Κατηγορίες: Τοπικά

Λήγει η προθεσμία για το Μητρώο Αξιολογητών

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ενδιαφερομένων να ενταχθούν στο Μητρώο Αξιολογητών για τις δράσεις κρατικών ενισχύσεων του ΕΠΑΝ ΙΙ και τις δράσεις Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας των πέντε Επιχειρησιακών Προγραμμάτων των περιφερειών Μεταβατικής Στήριξης.

Μέχρι χθες είχαν υποβάλει αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος 50 περίπου υποψήφιοι στην ΑΕΔΕΠ Θεσσαλίας.

Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν όλα τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν τα υποχρεωτικά προσόντα 1. Πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Ελληνικού Πανεπιστημίου (Α.Ε.Ι./Τ.Ε.Ι.) ή ισότιμο τίτλο Τμήματος Πανεπιστημιακής Σχολής του εξωτερικού νόμιμα αναγνωρισμένου από το κατά νόμο αρμόδιο όργανο και 2. Πενταετής επαγγελματική εμπειρία, η οποία αποκτήθηκε κατά την τελευταία δεκαετία σε ένα ή περισσότερα από τα αντικείμενα Μεταποίηση, κυρίως σε ΜμΕ, Τουρισμός, Περιβάλλον, Ενέργεια, κυρίως σε ΑΠΕ / Συμπαραγωγή / Εξοικονόμηση, Ποιότητα, Υπηρεσίες – Εμπόριο, Κατάρτιση Θέματα Οικονομική Βιωσιμότητα Επιχειρήσεων, Αξιολόγηση Επιχειρηματικών ή Επενδυτικών Σχεδίων, Δανειοδοτήσεις – Χρηματοδοτήσεις Επιχειρήσεων, Υλοποίηση – Διαχείριση Επενδυτικών Έργων, Κοινοτικών Προγραμμάτων, κ.λπ. ή/και 3. Εμπειρία αξιολόγησης. Ειδικότερα απαιτείται τεκμηριωμένη εμπειρία σε αξιολογήσεις επιχορηγούμενων επενδύσεων, εμπειρία στη σύνταξη σχετικών μελετών ή/και ελέγχου επενδύσεων στα προαναφερόμενα αντικείμενα. Ειδικά για τα προγράμματα κατάρτισης, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εγγραφή στο Ενιαίο Μητρώο Αξιολογητών (ΕΜΑ) του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και 4. Ικανότητα Χειρισμού Η/Υ, δεδομένου ότι οι αξιολογήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά.

Επιθυμητά προσόντα: Μεταπτυχιακό Δίπλωμα, Εμπειρία στη χρήση του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ), Εγγραφή Υποψήφιου σε άλλον, εγκεκριμένο κατάλογο αξιολογητών, Πιστοποιητικό Κατάρτισης υποψήφιου σε αντικείμενα σχετικά με την αξιολόγηση.

Επισημαίνεται ότι τα μέλη του ισχύοντος Μητρώου δεν υποβάλουν νέα αίτηση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης και την αίτηση εγγραφής με τα συνημμένα έντυπα στην ιστοσελίδα του ΕΦΕΠΑΕ (www.efepae.gr) και της ΑΕΔΕΠ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος (www.aedep.gr).  Οι συμπληρωμένες αιτήσεις και τα συνημμένα υποβάλλονται μέχρι 29η Μαρτίου 2013 και ώρα 17:00 ηλεκτρονικά και σε φυσική μορφή (ιδιοχείρως ή ταχυδρομικά ή με συστημένη επιστολή) στην ΑΕΔΕΠ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος  (aedep@aedep.gr, Ελ. Βενιζέλου 4, 38221 Βόλος, τηλ. 24210/76894-8).

Παράταση προθεσμίας

Στο μεταξύ λόγω συµπληρωµατικών διευκρινίσεων και αναδιατυπώσεων παρατείνεται η προθεσµία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων υπαγωγής στο Πρόγραµµα «Ολοκληρωµένη παρέµβαση για τη στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης µέσω ενίσχυσης της Επιχειρηµατικότητας» του Επιχειρησιακού Προγράµµατος Εθνικό Αποθεµατικό Απροβλέπτων του ΕΣΠΑ 2007-2013, έως και την 17:00 ώρα της 5ης Απριλίου 2013.

Λήξη προθεσμίας για το πριμ εκσυγχρονισμού αλιευτικών σκαφών

Επίσης λήγει σήμερα η προθεσμία για τις ενισχύσεις από 40% έως 60% για αλιευτικά σκάφη εσωτερικών υδάτων, μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας.

Η δημόσια επιδότηση αφορά εργασίες σε αλιευτικά σκάφη ηλικίας τουλάχιστον πέντε ετών, υπό τον όρο ότι δεν θα αυξάνεται η χωρητικότητα των χώρων αποθήκευσης των αλιευμάτων και η δυνατότητα των σκαφών αυτών να αλιεύουν ιχθύες.

Ο ελάχιστος προϋπολογισμός των πράξεων που θα ενισχυθούν ανέρχεται στα 1.500 ευρώ. Δικαιούχοι των οικονομικών ενισχύσεων είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ιδιοκτήτες ενεργών επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών, τα οποία αλιεύουν για εμπορικούς σκοπούς αποκλειστικά στα εσωτερικά ύδατα.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: Προφυλακιστέοι μέχρι τις 22 Μαΐου οι τέσσερις φερόμενοι ως δράστες

Οι τέσσερις συλληφθέντες που κατηγορούνται ότι διέπραξαν την τρομοκρατική επίθεση της Παρασκευής στην αίθουσα συναυλιών…

25 Μαρτίου 2024

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Δευτέρας 25/3

Το σημερινό πρόγραμμα των τηλεοπτικών μεταδόσεων έχει ως εξής: ΕΡΤ 3 17.00 Ολυμπιακός-Μϊλων -Ζ- (πλέι…

25 Μαρτίου 2024

Coffin clubs: Και όμως, στη Νέα Ζηλανδία φτιάχνουν μόνοι τα φέρετρα τους

«Κλαμπ φέρετρων» κάνουν θραύση στη Νέα Ζηλανδία, όπου ηλικιωμένοι φτιάχνουν την τελευταία τους κατοικία. Τι…

24 Μαρτίου 2024

Κέιτ – Κάρολος: Ο ιδιαίτερος δεσμός που ενώνει νύφη και πεθερό – «Είναι η κόρη που δεν έχει» λένε πηγές

Ο βασιλιάς Κάρολος ήταν «πολύ συγκινημένος» μετά το ιδιωτικό γεύμα που είχε με τη νύφη…

24 Μαρτίου 2024

Εριέττα Κούρκουλου για Κέιτ Μίντλετον: «Απλά ντροπή…»

Την άποψή της για τα όσα βίωσε η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλεντον εξέφρασε η…

24 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Επεσε 19χρονος από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας

Από μπαλκόνι διαμερίσματος τρίτου ορόφου πολυκατοικίας επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας, έπεσε σήμερα το μεσημέρι…

24 Μαρτίου 2024