Κατηγορίες: Τοπικά

Λιγότεροι οι εκδρομείς των Χριστουγέννων στη Μαγνησία

Στο 70%, περίπου, ανέρχεται η πληρότητα στα ξενοδοχεία του Πηλίου

Καλύτερη αναμένεται η κίνηση για τις μέρες της Πρωτοχρονιάς

Μειωμένη είναι η κίνηση εκδρομέων τα φετινά Χριστούγεννα στο Πήλιο. Η πληρότητα των ξενοδοχείων στους κλασικά παραδοσιακούς χειμερινούς προορισμούς φτάνει στο 70%, για τα υψηλής κατηγορίας, ενώ στα υπόλοιπα κυμαίνεται γύρω στο 50%. Οι προβλέψεις για μεγαλύτερες πληρότητες, από κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, τελικά δεν επιβεβαιώθηκαν. Καλύτερη όμως χαρακτηρίζεται η κίνηση για την ερχόμενη εβδομάδα, της Πρωτοχρονιάς. Οι κρατήσεις είναι περισσότερες από το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων.

Η περικοπή του δώρου Χριστουγέννων στον δημόσιο τομέα, αλλά και οι δυσκολίες σε πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις, φαίνεται πως έχουν επιπτώσεις στον τουρισμό – όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Κων. Λεβέντης- το ποσοστό των κρατήσεων για τα Χριστούγεννα είναι χαμηλότερο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Το κλίμα πάντως που υπάρχει στη Μαγνησία την φετινή χριστουγεννιάτικη περίοδο δεν διαφέρει κατά πολύ σε σχέση με της υπόλοιπης Ελλάδας. Και στους πιο δημοφιλείς προορισμούς, η πληρότητα δεν ξεπερνά το 70%.

Τα υψηλής κατηγορίας ξενοδοχεία, σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, εμφανίζουν μεγαλύτερη πληρότητα σε σχέση με αυτά της χαμηλότερης κατηγορίας. Και τούτο, επισημαίνεται, επειδή υπάρχουν πολλές παροχές που ο πελάτης απολαμβάνει με χαμηλότερη τιμή.

Για τις φετινές εορτές οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας έχουν μειώσει, προσθέτει ο κ. Λεβέντης, περαιτέρω τις τιμές ελπίζοντας πως θα γίνουν ελκυστικότεροι από μεγαλύτερη μερίδα επισκεπτών. Ο κ. Λεβέντης τονίζει πως οι τιμές στα ξενοδοχεία κυμαίνονται από 40 ευρώ έως και 180 ευρώ (τα πολυτελή). Την μεγαλύτερη, έως τώρα, ζήτηση εμφανίζουν τα ξενοδοχεία στους κλασικά παραδοσιακούς δημοφιλείς χριστουγεννιάτικους προορισμούς. Δηλαδή την Μακρινίτσα, την Πορταριά, τα Χάνια (κυρίως για το Χιονοδρομικό Κέντρο), τις Μηλιές, Βυζίτσα. Η πλειοψηφία των επισκεπτών προέρχεται από την Αθήνα και την Β. Ελλάδα. Ηδη παρατηρείται μία αυξημένη ζήτηση από κατοίκους της Β. Ελλάδας για ολιγοήμερες διακοπές τα Χριστούγεννα στο Πήλιο.

Η περικοπή του δώρου Χριστουγέννων από χιλιάδες εργαζόμενους, παρατηρεί, έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον τουρισμό. Όπως φυσικά και την υπόλοιπη εμπορική αγορά.

Ο κ. Λεβέντης αναφέρει ακόμη πως τα στοιχεία των κρατήσεων δείχνουν –την τελευταία τουλάχιστον διετία – πως οι επισκέπτες προτιμούν τα ξενοδοχεία υψηλής κατηγορίας και με πολύ καλή οργάνωση. Η μείωση των τιμών στα ξενοδοχεία υψηλής κατηγορίας είναι 15-20%, ενώ στα μικρότερης 30%. Ο τζίρος των ξενοδόχων έχει μειωθεί κατά πολύ και αναμένεται περαιτέρω μείωση, καθώς μειώνονται οι τιμές με στόχο την προσέλευση επισκεπτών, αλλά και του αριθμού των επισκεπτών.

