Οικονομία

Λαφαζάνης σε Γερμανούς βουλευτές: Κατεπείγουσα ανάγκη για μια προωθητική συμφωνία

  
Την ανάγκη να ακολουθήσει η Γερμανία μια διαφορετική πολιτική για ολόκληρη την Ευρώπη και κυρίως για την Ελλάδα τόνισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης στη συνάντηση που είχε με τον εκπρόσωπο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Πρασίνων για χρηματοοικονομικά ζητήματα, Γκέρχαρντ Σικ, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, Πέτερ Σκόουφ.Οι εν εξελίξει διαβουλεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης.

Ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι αυτή την ώρα είναι κατεπείγουσα ανάγκη να επιτευχθεί μια προωθητική συμφωνία με την Ευρώπη, η οποία θα είναι συμβατή με την λαϊκή εντολή που έλαβε η κυβέρνηση και ταυτόχρονα να συνοδεύεται από βαθιά διαγραφή του χρέους και γενναία ρευστότητα, ώστε να αναζωογονηθεί η ελληνική οικονομία και να μπορέσει η χώρα να βγει σταδιακά από την μακρά περίοδο κρίσης.

Ο υπουργός αποδέχτηκε την πρόσκληση του Γερμανού βουλευτή να συνεχίσουν την συνομιλία τους, όταν θα προγραμματίσει επίσκεψη στο Βερολίνο.

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το