Photo Gallery, Τοπικά

Λήγουν την Πέμπτη τα μαθήματα

Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις όλων των τάξεων του Γυμνασίου θα αρχίσουν την Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Την ερχόμενη Πέμπτη 17 Μαΐου θα λήξει η διδασκαλία στα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Νομού Μαγνησίας σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Ειδικότερα οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις όλων των τάξεων του Γυμνασίου θα αρχίσουν την Τρίτη 22 Μαΐου 2012 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη 19 Ιουνίου 2012.

Στα  Γενικά Λύκεια οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης των Ημερησίων ΓΕ.Λ. καθώς, επίσης, και οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης για τους οποίους προβλέπεται εξέταση μόνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας, θα αρχίσουν την Τρίτη 22 Μαΐου 2012 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη 19 Ιουνίου 2012.

Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης Ημερησίων  ΓΕ.Λ. και Δ΄ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ., στα μαθήματα τα οποία εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο, θα αρχίσουν τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2012 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012.

Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης των Ημερησίων ΓΕ.Λ. και της Δ΄ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ., στα μαθήματα τα οποία εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα διεξαχθούν από την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 μέχρι και την Τρίτη 19 Ιουνίου 2012.

Σημειώνεται  ότι οι επαναληπτικές εξετάσεις των πανελλαδικών εξετάσεων της Γ΄ τάξης των Ημερησίων ΓΕ.Λ. και της Δ΄ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ.  θα αρχίσουν τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη 19 Ιουνίου 2012.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ανακοινωθεί στους μαθητές πέντε τουλάχιστον ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων.

Στα ΕΠΑΛ οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ και B’ τάξης των Ημερησίων ΕΠΑ.Λ. θα διεξαχθούν από την Τετάρτη 23 Μαΐου 2012 μέχρι και την Τρίτη 19 Ιουνίου 2012.

Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ τάξης των ΕΠΑ.Σ. θα διεξαχθούν από την Τετάρτη 23 Μαΐου 2012 μέχρι και την Τρίτη 19 Ιουνίου 2012.

Οι πανελλήνιες εξετάσεις των Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. (Ομάδα Α’) θα αρχίσουν την Τρίτη 22 Μαΐου 2012 και θα διαρκέσουν μέχρι και τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

«Ανοικτή» γραμμή με τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης έχει το ΚΕΔΔΥ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2421020818.

Εκδήλωση με το Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής

Κομβικής σημασίας για την επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις κρίνεται η καλή ψυχολογία του υποψηφίου. Βέβαια, όσο πλησιάζει η ώρα των εξετάσεων, τόσο μεγαλώνουν το άγχος και η πίεση.

Για το λόγο αυτό ο σύλλογος γονέων του 8ου Γενικού Λυκείου πήρε την πρωτοβουλία έχοντας τη στήριξη της διεύθυνσης του σχολείου και του συλλόγου διδασκόντων να διοργανώσει αύριο Τρίτη, στις 11 το πρωί, στο χώρο του σχολείου μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση που έχει ως θέμα τα θέματα της εφηβείας, των συνεπειών από την οικονομική κρίση στην ψυχολογία του εφήβου και πώς επηρεάζεται γενικότερα ο υποψήφιος ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους ειδικούς επιστήμονες του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής. Ειδικότερα θα μιλήσουν από δύο ειδικοί επιστήμονες σε κάθε Τμήμα του σχολείου.

Προεγγραφές στο ιδιωτικό Γυμνάσιο Βόλου

Συνεχίζονται οι προεγγραφές των μαθητών, στο μοναδικό ιδιωτικό Γυμνάσιο στη Μαγνησία, Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βόλου «Προμηθέας». Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 2421064888.

Οι εγγραφές στα Μουσικά

Μέχρι 31 Μαΐου θα μπορούν να γίνουν οι αιτήσεις για εγγραφές στην Α’ Τάξη Μουσικού Γυμνασίου.

Οι υποψήφιοι για επιλογή και φοίτηση στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων δεν στερούνται του δικαιώματος υποβολής αίτησης για συμμετοχή στις διαδικασίες εισαγωγής σε άλλο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο.

Στα Μουσικά Σχολεία (Γυμνάσια) εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικού,
ύστερα από επιλογή. Η διαδικασία επιλογής για το σχολικό έτος 2012-2013 θα διενεργηθεί από τις αρμόδιες επιτροπές, οι οποίες θα οριστούν από τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθούν από 20 έως 22 Ιουνίου. Η διαδικασία επιλογής θα ξεκινήσει ταυτόχρονα σε όλα τα Μουσικά Σχολεία της χώρας την Τετάρτη 20-6-2012 και θα διαρκέσει μία, δύο ή τρεις ημέρες, ανάλογα με τον αριθμό των υποψηφίων. Μη έναρξη της διαδικασίας επιλογής την 20-6-2012 επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση, εφόσον προκύψουν και τεκμηριωθούν σοβαροί λόγοι.

 «Μαθητεία για Αποφοίτους» της Τεχνικής Εκπαίδευσης

Το υπουργείο Παιδείας μέσα από το πρόγραμμα «Μαθητεία για Αποφοίτους», δίνει ευκαιρία σε νέους αμέσως μετά την αποφοίτησή τους και λίγο πριν μπουν στην αγορά εργασίας, να μάθουν την εργασιακή πραγματικότητα, να αξιοποιήσουν τις γνώσεις που απέκτησαν σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον και να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους και σε επιχειρήσεις για μία ουσιαστική προετοιμασία σήμερα ώστε να έχουμε μία καλύτερη εργασιακή πραγματικότητα για όλους αύριο.

Ως πρώτη προτεραιότητα του Προγράμματος «Μαθητεία για Αποφοίτους» τέθηκαν οι απόφοιτοι Τεχνικής Εκπαίδευσης. Σχεδιάζεται, όμως, να επεκταθεί και σε αποφοίτους άλλων εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Ήδη ξεκίνησαν οι εγγραφές επιχειρήσεων για το νέο Πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας. Αφορά σε νέους αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης των τελευταίων 2-3 ετών και λίγο πριν μπουν στην αγορά εργασίας ώστε να αποκτήσουν την πρώτη τους εργασιακή εμπειρία, πραγματοποιώντας μαθητεία 6 ωρών ημερησίως σε επιχειρήσεις που προσφέρουν θέσεις μαθητείας.

Ως εκ τούτου, καλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να επισκεφθούν την ηλεκτρονική πύλη www.mathiteia4u.gov.gr και να δηλώσουν θέσεις μαθητείας για να δώσουν την ευκαιρία σε νέους αποφοίτους  να μάθουν μέσα από ουσιαστική μαθητεία αλλά και μέσα από τη διαδικασία αυτή να εκπαιδεύσουν καταλλήλως και κυρίως να ξεχωρίσουν και να επιλέξουν και τους μελλοντικούς τους εργαζομένους.

Οι υποψήφιοι ειδικών κατηγοριών

Μέχρι και τις 18 Μαΐου θα πρέπει να προσκομίζουν τα δικαιολογητικά τους στα σχολεία οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων οι οποίοι εντάσσονται σε διάφορες ειδικές κατηγορίες και σύμφωνα με στοιχεία των σχολείων αποτελούν ακόμη και το 20% επί του συνόλου των υποψηφίων. Από φέτος τα δίδυμα αδέλφια εντάχθηκαν στις ειδικές κατηγορίες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το