Photo Gallery, Τοπικά

Λήστεψαν ηλικιωμένα αδέλφια στα Λεχώνια

Τρεις κουκουλόφοροι αιφνιδίασαν τα θύματα στις τρεις τα ξημερώματα…

 

Ο ένας από τους παθόντες είχε κερδίσει πριν χρόνια στο Τζόκερ 200.000 ευρώ

 

Νέο «κτύπημα» από τους κουκουλοφόρους ληστές χθες τα ξημερώματα στη Μαγνησία. Θύματα έπεσαν, αυτή τη φορά, δύο ηλικιωμένα αδέλφια, στα Άνω Λεχώνια. Κατάφεραν να τους πάρουν 2.500 ευρώ. Οι κουκουλοφόροι ληστές έδρασαν και πάλι με τον ίδιο τρόπο. Αιφνιδίασαν στον ύπνο τους ηλικιωμένους, τους πήραν τα χρήματα και ετράπησαν σε φυγή, αφού τους κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο. Ο ένας μάλιστα από τους δύο το 2003 είχε κερδίσει στο Τζόκερ το ποσό των 200.000 ευρώ. Όλοι σχεδόν στην περιοχή τούς γνώριζαν πως είχαν χρήματα.

 

Ρεπορτάζ:

ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

 

Μία ακόμη υπόθεση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένων, οι οποίοι διαμένουν στην περιφέρεια, προστίθεται στον κατάλογο ληστειών που άνοιξε από τον περασμένο Σεπτέμβριο για τους αξιωματικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας. Αυξάνονται οι ανεξιχνίαστες ληστείες που διαπράττονται όλο αυτό το διάστημα στην περιφέρεια της Μαγνησίας και έφτασαν στις πέντε. Όλες έχουν κοινά στοιχεία: Κουκουλοφόρους δράστες, θύματα ηλικιωμένους, οι οποίοι αιφνιδιάζονται στη διάρκεια του ύπνου τους και δεν μπορούν να προβάλουν ουδεμία αντίσταση.

Οι ληστές πετυχαίνουν πάντα το στόχο τους, αφού -όπως προκύπτει- σε όλες τις περιπτώσεις ληστειών έχουν βρει χρήματα και μάλιστα σημαντικά ποσά. Τούτο σημαίνει πως η επιλογή του στόχου γίνεται μετά από έρευνα και συγκέντρωση πληροφοριών.

Μέρες πάντως είχαν να «κτυπήσουν» οι κουκουλοφόροι ληστές του Πηλίου. Έδρασαν όμως τις πρωινές ώρες χθες… Τα θύματά τους, αυτή τη φορά, ήταν δύο ηλικιωμένα αδέλφια, ηλικίας 84 και 91 ετών. Διαμένουν στα Άνω Λεχώνια, σε μονοκατοικία.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, τρεις άντρες, με κουκούλες, γύρω στις τρεις τα ξημερώματα, εισήλθαν στο σπίτι των δύο αδελφών, την ώρα που κοιμόντουσαν. Επικρατούσε ερημιά παντού και έτσι δεν έγιναν αντιληπτοί. Μπήκαν στη μονοκατοικία από ανασφάλιστη πόρτα. Η είσοδός τους ήταν ιδιαίτερα εύκολη. Αιφνιδίασαν τα δύο αδέλφια. Ασκώντας πάνω τους σωματική βία, τους ανάγκασαν να τους υποδείξουν το σημείο όπου είχαν κρυμμένα χρήματα. Τελικά οι ληστές βρήκαν στο παντελόνι του ενός αδελφού το ποσό των 2.500 ευρώ, που φυσικά και πήραν. Οι τρεις δράστες πήραν στη συνέχεια τα κλειδιά του σπιτιού και πριν φύγουν κλείδωσαν τους ηλικιωμένους στο σπίτι και έφυγαν. Έκοψαν το καλώδιο της τηλεφωνικής συσκευής ώστε να κερδίσουν χρόνο και ν’ απομακρυνθούν από το σπίτι των ηλικιωμένων.

Οι δράστες, όπως έγινε γνωστό, τραυμάτισαν ελαφρά στο χέρι τον 91χρονο, στην προσπάθειά του να συγκρατήσει τα χρήματα και να μην τα πάρουν οι δράστες. Από το όλο αυτό σκηνικό και τη βία ο άλλος αδελφός, ο 84χρονος, υπέστη σοκ.

