Photo Gallery, Τοπικά

Λήστεψαν ζευγάρι ηλικιωμένων στη Ζαγορά

 

Τρεις κουκουλοφόροι δράστες μπήκαν τα ξημερώματα στο σπίτι και «έπιασαν στον ύπνο» τα θύματά τους

Νέο περιστατικό ληστείας σε σπίτι ηλικιωμένων απασχολεί τις αστυνομικές αρχές της Μαγνησίας

Πήραν 20.000 ευρώ και φεύγοντας κλείδωσαν τους παθόντες στην τουαλέτα

 

Συναγερμός έχει σημάνει και πάλι από χθες στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας μετά το νέο περιστατικό ληστείας σε σπίτι ηλικιωμένων νωρίς χθες το πρωί, αυτή τη φορά στη Ζαγορά. Κουκουλοφόροι ληστές «κτύπησαν» και πάλι, καταφέρνοντας με σωματική βία και επιβολή τρόμου να πάρουν από ηλικιωμένο ζευγάρι 20.000 ευρώ. Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου «οργώνουν» την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ζαγοράς για τον εντοπισμό των ληστών. Έως αργά χθες το απόγευμα είχαν κάνει προσαγωγές δεκάδων ατόμων, κυρίως αλλοδαπών.

 

Ρεπορτάζ: ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

Ειδικότερα, γύρω στις τέσσερις με πέντε το πρωί, τρεις άντρες φορώντας κουκούλες χωρίς όμως να κρατούν όπλα, εισήλθαν στο σπίτι ενός ζευγαριού ηλικίας 80 και 74 ετών ο άντρας και η γυναίκα του αντίστοιχα. Οι δράστες εισήλθαν από πλαϊνή πόρτα της κουζίνας, που παραβίασαν με ιδιαίτερη ευκολία. Το ηλικιωμένο ζευγάρι κοιμόταν. Οι τρεις κουκουλοφόροι τους έπιασαν στην κυριολεξία στον ύπνο. Το ζευγάρι κατατρόμαξε, ενώ οι δράστες ασκώντας πάνω τους βία τους ζητούσαν να τους υποδείξουν το σημείο όπου έχουν κρύψει χρήματα ή χρυσαφικά. Οι δράστες έψαξαν το σπίτι και τελικά βρήκαν και πήραν το ποσό των 20.000 ευρώ. Πριν φύγουν κλείδωσαν το ζευγάρι στην τουαλέτα, ενώ δεν έκοψαν την τηλεφωνική συσκευή. Τα θύματα κατάφεραν να βγουν από την τουαλέτα ώρες αργότερα, περίπου στις 7 το πρωί, οπότε και στη συνέχεια ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Ζαγοράς.

Το σπίτι των ηλικιωμένων βρίσκεται στην έξοδο της Ζαγοράς, στο δρόμο προς το Πουρί. Δεν βρίσκονται άλλα σπίτια σε κοντινή απόσταση και -όπως τονίζουν αξιωματικοί της τοπικής Αστυνομίας- μόλις νυχτώσει, από νωρίς επικρατεί ερημιά στην περιοχή. Η ώρα μάλιστα που «κτυπούν» οι κουκουλοφόροι ληστές είναι η ώρα όπου όλοι κοιμούνται και δεν κυκλοφορεί στους δρόμους «ούτε ψυχή». Σημειώνεται ότι το ηλικιωμένο ζευγάρι διατηρεί πρατήριο υγρών καυσίμων στη Ζαγορά και γι’ αυτό φέρεται να διατηρούσε ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό στο σπίτι. Εικάζεται ότι οι δράστες είχαν σχετικές πληροφορίες και γνώριζαν πως υπάρχουν χρήματα στο σπίτι των ηλικιωμένων.

Από νωρίς το πρωί αστυνομικοί ψάχνουν την περιοχή της Ζαγοράς, κάνουν προσαγωγές υπόπτων, κυρίως αλλοδαπών που εργάζονται αυτή την περίοδο στα μήλα ή σε άλλες αγροτικές δουλειές της περιοχής. Έως αργά το απόγευμα δεν είχε προκύψει σύλληψη.

Οι αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης θεωρούν πως πρόκειται για νέα σπείρα ληστών, αφού πριν μερικές ημέρες συνελήφθησαν στα Λεχώνια δύο Αλβανοί, κατηγορούμενοι για τη ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού στα Πλατανίδια. Οι Αλβανοί, ηλικίας 23 ετών, έχουν ήδη προφυλακιστεί. Παραμένουν όμως ανεξιχνίαστες οι άλλες τρεις ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, που διαπράχθηκαν το τελευταίο δίμηνο. Υπενθυμίζεται ότι δεν έχουν εξιχνιαστεί οι ληστείες στην Νταμούχαρη, στην Άνω Γατζέα και στον Άγιο Λαυρέντιο. Και η χθεσινή στη Ζαγορά.

Δυστυχώς, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας κ. Δημ. Κατσίκας, δημιουργούνται νέοι δράστες μέσα σε μικρό σχετικά χρονικό διάστημα. Υπάρχει «μιμιτισμός», όπως είπε και αντιγραφή της συγκεκριμένης μεθόδου που γι’ αυτούς έχει αποτέλεσμα. Και η νέα σπείρα κουκουλοφόρων ληστών φαίνεται να ακολουθεί την ίδια τακτική: Να εντοπίζει το θύμα, ηλικιωμένο κατά βάση άτομο, να συλλέγει πληροφορίες και να επιλέγει πρωινές ώρες για να εισέλθει στο σπίτι και να «το πιάσει» στον ύπνο.

Ο κ. Κατσίκας ανέφερε πως οι έρευνες θα συνεχιστούν και εμφανίστηκε αισιόδοξος πως οι δράστες θα συλληφθούν. Άλλωστε η Αστυνομία επιχειρεί να ανακόψει τη δράση τέτοιων κακοποιών συμμοριών πριν τα πράγματα γίνουν ανεξέλεγκτα, όπως με την προηγούμενη σπείρα (συνελήφθησαν το καλοκαίρι) με τέσσερις φόνους και 20 ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το