Χωρίς κατηγορία

Λευκό τοπίο οι περιοχές Αλμυρού και Βελεστίνου

Στα 30 εκατοστά το ύψος του χιονιού στα ορεινά χωρίς ιδιαίτερα

προβλήματα


Στα τριάντα εκατοστά έφτασε χθες το ύψος του χιονιού στα ορεινά της νοτιοδυτικής

Μαγνησίας, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα. Με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γίνονταν η κίνηση των οχημάτων στον επαρχιακό δρόμο Αλμυρού- Ανάβρας, ενώ στην ευρύτερη περιοχή της Όθρυος αποχιονιστικά μηχανήματα της Νομαρχίας, των Δήμων και ιδιωτών εργάζονταν για να κρατήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο. Σε λευκό κλοιό βρίσκονταν χθες οι Δήμοι Φερών, Κάρλας και η Κοινότητα Κεραμιδίου με το ύψος του χιονιού να φτάνει στις ορεινές περιοχές τα 20 εκατοστά.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα στην περιοχή της Ανάβρας ρίχτηκαν στη μάχη από τα ξημερώματα της Πέμπτης προκειμένου να κρατήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο τόσο προς τον Αλμυρό όσο και προς την περιοχή του Δομοκού. Το ύψος του χιονιού μέσα στο χωριό έφτασε τα 20 εκατοστά, ενώ στις γύρω κορυφές τους 30 πόντους. Από και προς τον Αλμυρό μέχρι αργά χθες το απόγευμα η κίνηση των οχημάτων γινόταν με αντιολισθητικές αλυσίδες καθώς το χιόνι είχε παγώσει.

Έξι συνολικά μηχανήματα της Κοινότητας Ανάβρας και ένα της Νομαρχίας κατάφεραν να κρατήσουν ανοικτό τον δρόμο, με τον πρόεδρο της Κοινότητας Ανάβρας Δημ. Τσουκαλά να αναφέρει πως «δεν δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα». Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε και στην διάνοιξη της αγροτικής οδοποιίας προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα προσπελασιμότητας οι κτηνοτρόφοι της περιοχής.

Στην πόλη του Αλμυρού, νωρίς χθες το πρωί, το ύψος του χιονιού έφτανε τα 15 εκατοστά, με αποτέλεσμα να μην λειτουργήσουν τα σχολεία. Στην κεντρική πλατεία της πόλης έσπασαν από τον δυνατό αέρα και το βάρος του χιονιού δυο μεγάλα κλωνάρια του πλατάνου, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσουν ζημιές.

Μηχανήματα του Δήμου, της Νομαρχίας και ιδιωτών, όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ιωαν. Εκίζογλου «καθάρισαν όλους τους δρόμους στον Αλμυρό και τα Δημοτικά Διαμερίσματα, με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν προβλήματα».

Στα ορεινές περιοχές του Δήμου Αλμυρού το ύψος του χιονιού έφτασε τα 30 εκατοστά, ενώ ζημιές λόγω σπασίματος κλωναριών καταγράφονται σε πολλά ελαιόδεντρα στην περιοχή του Μαυρόλοφου.

Γύρω στις 9.30π.μ. χθες, ένας καρδιοπαθής από το Δ.Δ. Φυλάκης μεταφέρθηκε στον Αλμυρό με το αυτοκίνητο του αντιδημάρχου προκειμένου να κάνει προγραμματισμένες ιατρικές εξετάσεις.

Στην περιοχή του Δήμου Σούρπης όλοι οι δρόμοι ήταν ανοιχτοί, με το ύψος του χιονιού να φτάνει τα 15 εκατοστά στα ορεινά Δημοτικά Διαμερίσματα Βρύναινας και Αγίου Ιωάννη.

«Δεν δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα και όλα τα μηχανήματα εργάζονταν για να παραμείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο», επισήμανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Απ. Ζάρας.

Στους 20 πόντους έφτασε το ύψος του χιονιού στην περιοχή του Δήμου Πτελεού και συγκεκριμένα στο Δ.Δ. Γαύριανης. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Παντ. Παπαστεργίου «μηχανήματα της Νομαρχίας εργάζονταν καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας χωρίς να προκύψει το παραμικρό πρόβλημα».

Σε Βελεστίνο- Κάρλα

Στα 15 εκατοστά έφθανε χθες το ύψος του χιονιού στις πεδινές περιοχές του Δήμου Φερών, με μικροπροβλήματα να δημιουργούνται στην Κοκκίνα, καθώς ο οικισμός παρέμεινε αποκλεισμένος μέχρι τα εκχιονιστικά μηχανήματα να ανοίξουν τον δρόμο γύρω στις 11π.μ. Το μεσημέρι τα μηχανήματα κατευθύνθηκαν στις ορεινές περιοχές του Δήμου Φερών, προκειμένου να γίνει ο εκχιονισμός στους αγροτικούς δρόμος και να μπορέσουν οι κτηνοτρόφοι να προσεγγίσουν τα ποιμνιοστάσιά τους.

Στον Δήμο Κάρλας, το ύψος του χιονιού έφτασε τους 15 πόντους χωρίς να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς από νωρίς το πρωί μηχανήματα του Δήμου και ιδιωτών εργάζονταν για τον καθαρισμό του επαρχιακού και αγροτικού οδικού δικτύου.

Στην ορεινή Κοινότητα Κεραμιδίου το ύψος του χιονιού έφτασε τα 20 εκατοστά.

Μηχανήματα της κοινότητας ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί να εργάζονται, καθαρίζοντας πρώτα τους δρόμους μέσα στο χωριό και στη συνέχεια τους αγροτικούς.

Γιώργος Ξυνός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το