Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Ληστές σκότωσαν με γροθιές 81χρονη

Το χθεσινό έγκλημα με θύμα τη 81χρονη Σταυρούλα Πανάγου επανέφερε το φόβο στους κατοίκους του Αγίου Λαυρεντίου

Έγκλημα με θύμα ηλικιωμένη γυναίκα και κίνητρο τη ληστεία σημειώθηκε το περασμένο 24ωρο στον Άγιο Λαυρέντιο. Οι άγνωστοι δράστες, όπως όλα δείχνουν, εισήλθαν στο σπιτάκι της ηλικιωμένης χωρίς να παραβιάσουν την πόρτα, είτε ενδεχομένως γιατί τη γνώριζαν, είτε επειδή η ηλικιωμένη είχε αφήσει ξεκλείδωτα. Ο θάνατος της γυναίκας, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, χρονικά τοποθετείται γύρω στις 10 το βράδυ της Κυριακής. Οι πρώτες ενδείξεις φανερώνουν ότι η άτυχη γυναίκα γρονθοκοπήθηκε στο πρόσωπο. Έφερε μώλωπες στα ζυγωματικά, καθώς και κακώσεις στη μύτη της και σε άλλα σημεία του προσώπου. Η ακριβής αιτία θανάτου αναμένεται να διαπιστωθεί μετά τη νεκροψία που θα διενεργηθεί σήμερα. Η κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη, στις 10 το πρωί, στον Άγιο Λαυρέντιο.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας έχει κινητοποιηθεί και διεξάγει εντατικές έρευνες για την εξεύρεση στοιχείων που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών. Αν και η Αστυνομία ενημερώθηκε αρκετές ώρες μετά το περιστατικό, οι αστυνομικοί ερευνούν κάθε λεπτομέρεια που θα μπορούσε να διαφωτίσει την εξιχνίαση του εγκλήματος.

Το έγκλημα φέρεται να έγινε βραδινές ώρες της περασμένης Κυριακής. Την άτυχη γυναίκα, Σταυρούλα Πανάγου, 81 ετών, βρήκε νεκρή – πεσμένη μπρούμυτα στο χολ του σπιτιού της- μία γειτόνισσα χθες το πρωί. Η γειτόνισσα ενημέρωσε στη συνέχεια τους δύο ανηψιούς του θύματος -οι οποίοι είναι και οι μοναδικοί της συγγενείς- και στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Όπως ανέφερε χθες ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας κ. Δημήτρης Κατσίκας, η ανεύρεση του πτώματος έγινε γνωστή στην Αστυνομία λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι. Αμέσως μετέβησαν στον Άγιο Λαυρέντιο αξιωματικοί της τοπικής Αστυνομίας, ενώ στο μεταξύ κλήθηκε κλιμάκιο εγκληματολογικών ερευνών από τη Θεσσαλονίκη και ο ιατροδικαστής κ. Χριστοφορίδης.

Η 81χρονη βρέθηκε πεσμένη μπρούμυτα στο χολ του σπιτιού της, που βρίσκεται στον οικισμό του Αγίου Λαυρεντίου. Η γυναίκα φορούσε τα ρούχα της. Η πόρτα της κουζίνας δεν ήταν παραβιασμένη. Η διπλανή πόρτα, που είναι και η κύρια είσοδος του σπιτιού, ήταν κλειδωμένη. Ίχνη παραβίασης δεν βρέθηκαν ούτε στα παράθυρα. Το υπνοδωμάτιο της 81χρονης ήταν ανακατεμένο, που σημαίνει ότι κάποιοι έψαχναν να βρουν κάτι. Αυτονόητο φαίνεται να έψαχναν για χρήματα ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Δεν μπορεί να διαπιστωθεί, όπως επισημαίνει ο κ. Κατσίκας, αν ο δράστης ή οι δράστες πήραν χρήματα και πόσα, αφού δεν είναι γνωστό αν η ηλικιωμένη είχε χρήματα στο σπίτι της. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο λαιμό φορούσε χρυσή αλυσίδα, ενώ κανονικά λειτουργούσαν το σταθερό της τηλέφωνο και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στο σπίτι. Επίσης βρέθηκε και βιβλιάριο καταθέσεων.

Η άτυχη γυναίκα έφερε εμφανή σημάδια από κτυπήματα μόνο στο πρόσωπο. Στο υπόλοιπο σώμα δεν έφερε αμυχές ή άλλα κτυπήματα.