Ελάχιστοι όμως είναι οι Βολιώτες που θα περάσουν τα Χριστούγεννα στο εξωτερικό. Πολύ μικρός πλέον είναι ο αριθμός όσων θα ταξιδέψουν για την Αυστρία και θα προτιμήσουν τις αυστριακές πίστες του σκι.

Βουλγαρία και Κωνσταντινούπολη φαίνεται να αποτελούν τους αποκλειστικούς σχεδόν προορισμούς για τους Βολιώτες τις φετινές γιορτές, αλλά σε πολύ μικρότερο ποσοστό σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Οι εκδρομές αυτές γίνονται σε συνεργασία με τουριστικά γραφεία της Θεσσαλονίκης, καθώς διαπιστώνεται δυσκολία συμπλήρωσης του αριθμού των θέσεων που απαιτείται για την διοργάνωση εκδρομής αποκλειστικά από το Βόλο.

Υποτονική κίνηση σε δρόμους και αγορά

Αυξημένη μπορεί να ήταν η κίνηση στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου, ειδικά το δίωρο 12-2, όμως οι ρυθμοί δεν θύμιζαν παραμονή Χριστουγέννων, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Το «βάρος» της κίνησης σήκωσαν οι δύο κεντρικοί λεωφόροι του Βόλου, Ιάσονος και Δημητριάδος, ενώ μικρή αύξηση της κίνησης παρατηρήθηκε και προς το Πήλιο. Τους δημοτικούς αστυνομικούς συνέδραμαν χθες – για καλύτερη διευθέτηση της κυκλοφορίας – αστυνομικοί και της Τροχαίας.

Τούλα Κεκάτου

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κίνα: Σεισμός 7 Ρίχτερ αισθητός σε Κιργιστάν, Τατζικιστάν μέχρι και την Ινδία

Ένας μεγάλος σεισμός μεγέθους 7,0 βαθμών σημειώθηκε στη δυτική Κίνα κοντά στα σύνορα με το…

22 Ιανουαρίου 2024

Τουρκία: Πάνω από 300 γυναίκες δολοφονήθηκαν για τρίτη συνεχή χρόνια – Αυξάνονται συνεχώς οι γυναικοκτονίες

Δραματικά είναι τα στοιχεία που συγκέντρωσε το bianet για τις γυναικοκτονίες στην Τουρκία, καθώς το…

22 Ιανουαρίου 2024

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο κέντρο του Βόλου

Λίγα λεπτά πριν τις 10 το βράδυ αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο κέντρο του Βόλου. Το…

22 Ιανουαρίου 2024

Απολύθηκε ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε τη σχέση της Λετίθια με τον πρώην κουνιάδο της

Σε αποκαλύψεις «βόμβα» για τη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας προχώρησε δημοσιογράφος της εφημερίδας «El Mundo»,…

22 Ιανουαρίου 2024

Μεσολόγγι: Τον πυροβόλησε πισώπλατα με καραμπίνα – Τι είδε ο ιατροδικαστής στη σορό του Μπάμπη

Πυροβολισμούς από κυνηγετική καραμπίνα είχε δεχθεί ο 31χρονος Μπάμπης όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής κατά την…

22 Ιανουαρίου 2024

Επιστολική ψήφος: Σφοδρές αντιδράσεις φέρνει η τροπολογία για επέκταση και στις εθνικές εκλογές

Την αντίδραση των βουλευτών της αντιπολίτευσης προκάλεσε η κατάθεση εκ μέρους της Νίκης Κεραμέως της…

22 Ιανουαρίου 2024