Photo Gallery, Τοπικά

«Λουκέτο» στα ΕΛΤΑ Τσαγκαράδας

Ο μοναδικός υπάλληλος μετατέθηκε και δεν θα αναπληρωθεί

Αναστέλλεται με απόφαση της Κεντρικής Διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) η λειτουργία του υποκαταστήματος στην Τσαγκαράδα, το οποίο εξυπηρετεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Μουρεσίου. Προβλήματα από την αναστολή της λειτουργίας του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ θα προκύψουν και στις συναλλαγές, καθώς η Υπηρεσία καλύπτει και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Έντονη είναι η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής, η οποία ζητεί από την Κεντρική Διοίκηση των ΕΛΤΑ τη συνέχιση της λειτουργίας του υποκαταστήματος. Επιπλέον, στην περίπτωση αναστολής την εγκατάσταση από την αντίστοιχη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αυτόματου ταμειακού μηχανήματος, προκειμένου κάτοικοι και επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα καταθέσεων και αναλήψεων χρημάτων.

Σαν «κεραυνός εν αιθρία» έπεσε στην τοπική κοινωνία η απόφαση της Κεντρικής Διοίκησης των ΕΛΤΑ να προχωρήσει στην αναστολή της λειτουργίας του υποκαταστήματος στην Τσαγκαράδα, το οποίο εξυπηρετεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Μουρεσίου.

Η αναστολή αποφασίστηκε μετά τη μετάθεση του ενός και μοναδικού υπαλλήλου, ο οποίος υπηρετεί στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Τσαγκαράδα.

Σύμφωνα με την Κεντρική Διοίκηση των ΕΛΤΑ, η θέση δεν πρόκειται να αναπληρωθεί, τουλάχιστον στο προσεχές χρονικό διάστημα, καθώς, όπως έγινε γνωστό στη Δημοτική Αρχή, βάσει των όρων και των διατάξεων του μνημονίου δεν προβλέπονται προσλήψεις επιπλέον προσωπικού, αλλά ούτε και μετάθεση υπαλλήλου στο χωριό, προκειμένου να καλυφτεί η θέση.

Παράλληλα, η Κεντρική Διοίκηση των ΕΛΤΑ γνωστοποίησε στη Δημοτική Αρχή ότι το υποκατάστημα της Τσαγκαράδας θα παραμείνει κλειστό μέχρι και εάν υπάρξει η σχετική δυνατότητα για τη μετάθεση υπαλλήλου στο χωριό, προοπτική την οποία οι διοικούντες τα Ελληνικά Ταχυδρομεία χαρακτηρίζουν ως εξαιρετικά αδύνατη, τουλάχιστον για το αμέσως προσεχές μέλλον.

Μετά και τη δυσάρεστη για την τοπική κοινωνία εξέλιξη, κάτοικοι και επισκέπτες θα εξυπηρετούνται πλέον από το τοπικό ταχυδρομικό πρακτορείο, το οποίο λειτουργεί στο χωριό ιδιώτης.

Ωστόσο, αίτημα της τοπικής κοινωνίας είναι να συνεχιστεί κανονικά η λειτουργία του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στην Τσαγκαράδα, καθώς η εξυπηρέτηση γίνεται άμεσα και κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

«Δυστυχώς» επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Μουρεσίου κ. Θ. Μπρίζης «βρισκόμαστε σε χειρότερη κατάσταση από ό,τι πριν από 30 ολόκληρα χρόνια. Με απόφαση της Κεντρικής Διοίκησης των ΕΛΤΑ κλείνει το υποκαταστήματα στην Τσαγκαράδα, το οποίο εξυπηρετεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Μουρεσίου. Ο λόγος είναι ότι μετατίθεται ο ένας και μοναδικός υπάλληλος και λόγω του μνημονίου δεν προβλέπονται προσλήψεις προσωπικού. Για τον ίδιο, επίσης, λόγο δεν προβλέπεται η μετάθεση άλλου υπαλλήλου για την κάλυψη της κενής θέσης στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Τσαγκαράδα. Λειτουργεί, βέβαια, το ταχυδρομικό πρακτορείο από ιδιώτη, ωστόσο η εξυπηρέτηση από το υποκατάστημα είναι άμεση και γίνεται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, διευκολύνοντας όλα τα χωριά. Από την πλευρά μας ασκούμε ασφυκτικές πιέσεις στην Κεντρική Διοίκηση των ΕΛΤΑ, διεκδικώντας τη συνέχιση της λειτουργίας του υποκαταστήματος» υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος Μουρεσίου.

Στο μεταξύ, προβλήματα αναμένεται να προκύψουν και στις συναλλαγές, καθώς το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ Τσαγκαράδας καλύπτει και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

«Το κυριότερο πρόβλημα που θα προκύψει με την αναστολή της λειτουργίας του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στην Τσαγκαράδα» τονίζει ο κ. Μπρίζης «έχει να κάνει με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τις συναλλαγές. Δεν είναι δυνατόν κάτοικοι και επισκέπτες να μην έχουν τη δυνατότητα συναλλαγών. Γυρίζουμε 30 χρόνια πίσω. Εμείς από την πλευρά μας ως Δημοτική Αρχή ζητούμε από την Κεντρική Διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην περίπτωση κατά την οποία ανασταλεί τελικά η λειτουργία του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στην Τσαγκαράδα να λάβει απόφαση σχετικά με την εγκατάσταση και τη λειτουργία ενός αυτόματου ταμειακού μηχανήματος, προκειμένου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα, έστω με αυτόν τον τρόπο, κατάθεσης και ανάληψης χρημάτων» καταλήγει ο αντιδήμαρχος Μουρεσίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το