Όπως αναφέρθηκε, η Σταυρούλα Πανάγου ζούσε εδώ και πάρα πολλά χρόνια στον Άγιο Λαυρέντιο. Είχε μείνει χήρα πριν από ενάμιση χρόνο. Από τότε έμεινε μόνη. Δεν είχε αποκτήσει παιδιά και οι μοναδικοί της συγγενείς είναι δύο ανηψιοί, ο ένας διαμένει στην Αγριά και ο άλλος στο Βόλο. Ήταν συνταξιούχος του ΟΓΑ με σύνταξη 500 ευρώ. Ζούσε ήσυχα και ήταν συμπαθής στους συντοπίτες της.

Γείτονες ανέφεραν πως τελευταία φορά την είδαν το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, σε ένα μνημόσυνο. Η γειτόνισσα, που τη βρήκε νεκρή, ανέφερε στην Αστυνομία ότι την είχε δει το πρωί της Κυριακής, πήγαν στην εκκλησία και φυσικά δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα ακολουθούσε.

Μία πρώτη ένδειξη της αιτίας του θανάτου της αναμένεται να προκύπτει από τη διενέργεια της νεκροψίας. Η Αστυνομία μιλά καθαρά για ανθρωποκτονία χωρίς όμως να διευκρινίζονται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαπράχθηκε. Ένα σενάριο θα μπορούσε να είναι θάνατος από ανακοπή της καρδιάς λόγω των κτυπημάτων που δέχθηκε. Ένα άλλο ότι η ηλικιωμένη πέθανε από τα κτυπήματα των δραστών, οι οποίοι στη συνέχεια την εγκατέλειψαν πεσμένη στο έδαφος. Το σίγουρο πάντως είναι ότι εισήλθαν στο σπίτι χωρίς να παραβιάσουν κάποια είσοδο.

Ανάστατοι οι κάτοικοι

Κοντεύει χρόνος που ηλικιωμένα και μοναχικά άτομα στον Άγιο Λαυρέντιο έχουν γίνει στόχος ληστών. Μόλις πρόσφατα, την περασμένη εβδομάδα, η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας εξιχνίασε δύο ληστείες που διαπράχθηκαν στον Άγιο Λαυρέντιο. Ως δράστες φέρονται δύο Αλβανοί, ηλικίας 30 και 32 ετών.

Σε βάρος του 30χρόνου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για τη συμμετοχή του σε ληστεία που είχε γίνει τις πρώτες πρωινές ώρες της 21-09-2011 στη Νταμούχαρη Μαγνησίας σε βάρος 81χρονης ημεδαπής. Για τη ληστεία μάλιστα αυτή είχε γνωστοποιηθεί η σύλληψη 23χρονου υπηκόου Αλβανίας για τη συμμετοχή του σε ληστεία, βάσει εντάλματος σύλληψης, καθώς και ο σχηματισμός δικογραφίας για το ίδιο αδίκημα σε βάρος  δύο ακόμη υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 28 και 23 ετών αντίστοιχα. Από τη συνέχιση της αστυνομικής έρευνας προέκυψαν νεότερα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπ’ όψιν των αρμοδίων δικαστικών αρχών και βάσει των οποίων εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 30χρονου.

Επίσης σε βάρος του 32χρονου, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για τη συμμετοχή του σε ληστεία που είχε γίνει πρώτες πρωινές ώρες της 23-10-2011 στον Άγιο Λαυρέντιο Μαγνησίας σε βάρος ζευγαριού ηλικιωμένων ημεδαπών, ηλικίας 90 και 86 ετών αντίστοιχα. Από τη συνέχιση της αστυνομικής έρευνας προέκυψαν νεότερα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπ’ όψιν των αρμοδίων δικαστικών αρχών και βάσει των οποίων εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Ανακριτή Βόλου και θα οδηγηθούν στη φυλακή.

Οι ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους του χωριού. Για μερικούς μήνες, από την αρχή του 2012, δεν είχε καταγραφεί περιστατικό και κατά κάποιο τρόπο, επήλθε ηρεμία.

Το χθεσινό όμως έγκλημα με θύμα της 81χρονη Σταυρούλα Πανάγου επανέφερε το φόβο στους κατοίκους. Το χωριό, μόλις νυχτώσει, ερημώνει. Οι κάτοικοι μένουν στα σπίτια τους, ενώ λόγω και της οικονομικής κρίσης έχουν περιορίσει τις εξόδους τους. Η κατάσταση αυτή ευνοεί τη δράση διαρρηκτών, οι οποίοι εισέρχονται στα σπίτια όταν οι κάτοικοι κοιμούνται.

Η άτυχη Σταυρούλα Πανάγου δεν αποκλείεται να ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους ληστές της και εκείνοι να την κτύπησαν με σκοπό να τη σκοτώσουν.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το