Οι δράστες έφυγαν ανενόχλητοι. Τα θύματα της ληστείας κατάφεραν να ενημερώσουν, λίγες ώρες αργότερα, την Αστυνομία. Βγήκαν από ένα μικρό παραθυράκι του δωματίου, όπου τους κλείδωσαν.

Από νωρίς χθες το πρωί, αστυνομικοί άρχισαν εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών έχει αναλάβει την προανάκριση, ωστόσο έχουν κινητοποιηθεί όλα τα αστυνομικά τμήματα της υπόλοιπης περιφέρειας. Σημειώνεται ότι πέντε ληστείες, από τον περασμένο Σεπτέμβριο έως και τώρα, παραμένουν ανεξιχνίαστες. Για μία ληστεία, σε βάρος ζευγαριού στα Πλατανίδια, έχουν συλληφθεί δύο νεαροί Αλβανοί, οι οποίοι είναι προσωρινά κρατούμενοι. Στην κατοχή τους είχαν βρεθεί χρυσαφικά που αναγνωρίστηκαν από το ζευγάρι.

 

Συνελήφθησαν για κλοπές στο Λαύκο

 

Δύο Αλβανοί συνελήφθησαν στο Λαύκο για κλοπές που διαπράχθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν προχθές το πρωί στο Λαύκο Μαγνησίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Αργαλαστής Μαγνησίας, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 35 και 20 ετών αντίστοιχα, για κλοπές. Οι δύο συλληφθέντες, πρώτες πρωινές ώρες προχθές ενεργώντας από κοινού, παραβίασαν παράθυρο καταστήματος (εστιατόριο) στην περιοχή του Λαύκου, εισήλθαν εντός και αφαίρεσαν μεγάλη ποσότητα φιαλών διαφόρων ποτών, που η αξία τους δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη και το χρηματικό ποσό των 89,20 ευρώ.

Στη συνέχεια, μετέβησαν σε αποθήκη, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και αφού την διέρρηξαν, εισήλθαν εντός και αφαίρεσαν ένα αλυσοπρίονο, ένα δοχείο με 50 λίτρα ελαιόλαδο και ποσότητες διαφόρων τροφίμων. Μετά από αναζητήσεις, οι δύο αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν άπαντα τα προαναφερόμενα αφαιρεθέντα αντικείμενα, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι ο 20χρονος αλλοδαπός βρίσκεται παράνομα στη χώρα μας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ προανάκριση ενεργεί ο Αστυνομικός Σταθμός Αργαλαστής.

 

Σκηνοθέτησε διάρρηξη

 

Στο μεταξύ εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής σε γραφείο Υπηρεσίας του Δήμου Παλαμά και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 38χρονου ημεδαπού, υπαλλήλου της Υπηρεσίας. Ειδικότερα, ο 38χρονος, την 27-11-2011, κατήγγειλε ψευδώς την παραβίαση του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου ιδιοκτησίας του, από άγνωστους δράστες, οι οποίοι, εκτός των άλλων αντικειμένων που είχε αναφέρει, αφαίρεσαν αντικλείδια από το γραφείο της εν λόγω Υπηρεσίας στον Παλαμά και στη συνέχεια, με τη χρήση των κλειδιών, εισήλθαν εντός του γραφείου και αφαίρεσαν διάφορα έγγραφα, ηλεκτρονικές συσκευές αξίας 600 ευρώ, παράβολα δημοσίου (συμπληρωμένα και κενά) και το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Παλαμά, την κλοπή σκηνοθέτησε ο ίδιος ο 38χρονος υπάλληλος της Υπηρεσίας, προκειμένου να αποφύγει αιφνιδιαστικό διαχειριστικό έλεγχο σε βάρος του. Τα αφαιρεθέντα έγγραφα και αντικείμενα παραδόθηκαν από τον συλληφθέντα και κατασχέθηκαν. Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παλαμά.

 

 

Συνελήφθη για

απαγωγή ανηλίκου

 

 

Προχθές το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, συνελήφθησαν ένας 17χρονος ημεδαπός και μία 51χρονη ημεδαπή, για αρπαγή ανηλίκου. Ειδικότερα, μετά από καταγγελία 17χρονης ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία, οι συλληφθέντες κρατούν παράνομα και αρνούνται να της παραδώσουν το ανήλικο τέκνο της, ηλικίας τριών μηνών, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του 17χρονου (πατέρα τέκνου), όπου βρέθηκε το βρέφος και στη συνέχεια παραδόθηκε στη μητέρα του. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το