Άρθρα & Σχόλια, Το βήμα του πολίτη

Λόγια σταράτα και ειλικρινά

Ο κ. Χρ. Σερπιώτης γράφει:

«Φθάσαμε στο άκρον άωτον της οικονομικής κρίσεως και εξαθλίωσης, αφού είμαστε όμηροι και τρόφιμοι του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και των διεθνών τραπεζικών τοκογλύφων, εξαιτίας των κομματικών πολιτικών κυβερνήσεων των δύο κομμάτων εξουσίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που επί 40 χρόνια διακυβερνούν την Ελλάδα. Πώς έφτασε η Ελλάδα όμως στα σημερινά αδιέξοδα, να διοικείται από τους δανειστές μας και οι Έλληνες πολιτικοί μας να παίζουν το ρόλο κομπάρσου, ξεφτιλίζοντας έναν περήφανο λαό, που έχασε το χαμόγελό του και την οντότητά του ως ελεύθερο κράτος;

Είναι να απορεί κανείς με το κατάντημα αυτό της Ελλάδας, με την πρωτιά που κατέχει στον εμπορικό στόλο, που αλωνίζει τις πέντε θάλασσες και ηπείρους, κυριολεκτικά να διοικείται από τους δανειστές της και ο απλός λαός αναρωτιέται πώς φτάσαμε σε μέρες κατοχής μέσα από όλα αυτά τα πακέτα εκατομμυρίων ευρώ που παίρναμε από την Ε.Ε. και άλλους οργανισμούς και οδηγηθήκαμε στη χρεοκοπία (κι ας αρνούνται οι πολιτικοί μας να το επιβεβαιώσουν) και φτάσαμε στο σημείο να υποθηκεύουμε το μέλλον της Ελλάδας και το μέλλον των παιδιών μας σε αδίστακτους δανειστές και διεθνείς τραπεζικούς τοκογλύφους, που κυριολεκτικά θέλουν όχι μόνο το αίμα να μας πιουν, αλλά στην κυριολεξία να μας διαλύσουν ως κράτος, αφού οι ίδιοι είναι που κινούν τα νήματα στη χρεοκοπία μας. Αυτοί οι ίδιοι που γνώριζαν τα οικονομικά της Ελλάδας ότι βάδιζαν από το κακό στο χειρότερο, εν τούτοις μας έδιναν τα πακέτα των εκατομμυρίων ευρώ και τα έπαιρναν πίσω με τα προγράμματα των εξοπλιστικών δαπανών και μάλιστα σε διπλάσια τιμή απ’ ό,τι τα έπαιρναν τα άλλα κράτη και τις μίζες που χορηγούσαν στους πολιτικούς μας και δεν αντιδρούσαν με τις δοσοληψίες αυτές.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι πολιτικοί μας τα πάντα γνώριζαν, αλλά συναινούσαν τόσο στο διπλασιασμό των τιμών, όσο και στις μίζες που έπαιρναν από τους τροφοδότες λογαριασμούς και έτσι φτάσαμε στο τεράστιο αυτό χρέος των 350 δισ. ευρώ, που καλώς εχόντων των πραγμάτων, με τα τοκοχρεολύσια που καθημερινά ανεβαίνουν δεν πρόκειται εις το εγγύς μέλλον να αποπληρωθεί παρ’ όλες τις θυσίες του ελληνικού λαού. Είναι ντροπή για τους Έλληνες πολιτικούς μας το κατάντημα αυτό της Ελλάδας, να είναι τρόφιμος του ΔΝΤ, με τον τεράστιο ορυκτό πλούτο που διαθέτει.

Και το κακό για τη χώρα μας είναι ότι εκλέξαμε στις πρόσφατες εκλογές τους ίδιους ανθρώπους που μας έφεραν στα σημερινά χάλια, να μας κυβερνήσουν και έτσι το κακό συνεχίζεται προς δόξα συμμάχων και εχθρών μας. Αυτή είναι η κατάντια της Ελλάδας στον 21ο αιώνα, να βρίσκεται υπό κατοχή από τους δανειστές συμμάχους της.

