Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

«Μάχη» για ένα λίτρο δωρεάν γάλα

Οι πολίτες σχημάτισαν «ουρά» μπροστά από το Τελωνείο Βόλου και είχαν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα πλαστικά μπουκάλια, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα λίτρο δωρεάν φρέσκο γάλα

«Μάχη» για ένα λίτρο δωρεάν γάλα έδωσαν χθες πολίτες, σχηματίζοντας «ουρά» στο χώρο μπροστά από το Τελωνείο του Βόλου. Συνολικά 500 λίτρα φρέσκου κατσικίσιου και πρόβειου γάλακτος διένειμαν δωρεάν οι κτηνοτρόφοι της Δημοτικής Ενότητας Αισωνίας σε μια συμβολική κίνηση, η οποία ως κυρίαρχο και πρωταρχικό στόχο είχε την ενίσχυση του κόσμου στη δύσκολη οικονομική συγκυρία λόγω της κρίσης, της γενικότερης ύφεσης και της έλλειψης της απαιτούμενης ρευστότητας, με τους παραγωγούς να επαναλαμβάνουν σύντομα την πρωτοβουλία τους. Στο μεταξύ, σφοδρή επίθεση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Θαν. Τσαυτάρη εξαπέλυσαν χθες οι κτηνοτρόφοι της Αισωνίας. Οι παραγωγοί αντιδρούν στην εφαρμοζόμενη πολιτική του υπουργείου σχετικά με την έλλειψη, όπως υποστηρίζουν, οικονομικής ενίσχυσης για τον κλάδο της κτηνοτροφίας.

Μία ώρα πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της διαδικασίας δωρεάν διανομής του φρέσκου κατσικίσιου και πρόβειου γάλακτος, που ήταν στις 11 χθες το πρωί, ο κόσμος είχε ήδη αρχίσει να σχηματίζει «ουρά» στο χώρο μπροστά από το Τελωνείο της πόλης, αναμένοντας τους κτηνοτρόφους από την Αισωνία.

Οι πολίτες είχαν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα πλαστικά μπουκάλια, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα λίτρο δωρεάν φρέσκο γάλα.

Οι κτηνοτρόφοι είχαν από προχθές ανακοινώσει ότι δεν διαθέτουν την απαιτούμενη οικονομική δυνατότητα, προκειμένου να αγοράσουν οι ίδιοι πλαστικά μπουκάλια και να τοποθετήσουν τις ποσότητες του φρέσκου γάλακτος, ζητώντας από τον κόσμο να προσκομίσει ο καθένας το δικό του.

Λίγο μετά τις 11 χθες το πρωί κι ενώ ο αριθμός των συγκεντρωμένων στο χώρο μπροστά από το Τελωνείο του Βόλου αυξανόταν, έφτασαν με αγροτικό αυτοκίνητο εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων της Αισωνίας, μεταφέροντας έξι μεγάλα δοχεία με 500 συνολικά λίτρα φρέσκου κατσικίσιου και πρόβειου γάλακτος.

Ο κόσμος περικύκλωσε αμέσως το αγροτικό αυτοκίνητο και οι κτηνοτρόφοι με πολλή δυσκολία κατάφεραν να ανέβουν στην καρότσα του, προκειμένου να αρχίσουν τη διαδικασία της διανομής.

Ακολούθησε «μάχη» από τους συγκεντρωμένους, προκειμένου να καταφέρουν να εξασφαλίσουν ένα λίτρο δωρεάν φρέσκου γάλακτος, με τους κτηνοτρόφους να επισημαίνουν στον κόσμο ότι το προϊόν έπρεπε απαραιτήτως να βραστεί πριν καταναλωθεί.

Η ποσότητα των 500 λίτρων συγκεντρώθηκε από το σύνολο των κτηνοτρόφων της Αισωνίας, οι οποίοι πρόσφεραν ό,τι ο καθένας μπορούσε.

