Photo Gallery, Τοπικά

Λήστεψαν ζευγάρι συνταξιούχων

Στο κτήμα τους στα Πλατανίδια, ενώ η Αστυνομία αναζητά και πάλι κουκουλοφόρους δράστες

 

 

Με την απειλή κυνηγετικού όπλου ακινητοποίησαν αρχικά τη γυναίκα και κατόπιν τον άντρα

Νέα ληστεία σε κατοικία, την ώρα που οι ένοικοι βρίσκονταν μέσα, σημειώθηκε προχθές το βράδυ στη Μαγνησία. Αυτή τη φορά η ληστεία σημειώθηκε στα Πλατανίδια και θύμα έπεσε ζευγάρι συνταξιούχων. Οι ληστές με όπλα μπήκαν στο προαύλιο του σπιτιού του ζευγαριού – έκτασης 20 στρεμμάτων – και με βία κατάφεραν να τους αποσπάσουν χρήματα και χρυσαφικά. Οι δράστες φορούσαν, ως συνήθως, κουκούλες. Το ζευγάρι των συνταξιούχων έζησε στιγμές τρόμου στα χέρια των ληστών…

 

Ρεπορτάζ:

ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

 

Πέντε μέρες μετά τη ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου βοσκού, στην Άνω Γατζέα, το δίδυμο των ληστών με τις κουκούλες «κτύπησε» και πάλι. Λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Τετάρτης, οι δύο ληστές έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες και φορώντας γάντια μπήκαν στον κήπο του σπιτιού των συνταξιούχων, στα Πλατανίδια. Ο ένας κρατούσε κυνηγετικό όπλο και ο άλλος μαχαίρι. Οι δράστες κατάφεραν να εισέλθουν στον κήπο του σπιτιού που βρίσκεται σε ένα ιδιαίτερα μεγάλο οικόπεδο. Εκείνη την ώρα βρισκόταν στον κήπο η 60χρονη γυναίκα. Ξαφνικά είδε μπροστά της τους δύο κουκουλοφόρους ληστές. Απειλώντας την με όπλο και μαχαίρι, την ακινητοποίησαν και με βία την οδήγησαν στο εσωτερικό του σπιτιού. Εκεί βρισκόταν και ο 71χρονος σύζυγός της. Έντρομος είδε τη γυναίκα του όμηρο στα χέρια των δύο κουκουλοφόρων ληστών. Αμέσως οι δράστες ακινητοποίησαν και τον 71χρονο. Με απειλές και βία κατάφεραν να τους πάρουν τα δύο κινητά τους τηλέφωνα.  Αφού έψαξαν στο σπίτι, βρήκαν και πήραν 420 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά αξίας 1500 ευρώ. Φεύγοντας ξήλωσαν το καλώδιο της σταθερής τηλεφωνικής συσκευής, ώστε το ζευγάρι να μην ειδοποιήσει αμέσως την Αστυνομία και να τους δοθεί χρόνος να διαφύγουν. Για τη νέα αυτή ληστεία προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται να προκύπτει ότι πιθανότατα πρόκειται για τους ίδιους δράστες και στις δύο περιπτώσεις ληστειών. Το όπλο που κρατούσε ο ένας από τους δύο – όπως θεωρούν οι αστυνομικοί – ίσως να είναι του 83χρονου βοσκού που αφαίρεσαν από τη στάνη του, στην Άνω Γατζέα. Οι δράστες φέρονται να λειτουργούν πλέον επαγγελματικά και σίγουρα είναι μιμητές των κουκουλοφόρων ληστών ηλικιωμένων και μοναχικών ατόμων, οι οποίοι συνελήφθησαν το καλοκαίρι και αφού είχαν διαπράξει 20 ληστείες και τέσσερις ανθρωποκτονίες στο Βόλο.

Για τους αστυνομικούς έχει ανοίξει νέος κύκλος αναζήτησης ληστών που με ιδιαίτερο θράσος, βία και αποφασιστικότητα μπαίνουν σε σπίτια ηλικιωμένων και τους αφαιρούν χρήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα, που τυχόν έχουν στην κατοχή τους.

Μέσα σε ένα περίπου μήνα σημειώθηκαν ήδη τρεις ληστείες, στην Νταμούχαρη του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου, στην Άνω Γατζέα και στα Πλατανίδια. Όλες έχουν κοινά στοιχεία. Ο κατάλογος των θυμάτων του νέου δίδυμου ληστών που έκανε την εμφάνισή του στη Μαγνησία, αρχίζει να εμπλουτίζεται. Η μέθοδος που χρησιμοποιούν είναι γνωστή πλέον και πανομοιότυπη: Επιλέγουν το στόχο μετά από παρακολούθηση και αξιοποίηση πληροφοριών. Με την απειλή όπλων εισέρχονται στα σπίτια και με βία ληστεύουν τα θύματα.

Χθες αστυνομικοί του Τμήματος Μηλεών «κτένιζαν» στην κυριολεξία την περιοχή για τον εντοπισμό κάποιου στοιχείου που θα μπορούσε να τους βοηθήσει στην εξιχνίαση των ληστειών.

Aξίζει να σημειωθεί ότι και χθες, το ενημερωτικό δελτίο των Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας ήταν πλούσιο σε ληστείες. Περισσότερες από 10 ληστείες αναφέρονταν χθες επίσημα στην περιοχή Αττικής, πέντε στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε επαρχιακές πόλεις (Καβάλα).

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το