Photo Gallery, Τοπικά

Ληστεία με την απειλή μαχαιριού μέρα-μεσημέρι σε σπίτι στο Βόλο

Στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, αυξάνοντας τα κρούσματα εγκληματικότητας


 

 

Μέρα-μεσημέρι δύο άγνωστοι, ένας άντρας και μια γυναίκα, εισέβαλαν προχθές Παρασκευή μέσα σε μονοκατοικία στη συνοικία των Αγίων Αναργύρων, απείλησαν με μαχαίρι γυναίκα, πήραν χρυσαφικά και λίγα χρήματα και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Διαστάσεις λαμβάνουν πλέον τα κρούσματα ληστειών και διαρρήξεων στην πόλη με τους δράστες να εισβάλουν στα σπίτια ακόμη και το μεσημέρι.

Θύμα των ληστών έπεσε αυτή τη φορά νεαρή γυναίκα από την περιοχή των Αγίων Αναργύρων που ήρθε αντιμέτωπη με τους δύο δράστες.

Όπως καταγγέλλεται το συμβάν έγινε προχθές μεταξύ 1 με 2 το μεσημέρι και έχει καταγγελθεί στις αστυνομικές αρχές. Επίσημα, πάντως, η αστυνομία δεν ανακοίνωσε τίποτα, μέχρι τουλάχιστον.

Συγκεκριμένα ένας άνδρας μαζί με μία γυναίκα εισέβαλαν από την ανοιχτή πόρτα του σαλονιού της μονοκατοικίας μέσα στο σπίτι. Εκείνη την ώρα βρισκόταν μέσα στο σπίτι η νεαρή γυναίκα που έκπληκτη είδε τα δύο άτομα. Στην αρχή οι δύο δράστες ζήτησαν χρήματα, όταν όμως η γυναίκα απάντησε ότι δεν έχει, δίνοντάς τους μόνο 20 ευρώ που είχε πάνω της, τότε έβγαλαν μαχαίρι. Στη θέα του μαχαιριού η γυναίκα «πάγωσε» και τότε ένας από τους δύο δράστες κατευθύνθηκε στην κρεβατοκάμαρα και ψάχνοντας το συρτάρι βρήκε τα χρυσαφικά, τα οποία και πήρε.

«Τους είδα ξαφνικά μπροστά μου. Το λάθος μου ήταν ότι είχα αφήσει την πόρτα του σπιτιού μου ανοιχτή», είπε η παθούσα. Όπως λέει η ίδια, «μόλις τους είδα πήγα να τους διώξω και αμέσως ο άντρας έβγαλε το μαχαίρι, που είχε στην πίσω τσέπη του παντελονιού του. Πάγωσα. Τους έδωσα 20 ή 25 ευρώ που είχα πάνω μου και ενώ ο άντρας με καθησύχασε ότι δεν θα μου κάνουν κακό η γυναίκα που ήταν μαζί του πήγε στην κρεβατοκάμαρα και μέσα από συρτάρι πήρε τα χρυσαφικά. Αμέσως οι δράστες έφυγαν, ενώ εγώ τα είχα χαμένα και πήγα σε μια γειτόνισσα, που ειδοποίησε την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί ήρθαν σχεδόν αμέσως με μοτοσικλέτες. Τους είπα τι είχε συμβεί», λέει η παθούσα. Στο μεταξύ οι δράστες είχαν εξαφανιστεί.

Ωστόσο, η ίδια, που κλήθηκε χθες από την αστυνομία να δει φωτογραφίες, δεν αναγνώρισε κάποιον που να μοιάζει με τους δράστες. «Τα είχα χαμένα την ώρα που τους είδα στο σπίτι του. Δεν είχαν κρυμμένα τα πρόσωπα, αλλά ο άντρες φορούσε καπέλο και γυαλιά και δεν μπόρεσα να συγκρατήσω χαρακτηριστικά του προσώπου του. Εκείνο που θυμάμαι είναι ότι δεν μιλούσαν καλά τα ελληνικά», λέει.

Το περιστατικό προκάλεσε αίσθηση στη γειτονιά, καθώς αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η εγκληματικότητα φορά παίρνει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις και οι δράστες «χτυπούν» χωρίς κανένα δισταγμό οποιοδήποτε ώρα της ημέρας.

Όπως τονίζεται από κατοίκους της περιοχής στους Αγίους Αναργύρους το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί οκτώ με δέκα περιστατικά διαρρήξεων. Μάλιστα υποψιάζονται ότι οι δράστες επιλέγουν τη συγκεκριμένη περιοχή, γιατί υπάρχει εύκολος τρόπος διαφυγής μέσω της οδού Λαρίσης.

Έντρομοι είναι και οι κάτοικοι στο Διμήνι, όπου σημειώνουν πως πολλές είναι οι κλοπές τους τελευταίους μήνες και ζητούν καλύτερη αστυνόμευση.

Μάλιστα, όπως τόνισαν ακόμη και πετρέλαιο έκλεψαν από φορτηγατζή.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το