Photo Gallery, Τοπικά

Μάχη της Δημοτικής Αρχής Βόλου με τη καθημερινότητα μέχρι το Πάσχα

Σε απόλυτη προτεραιότητα τίθεται από τη Δημοτική αρχή Βόλου, η αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν στην καθαριότητα, το πράσινο, τη συντήρηση υποδομών και κοινόχρηστων χώρων, το κυκλοφοριακό κ.ά.

 

Σε απόλυτη προτεραιότητα θέτει η Δημοτική Αρχή Βόλου την αντιμετώπιση των προβλημάτων καθημερινότητας με στόχο να αλλάξει η συνολική εικόνα της πόλης. Οι προτεραιότητες συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο δήμαρχος κ. Πάνος Σκοτινιώτης υπογράμμισε προς τους αντιδημάρχους την ανάγκη να καταβληθεί συντονισμένη προσπάθεια, ώστε μέσα από ολοκληρωμένες παρεμβάσεις, να αντιμετωπιστούν προβλήματα που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών και μέχρι το Πάσχα να έχει βελτιωθεί η εικόνα της πόλης.

Σε απόλυτη προτεραιότητα τίθεται η αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν στην καθαριότητα, το πράσινο, τη συντήρηση υποδομών και κοινόχρηστων χώρων, το κυκλοφοριακό, τη βελτίωση των δρόμων και του φωτισμού, τις παράνομες επιγραφές, τη σήμανση και γενικότερα την αισθητική εικόνα της πόλης.

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής έγινε ιεράρχηση των αναγκών και ο προγραμματισμός των παρεμβάσεων για το επόμενο τρίμηνο. Οι παρεμβάσεις αυτές θα υλοποιηθούν ανεξάρτητα από το καθημερινό πρόγραμμα εργασιών της κάθε υπηρεσίας.

Η Διεύθυνση Καθαριότητας, παρά τις σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό και τεχνικά μέσα, έχει αποδυθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες σε ολόκληρο το Δήμο Βόλου. Στον κεντρικό ιστό της πόλης, πέρα από τις τακτικές εργασίες, έχει ξεκινήσει να υλοποιείται πρόγραμμα εξορμήσεων από συνεργείο πέντε ατόμων, που  ήδη έχει ολοκληρώσει παρέμβαση καθαρισμού στον τομέα που περικλείεται από τις οδούς Κασσαβέτη, Γαζή, Φιλιππίδη, Πολυμέρη, και συνεχίζει με ανάλογες παρεμβάσεις σε άλλα τμήματα της πόλης.

Όσον αφορά στο πράσινο, ήδη έχουν ξεκινήσει ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στο πάρκο του Πεδίου Άρεως, στις Εργατικές Κατοικίες Αγίας Παρασκευής και Ξηροκάμπου, καθώς επίσης και το προσεκτικό κλάδεμα των δέντρων στο Πολεοδομικό Συγκρότημα. Επίσης, συνεχίζεται και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου η κοπή των άρρωστων δέντρων στο λόφο της Γορίτσας, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Δασαρχείου. Τα ξύλα συγκεντρώνονται από το Δήμο Βόλου σε συνεργασία με την Ομάδα Διάσωσης και τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και διανέμονται, έπειτα από υπόδειξη της Διεύθυνσης Πρόνοιας, σε άπορες οικογένειες της πόλης.

