Photo Gallery, Τοπικά

Λήστεψαν ηλικιωμένο ιδιοκτήτη καφενείου

Η ληστεία σε βάρος του ηλικιωμένου σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο καφενείο του

 

Θύμα ληστείας έπεσε ένα ακόμη ηλικιωμένο άτομο στο Βόλο. Το περιστατικό συνέβη στο καφενείο του και ως δράστες φέρονται τρία άτομα, δύο άνδρες και μία γυναίκα. Η τελευταία μάλιστα θα εργάζονταν στο καφενείο του. Πριν ακόμη όμως πιάσει δουλειά, φέρεται να συνέργησε σε επίθεση και ληστεία εναντίον του.

Οι δράστες δεν βρήκαν πολλά χρήματα και περιορίστηκαν σε μικρό χρηματικό ποσό. Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου και αποχώρησε μετά την παροχή πρώτων βοηθειών.

Η ληστεία σε βάρος του ηλικιωμένου σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, στο καφενείο του, σε συνοικία του Βόλου. Σύμφωνα με καταγγελία του 74χρονου, δύο άγνωστοι άνδρες από κοινού με άγνωστη γυναίκα εισήλθαν στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενείο) που διατηρεί ο ίδιος και στο οποίο επρόκειτο να εργαστεί η άγνωστη γυναίκα, του επιτέθηκαν χτυπώντας τον με τα χέρια στο πρόσωπο και του αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό.

Οι δράστες αναζητούνται, ενώ προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

 

Νέες συλλήψεις λαθρομεταναστών στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Εννέα ακόμη αλλοδαποί λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν στο διαβατηριακό έλεγχο να προσπαθούν να αναχωρήσουν από την χώρα με πλαστά έγγραφα. Και αυτοί επέλεξαν ως νέο τους προορισμό την Ιταλία. Οι εννέα συλληφθέντες είναι: Δύο υπήκοοι Ακτής Ελεφαντοστού, ηλικίας 28 και 32 ετών, ένας 24χρονος υπήκοος Παλαιστίνης, ένας 32χρονος υπήκοος Πακιστάν, ένας 40χρονος υπήκοος Σενεγάλης, ένας 21χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, ένας 25χρονος υπήκοος Μάλι, μία 30χρονη υπήκοος Νιγηρίας και μία 30χρονη υπήκοος Ερυθραίας.

Οι εννέα συλληφθέντες επιχείρησαν την έξοδό τους από τη χώρα με προορισμό το Μπέργκαμο Ιταλίας, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα της Νέας Αγχιάλου. Κατά τη διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου, οι συλληφθέντες κατείχαν κι έκαναν χρήση των εξής πλαστών εγγράφων: Ο 28χρονος υπήκοος Ακτής Ελεφαντοστού επέδειξε κι έκανε χρήση πλαστού δελτίου καταγραφής αλλοδαπού βελγικών αρχών. Ο 32χρονος ομοεθνής του έκανε χρήση πλαστής ταυτότητας αρχών Μάλτας. Ο υπήκοος Παλαιστίνης έκανε χρήση γνήσιας ταυτότητας γαλλικών αρχών άλλου ατόμου. Ο υπήκοος Πακιστάν έκανε χρήση πλαστής άδειας διαμονής ελληνικών αρχών. Ο υπήκοος Σενεγάλης έκανε χρήση πλαστής άδειας διαμονής ιταλικών αρχών. Ο υπήκοος Αφγανιστάν έκανε χρήση πλαστής άδειας διαμονής ελληνικών αρχών. Ο υπήκοος Μάλι έκανε χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου ελβετικών αρχών. Η υπήκοος Νιγηρίας έκανε χρήση πλαστού διαβατηρίου αρχών Νιγηρίας και πλαστής άδειας διαμονής ισπανικών αρχών. Η υπήκοος Ερυθραίας έκανε χρήση πλαστού διαβατηρίου αρχών Αιθιοπίας και γνήσιας άδειας διαμονής άλλου ατόμου σουηδικών αρχών. Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, μαζί με δεκάδες άλλους, οι οποίοι έχουν συλληφθεί το τελευταίο διάστημα και αναμένεται η διοικητική του απέλαση. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κρατητήρια των Τμημάτων έχουν γεμίσει από αλλοδαπούς προς απέλαση. Τα κρατητήρια στο Τμήμα Αλμυρού δέχονται ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό κρατουμένων, αφού η περιοχή ευθύνης του είναι μεγάλη και επιπλέον έχει τον έλεγχο τόσο του αεροδρομίου όσο και της ΠΑΘΕ. Η διαχείριση του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού κρατουμένων τείνει να γίνει «πονοκέφαλος» για τους αστυνομικούς.

Για τη διεκπεραίωση της διοικητικής απέλασης μπορεί να απαιτηθεί και διάστημα έως τρεις μήνες.

Τον τελευταίο μήνα έχουν συλληφθεί στο αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου περισσότεροι από 60 λαθρομετανάστες, οι οποίοι επιχείρησαν να αναχωρήσουν με πλαστά χαρτιά.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το