallery, Πολιτική

Μέρκελ: Περικόψτε διακοπές και πρόωρες συνταξιοδοτήσεις,

Αυστηροί όροι για τη βοήθεια από Γερμανίδα καγκελάριο

 

ΒΕΡΟΛΙΝΟ 18.-

Η Γερμανία είναι πρόθυμη να βοηθήσει την Ελλάδα, υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ, βάζοντας στο στόχαστρο τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, αλλά και τις  διακοπές και τις αργίες των Ελλήνων εργαζομένων.

Σε εκδήλωση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), την Τρίτη, στο Μέσεντε της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε ότι η βοήθεια προς την Ελλάδα συνοδεύεται από συγκεκριμένους όρους.

«Δεν μπορούμε να είμαστε απλώς αλληλέγγυοι και να πούμε ας συνεχίσουν απλά αυτές οι χώρες να κάνουν ό,τι έκαναν μέχρι τώρα […] Ναι, η Γερμανία θα βοηθήσει, αλλά θα το κάνει μόνον όταν οι άλλοι καταβάλλουν προσπάθειες. Και αυτό πρέπει να αποδειχθεί», σημείωσε, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της αναφέρθηκε και στις συντάξεις.

Δεν μπορεί «σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία να συνταξιοδοτούνται οι εργαζόμενοι πιο νωρίς από εκείνους στη Γερμανία. Θα πρέπει όλοι να καταβάλλουν λίγη προσπάθεια και αυτό είναι σημαντικό», είπε, ενώ έβαλε στο στόχαστρο τις διακοπές και τις αργίες.

«Δεν μπορούμε να έχουμε ένα νόμισμα και ο ένας να κάνει πολλές διακοπές και ο άλλος πολύ λίγες. Αυτό δεν μπορεί να γίνεται στο διηνεκές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη Γερμανία το όριο συνταξιοδότησης αυξάνεται σταδιακά από το 65ο στο 67ο έτος ηλικίας, με νόμο που πέρασε το 2007 η προηγούμενη κυβέρνηση του συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών – Σοσιαλδημοκρατών. Η κατώτερη προβλεπόμενη άδεια είναι 20 ημέρες.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το