Αλλαγή 2000 λαμπτήρων

Η Υπηρεσία Ηλεκτροφωτισμού έχει ολοκληρώσει την καταγραφή όλων των προς αποκατάσταση φθορών και μέσα στο επόμενο τρίμηνο έχει προγραμματιστεί να γίνει αλλαγή 2000 λαμπτήρων φωτισμού και αντικατάσταση 9 χιλιομέτρων κλεμμένου δικτύου. Όσον αφορά στην οδοποιία, υπάρχει σε εξέλιξη έργο με το οποίο καλύπτονται άμεσες και επείγουσες ανάγκες στο σύνολο των δημοτικών ενοτήτων, ενώ είναι έτοιμα να ξεκινήσουν όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και τα έργα συντήρησης οδοποιίας και αγροτικής οδοποιίας από το πρόγραμμα του 2012. Εξάλλου, το επόμενο διάστημα η Υπηρεσία θα προχωρήσει στη μελέτη της οδού Ογλ, την προετοιμασία της ασφαλτόστρωσης της οδού Βούλγαρη, της οδού εμπρός από τον αρχαιολογικό χώρο του Σέσκλου με αποκατάσταση φθορών, την κατασκευή πεζοδρομίου στη Βεργίνας, τις οδοστρωσίες στην Ιαπετού και την παράλληλή της, την κατασκευή τοιχίου στην περιοχή Ταξιαρχών Φυτόκου, τοιχίων στη Μακρινίτσα και στον Άγιο Λαυρέντιο, κατασκευή τάφρου στο Διμήνι, όπως και κάποιες ράμπες πεζοδρομίων. Ακόμη προβλέπεται η κατασκευή τη νησίδας εμπρός από το Νοσοκομείο στην οδό Πολυμέρη αμέσως μετά την έγκριση των σχετικών αποφάσεων.

Σε εξέλιξη βρίσκονται μεγάλες πρωτοβουλίες πολεοδομικού σχεδιασμού που αφορούν στην ανάπτυξη της πόλης, την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Ο σχεδιασμός αυτός αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις αρχές του 2014. Όσον αφορά στους κοινόχρηστους χώρους, συνεχείς είναι οι έλεγχοι για την υλοποίηση της σχετικής κανονιστικής απόφασης που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ ξεκίνησε η τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων από τις Μικροθήβες έως την είσοδο της πόλης και θα επεκταθεί σταδιακά σε ολόκληρο το Δήμο.

Επέκταση καταφυγίου αδέσποτων

Κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής συζητήθηκε επίσης το θέμα των αδεσπότων και της λειτουργίας του Δημοτικού Καταφυγίου στις Γλαφυρές. Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα από την πορεία του προγράμματος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Απ. Παντσάς τόνισε ότι γίνεται σημαντική δουλειά στο πλαίσιο του Νόμου 4039/12, παρά τις απολύτως αντίξοες συνθήκες τόσο σε οικονομικό, όσο και σε διοικητικό επίπεδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, από τις αρχές του 2011 μέχρι σήμερα στειρώθηκαν 800 ζώα, τοποθετήθηκε μηχανισμός τσιπ σε περισσότερα από 1000 και δόθηκαν για υιοθεσία 350 κουτάβια και ενήλικα ζώα. «Οι παραπάνω αριθμοί», υπογράμμισε «αποδεικνύουν τη σοβαρή, αλλά και με προοπτική, δουλειά που γίνεται σήμερα στο Δήμο Βόλου. Ωστόσο, το πρόβλημα συντηρείται εξαιτίας κυρίως της συμπεριφοράς μερίδας συμπολιτών που έχουν ζώα, αλλά δυσκολεύονται να τα συντηρήσουν, αφού αφενός μεν το κόστος φύλαξης είναι μεγάλο, αφετέρου οι αυλές και οι κοινόχρηστοι χώροι ανεπαρκείς». Ο Δήμος Βόλου αναζητεί συνεχώς λύσεις και προβαίνει σε δράσεις που στοχεύουν στην επίλυση του προβλήματος, έχοντας την αμέριστη στήριξη των φιλοζωϊκών οργανώσεων της περιοχής.

Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής συμφώνησαν με την πρόταση του κ. Παντσά να διερευνηθεί η δυνατότητα επέκτασης του Καταφυγίου μέσω του ΕΣΠΑ, καθώς επίσης να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για την ενίσχυση του προσωπικού που ασχολούνται στο συγκεκριμένο αντικείμενο, έτσι ώστε να διευκολυνθεί το έργο της περισυλλογής απ’ όλο το Δήμο.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον προγραμματισμό δράσης της Δημοτικής Αστυνομίας, τη λειτουργία των λαϊκών αγορών και επιμέρους ζητήματα που απασχολούν τις Δημοτικές Ενότητες. Κλείνοντας τη συζήτηση ο δήμαρχος επανέλαβε ότι «σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής στενότητας, επιδίωξή μας είναι να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο ώστε να κάνουμε πιο ανθρώπινες τις συνθήκες ζωής των συμπολιτών μας».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το