Photo Gallery, Τοπικά

Ληστεία 85χρονου στη Ν. Ιωνία

Άγνωστοι δράστες του πήραν 4.000 ευρώ αφού τον χτύπησαν στο κεφάλι

Άλλη μια ληστεία εις βάρος ηλικιωμένου, αυτή τη φορά στη Νέα Ιωνία Βόλου, απασχολεί από προχθές τη νύχτα τις διωκτικές αρχές. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, γύρω στις 10 το βράδυ του Σαββάτου, άγνωστοι, πιθανώς νεαροί στην ηλικία, λήστεψαν τον ηλικιωμένο, την ώρα που αυτός περπατούσε στο δρόμο και αφού τον χτύπησαν στο κεφάλι…

Πρόκειται για 85χρονο, κρεοπώλη στο επάγγελμα, από τον οποίο οι δύο άγνωστοι δράστες φέρεται να απέσπασαν το ποσό των 4.000 ευρώ περίπου. Οι δύο δράστες, τον χτύπησαν στο κεφάλι και τον έριξαν κάτω, τραυματίζοντάς τον ευτυχώς ελαφρά. Κατόπιν φέρονται να του άρπαξαν τα χρήματα και εξαφανίστηκαν. Ο ηλικιωμένος, δήλωσε ότι είχε κλείσει το κρεοπωλείο του, επί της Λεωφόρου Ειρήνης, στη Ν. Ιωνία και πήγαινε στο σπίτι του πεζός, όταν στο πάρκο του ΟΤΕ, επί της Μαιάνδρου, οι δύο άγνωστοι τον έριξαν κάτω και του άρπαξαν το τσαντάκι, που περιείχε ποσό 4.070 ευρώ και προσωπικά έγγραφα.

Η Αστυνομία ωστόσο διερευνά την υπόθεση προς όλες τις παραμέτρους της, καθώς υπάρχουν πολλά «κενά». Ειδικότερα, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματικό της Αστυνομίας, διερευνάται πώς ο 85χρονος είχε εκείνη την ώρα όσα πολλά χρήματα πάνω του, καθώς το Σάββατο το βράδυ το κατάστημά του ήταν κλειστό και δεν έκανε οικονομικές συναλλαγές ή δεν είχε εισπράξεις. Επίσης, γιατί περπατούσε με τόσα χρήματα πάνω του σε τέτοιες εποχές και με τόσους κινδύνους ακόμη και για λίγα ευρώ.

Το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε τα εξής: «Βραδινές ώρες του Σαββάτου στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας, άγνωστοι δράστες διέπραξαν ληστεία σε βάρος 85χρονου ημεδαπού. Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία του 85χρονου παθόντα, άγνωστοι δράστες τον ακινητοποίησαν, την ώρα που βάδιζε και αφού τον χτύπησαν ελαφρά στο κεφάλι, του αφαίρεσαν 4.070 ευρώ. Ο 85χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για παροχή πρώτων βοηθειών και αποχώρησε. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας».

Επεισόδιο σε βάρος αστυνομικού

Στο μεταξύ, συνελήφθησαν τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ιωνίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, τρεις ημεδαποί ηλικίας 24, 60 και 33 ετών αντίστοιχα, για τα κατά περίπτωση σε βάρος τους αδικήματα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών, της αντίστασης, της εξύβρισης και της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

Ειδικότερα, τις απογευματινές ώρες προχθές ο 24χρονος προσήχθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας, έπειτα από επεισόδιο στο οποίο ενεπλάκη, όπου στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μια νάιλον συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 3 γραμμαρίων και συνελήφθη. Λίγη ώρα αργότερα, μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας οι άλλοι δύο ημεδαποί, συγγενικά πρόσωπα του συλληφθέντα, όπου απρόκλητα εξύβρισαν αστυνομικό, που εκτελούσε υπηρεσία, διαταράσσοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την ομαλή λειτουργία της προαναφερόμενης υπηρεσίας.

Ακολούθως, σε επιχειρούμενη σύλληψή τους από τον εν λόγω αστυνομικό, αντιστάθηκαν σθεναρά, επιτιθέμενοι κατά αυτού, πλην όμως  ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Συνελήφθησαν για κλοπή

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες προχθές στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, ένας 46χρονος ημεδαπός για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία σε βάρος ακόμη τριών συνεργών του (ενός 36χρονου ημεδαπού και δύο ημεδαπών αγνώστων στοιχείων), οι οποίοι αναζητούνται.

Ειδικότερα, ο 36χρονος ημεδαπός μαζί με τους άλλους δύο συνεργούς του ενεργώντας από κοινού εισήλθαν σε αποθήκη, ιδιοκτησίας 59χρονου ημεδαπού, που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή του Δήμου Μουζακίου και αφαίρεσαν μεταλλικά εξαρτήματα-ανταλλακτικά καθώς και αντικείμενα (όπως μεταλλικά σκεύη κ.ά.) συνολικής αξίας 5000 ευρώ, προκειμένου να τα διαθέσουν προς πώληση. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 46χρονος ημεδαπός είχε αγοράσει από τους ανωτέρω ημεδαπούς μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων έναντι μικρού χρηματικού  ποσού. Σε αστυνομικό έλεγχο που ακολούθησε στο κατάστημα που διατηρούσε ο 46χρονος στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα προαναφερθέντα αντικείμενα τα οποία στη συνέχεια αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχό τους. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων. Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

Εξάλλου σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων δραστών, οι οποίοι προξένησαν πυρκαγιά σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο ενός 81χρονου και πυροβόλησαν κατά κτιρίου επιχείρησης ιδιοκτησίας 64χρονου άνδρα προχθές στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το