Η πρωτοβουλία των παραγωγών είχε καθαρά συμβολικό χαρακτήρα και στόχο την ενίσχυση του κόσμου, ο οποίος πλήττεται από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Στο μεταξύ, λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κόσμου χθες, οι κτηνοτρόφοι της Αισωνίας γνωστοποίησαν την απόφασή τους να επαναλάβουν την πρωτοβουλία τους σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Είναι τραγικό να μην έχουν οι άνθρωποι να αγοράσουν ένα λίτρο γάλα» επισήμανε η πρόεδρος του Συλλόγου Αιγοπροβατοτρόφων Αισωνίας κ. Χαρούλα Διβάνη «και το μόνο που έχουμε να πούμε στους κυβερνώντες είναι ντροπή τους. Σε όλη την κυβέρνηση ντροπή. Ντροπή για αυτό που μας κατάντησαν και εμείς να κάνουμε και ο κόσμος να το υποστεί. Διανείμαμε δωρεάν στον κόσμο 500 λίτρα φρέσκου κατσικίσιου και πρόβειου γάλακτος. Μακάρι να είχαμε και περισσότερα. Ζητήσαμε από όλους τους κτηνοτρόφους. Ο καθένας έδωσε ό,τι μπορούσε. Ανταποκρίθηκαν όλοι οι κτηνοτρόφοι της Αισωνίας. Ωστόσο, δεν είχαν τη δυνατότητα οι συνάδελφοι να προσφέρουν όλο το γάλα παραγωγής τους, γιατί θέλουν και εκείνοι να ζήσουν. Προχωρήσαμε στη συμβολική κίνηση της δωρεάν διανομής του φρέσκου γάλακτος για να βοηθήσουμε τον κόσμο, ο οποίος έχει ανάγκη. Πριν από λίγες εβδομάδες είχαμε «ουρές» για λίγα λαχανικά. Τώρα «ουρές» για λίγο γάλα. Ό,τι και να δώσουμε, την ίδια εικόνα θα βλέπουμε. Δεσμευόμαστε ότι θα επαναλάβουμε την πρωτοβουλία μας και πολύ σύντομα, όσο πιο σύντομα μπορούμε, θα διανείμουμε ξανά δωρεάν φρέσκο γάλα στον κόσμο» υπογράμμισε η πρόεδρος του Συλλόγου Αιγοπροβατοτρόφων Αισωνίας.

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Θαν. Τσαυτάρη εξαπέλυσαν χθες κατά τη διάρκεια της δωρεάν διανομής φρέσκου γάλακτος σε πολίτες οι κτηνοτρόφοι της Αισωνίας.

Οι παραγωγοί αντιδρούν στην εφαρμοζόμενη πολιτική του υπουργείου σχετικά με την έγκριση και την εφαρμογή μέτρων, καθώς και στην έλλειψη, όπως υποστηρίζουν, οικονομικής ενίσχυσης για τον κλάδο τους.

«Με κάθε μυστικότητα» τόνισε η κ. Χαρούλα Διβάνη «επισκέφτηκε προχθές το Βόλο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Θαν. Τσαυτάρης. Πρέπει, όμως, να έρθει να δει τα χάλια μας και τα χάλια του. Είναι ένας υπουργός, ο οποίος ούτε την εικόνα του δεν ήξερε να φτιάξει. Ήταν μέσα στα νεύρα και το μόνο που ήξερε ήταν να μας λέει άλλα και όχι την ουσία. Αναφέρθηκε στα χρήματα που έδωσε στους κτηνοτρόφους. Ποια χρήματα; Τα 100 ευρώ; Του τα χαρίζουμε. Ζει ο υπουργός με 100 ευρώ; Τρώει με 100 ευρώ κάθε μέρα; Δεν νομίζω. Πώς εμείς θα ταΐσουμε τα πρόβατα; Με 100 ευρώ; Ήρθε στο Βόλο να κάνει τι; Ήρθε στην ΕΑΣ Βόλου; Αυτή την Ένωση κάποιοι κτηνοτρόφοι και κάποιοι αγρότες τη δημιούργησαν. Κανένας άλλος. Ούτε ο υπουργός» κατέληξε η κ. Χαρούλα Διβάνη.

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Σπάνιο χρυσό νόμισμα και κορμό Κούρου αξίας 20 εκατ. δολαρίων προσπάθησαν να πουλήσουν αρχαιοκάπηλοι – Πώς τους έπιασε η ΕΛΑΣ

Στη σύλληψη τριών αρχαιοκάπηλων ηλικίας 54, 69 και 52 ετών προχώρησαν αστυνομικοί από το Τμήμα…

25 Μαΐου 2024

Η Nicki Minaj συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ για κατοχή ναρκωτικών

Στο αεροδρόμιο της Ολλανδίας συνελήφθη η αμερικανίδα ράπερ Nicki Minaj λίγες ώρες πριν από την…

25 Μαΐου 2024

7χρονος έπεσε με το ποδήλατο σε τοίχο – Υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Συναγερμός έχει σημάνει στα Γιάννενα, καθώς 7χρονος που έκανε ποδήλατο, έπεσες πάνω σε τοίχο, και…

25 Μαΐου 2024

Φινλανδή κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από άγνωστο στη Ρόδο

Τον απόλυτο τρόμο έζησε 25χρονη Φινλανδή στη Ρόδο. Σύμφωνα με την καταγγελία της στην αστυνομία…

25 Μαΐου 2024

«Απολύτως αναπόφευκτη» μια πανδημία, προβλέπει Βρετανός επιστήμονας – Δεν είμαστε έτοιμοι, λέει

Η Βρετανία δεν είναι προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει μια νέα πανδημία, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής…

25 Μαΐου 2024

Καταγγελία από φιλόζωους: Άγνωστοι προκαλούν εγκαύματα σε γατάκια με οξύ – Σκληρές εικόνες

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχωρούν οι Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτμου. Σύμφωνα με την ανάρτησή τους, γατιά…

25 Μαΐου 2024