Είναι τεράστια τα προβλήματα της χώρας μας, πέρα από την οικονομική κρίση. Η διάλυση της Παιδείας μας συνεχίζεται με απρόβλεπτες διαστάσεις, η αναξιοκρατία και η έλλειψη κανόνων ηθικής τάξεως έφεραν τη φαυλότητα με όλα τα συμπτώματα της διαφθοράς, μίζες και κλοπές. Πρόσωπα χωρίς ηθικά ερείσματα ανάλγητοι, αλαζόνες και αναξιοπρεπείς κατέλαβαν λόγω κομματικών προσόντων υπεύθυνες θέσεις και δημιούργησαν σκάνδαλα και εξακολουθούν ακόμη να βρίσκονται στις θέσεις τους και περιμένει ο Έλληνας φορολογούμενος να δει άσπρη μέρα στη ζωή του. Έφτασαν στο σημείο οι Έλληνες ναυτικοί μας να ντρέπονται για την καταγωγή τους και να δηλώνουν άλλη εθνικότητα λόγω της μεγάλης διαφθοράς που έχουν ως κράτος.

Όσο για την ανεργία που μαστίζει τη χώρα μας, υπεύθυνες είναι οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αφού κατόρθωσαν και έδιωξαν όλες τις επιχειρήσεις και τα εργοστάσια που μπορούσαν να παράγουν και λόγω της βαριάς φορολογίας φτάσαμε στο σημείο να μην έχουμε εξαγωγές, η δε γεωργία μας να μαραζώνει κι οι καλές εποχές των επιδοτήσεων να ανήκουν στο παρελθόν, εξ ου και ο λόγος της μεταναστεύσεως, μαζί με τα παιδιά των Πανεπιστημίων σε άλλες χώρες.

Και μέσα σ’ αυτή την παραζάλη της κοινωνίας μας οι πολιτικοί μας με την πολιτική που εξασκούν, κουβάλησαν και 2 εκατομμύρια λαθρομετανάστες, που μας κάνουν τη ζωή μας δύσκολη, με την εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά, ληστείες, αρπαγές, φόνους και διαρρήξεις, δημιουργώντας γκέτο στις αθηναϊκές συνοικίες, που οι κάτοικοί τους δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν, όχι μόνο τη νύχτα, αλλά και την ημέρα λόγω λαθρομεταναστών, από όλα τα μέρη της γης, που κατέλαβαν τη χώρα μας και μάλιστα η κυβέρνηση θέλει να τους δώσει και την ελληνική υπηκοότητα.

Η χώρα μας, που ήταν το διαμάντι της βαλκανικής χερσονήσου, κατάντησε ουραγός των Βαλκανίων, στη δε εξωτερική πολιτική μας, πολιτική με το δόγμα δεν διεκδικούμε τίποτα, φτάσαμε στο σημείο τα Σκόπια, αυτό το μόρφωμα του Τίτο, να διεκδικεί την ελληνικότητα της Μακεδονίας και οι Τούρκοι πασάδες να διεκδικούν Αιγαίο, νησιά και Ανατολική Θράκη. Φτάσαμε πλέον στο έσχατο όριο της παρακμής και κινδυνεύει η εδαφική μας ακεραιότητα και η ύπαρξή μας ως ελεύθερο κράτος.

Έρμαιοι οι πολιτικοί μας στα χέρια των μεγάλων συμμάχων μας και της παγκοσμιοποίησης, εφαρμόζουν κατά γράμμα τη διάλυση του κράτους σε όλους τους τομείς, στην Παιδεία, στη Δημόσια Διοίκηση μέχρι και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που διαλύεται σε καντόνια.

Μέσα σ’ αυτό τον κυκεώνα όλων των προβλημάτων πορεύεται η Ελλάδα και ας ευχηθούμε όλοι μας να βγει αλώβητη από αυτή την τραγωδία που ζει».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το