Αθλητισμός

Μάρινάκης: «Σκέφτομαι να παραιτηθώ από πρόεδρος»

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο περιθώριο της παρουσίασης του Χαβιέρ Σαβιόλα.

Ο κ. Μαρινάκης είχε προαναγγείλει από πέρσι αυτή την απόφαση, λόγω του αθλητικού νόμου που προέβλεπε κυρώσεις σε προέδρους ΠΑΕ ακόμη και για επεισόδια οπαδών μακριά από το γήπεδο. Και πλέον είναι μια σκέψη που έχει πάρει το δρόμο της υλοποίησης, ειδικά μετά την πρόσφατη ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για το θέμα της εισόδου στα αποδυτήρια των διαιτητών στον τελικό του Κυπέλλου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρου του Ολυμπιακού η αλλαγή αυτή πρόκειται να ανακοινωθεί σύντομα, ενώ φυσικά διευκρίνησε ότι δεν έχει να κάνει σε οτιδήποτε με το ιδιοκτησιακό καθώς ο ίδιος θα συνεχίσει να έχει τα ηνία της ομάδας, όπως συμβαίνει την τελευταία τριετία.

Ο κ. Μαρινάκης είπε σχετικά με αυτό το θέμα:

«Σκέφτομαι σοβαρά να παραιτηθώ από την προεδρία του Ολυμπιακού. Δεν έχω μάθει να ζω σαν όμηρος του οποιουδήποτε εισαγγελέα. Το λέω με κάθε επίγνωση ότι δεν με εκφράζει η Ελλάδα του κ. Κορρέα ή της κ. Παπανδρέου, οι οποίοι μπορούν με μία δίωξη χωρίς κανένα στοιχείο να σε βάζουν σε ομηρία και να υποφέρεις κοινωνικά και επαγγελματικά. Ούτε μπορώ το χωνέψω, ούτε με ευχαριστεί. Επίσης, ο αθλητικός νόμος που είχε ψηφιστεί πριν από 1,5 χρόνο, είναι νόμος που μπορεί να σε οδηγήσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου από μια μικρή συμπλοκή οπαδών κλπ. Δεν μπορώ να πάρω αυτό το ρίσκο, είχαμε κάνει κάποιες προτάσεις, περιμέναμε να γίνουν αλλαγές στο νόμο, αλλά δε συνέβη κάτι τέτοιο. Έχουν δρομολογηθεί όλα αυτά που σας λέω και θα σας ενημερώσουμε σύντομα. Φυσικά δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία. Είμαστε πάντα δίπλα στον Ολυμπιακό, καθημέρινα πάνω από την ομάδα, πιστεύω ότι και φέτος ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα, θα προσφέρει καλύτερο θέμαμα και με λίγη τύχη στην κλήρωση του Τσάμπιονς Λίγκ μπορούμε να πάμε καλύτερα στην Ευρώπη».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το