Πολιτική

Κ. Παπούλιας: Θα τα βγάλουμε πέρα

Μήνυμα αισιοδοξίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


ΑΘΗΝΑ, 23.

Την αισιοδοξία του ότι «θα τα βγάλουμε πέρα» εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, σε δηλώσεις του, αφού άκουσε τα Κάλαντα, που έψαλαν στο Προεδρικό Μέγαρο η Ορχήστρα των Ενόπλων Δυνάμεων, η Προεδρική Φρουρά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ο Σύλλογος «Το Χοροστάσι», το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, η Ένωση Αφρικανών Γυναικών, η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ναούσης και μέλη των Special Olympics.
«Είναι πράγματι οι μέρες που έρχονται, τα Χριστούγεννα και οι γιορτές, ημέρες χαράς και ελπίδας. Ας κρατήσουμε το δεύτερο: Την ελπίδα μας. Γιατί έτσι θα περάσουμε τα δύσκολα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ακόμα», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε:
«Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα βγάλουμε πέρα. Είμαι αισιόδοξος γιατί γνωρίζω τις ικανότητες και τις αντιστάσεις του ελληνικού λαού. Εύχομαι Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα και όλα θα πάνε καλά».

«Όλα θα πάνε καλά».

«Ο ελληνισμός της διασποράς είναι δύναμη για την πατρίδα μας εκτός συνόρων, μας εμπνέει αισιοδοξία, μας διδάσκει δημιουργικότητα», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε μήνυμά του προς τους Έλληνες του εξωτερικού με την ευκαιρία των εορτών.
Η οικονομική κρίση αποτελεί μεγάλη δοκιμασία για την ελληνική κοινωνία, που έχει αποδείξει ιστορικά την αντοχή και την επιμονή της, σημειώνει ο κ. Παπούλιας, προσθέτοντας πως η δύσκολη αυτή συγκυρία επιβάλλει σε όλους τους Έλληνες, τόσο του μητροπολιτικού κέντρου, όσο και του εξωτερικού, να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τους δεσμούς που μας ενώνουν.
Όπως τονίζει ο κ. Παπούλιας, οι προσωπικές ιστορίες των απόδημων Ελλήνων αποτελούν παραδείγματα επιτυχούς πορείας μέσα από αντιξοότητες και συνεπώς σημείο αναφοράς για τον ελληνικό λαό που υποφέρει σήμερα από ανασφάλεια.

Κάλαντα στον πρόεδρο της Βουλής

Εορταστική ατμόσφαιρα την Πέμπτη στη Βουλή, το οποίο γέμισε με μελωδίες από χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος υποδέχτηκε συλλόγους από διάφορα μέρη της Ελλάδας, που έψαλαν τα κάλαντα και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Πρώτος, ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης έψαλε παραδοσιακά κάλαντα και μαντινάδες του νησιού και χόρεψε κρητικούς χορούς με συνοδεία λύρας και λαούτου. Ακολούθησαν τα παιδιά και οι νέοι του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Χοροστάσι» που έψαλαν κάλαντα από την Ήπειρο, φορώντας παραδοσιακές στολές.
Μετά προσήλθαν τα παιδιά από τον Επιστημονικό Σύνδεσμο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «Victor Artant» – ΝΙΚΗ και τα παιδιά του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Αθλητικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων, τα οποία έψαλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων.
Χριστουγεννιάτικα κάλαντα ακούστηκαν και από το Σύλλογο Ελλήνων Προσκόπων, αλλά και από τη χορωδία του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού «Η αγκαλιά». Ο κ. Πετσάλνικος μοίρασε σε όλους γούρια για τη νέα χρονιά και τους ευχήθηκε «το 2011 να είναι γεμάτο στιγμές χαράς και ευτυχίας».

Ασθενείς

στο 401 ΓΣΝ

επισκέφθηκε

ο αρχιεπίσκοπος

Το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, προκειμένου να ανταλλάξει ευχές και δώρα με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων με τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται αυτές τις ημέρες μακριά από τις οικογένειές τους για διάφορους λόγους υγείας.

Τον αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, και τους υποδέχθηκε ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος.

Ο αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε κλινικές, όπου νοσηλεύονται αξιωματικοί, οπλίτες και ιδιώτες. Στη δήλωσή του ο Ιερώνυμος ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση σε όλους τους νοσηλευομένους, ενώ ο κ. Βενιζέλος τον ευχαρίστησε για την όλη στάση του.

Ο διοικητής του νοσοκομείου δώρισε αναμνηστικές πλακέτες στον αρχιεπίσκοπο και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Προηγούμενως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο αναπληρωτής υπουργός Πάνος Μπεγλίτης είχαν επισκεφθεί το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων, από όπου αντάλλαξαν ευχές με τους επικεφαλής διοικητές και το προσωπικό της Ελληνικής Δύναμης Κοσσόβου, του ΤΕΣΑΦ στο Αφγανιστάν, της ΓΙΟΥΝΙΣΙ στο Λίβανο, της 130 Μεραρχίας στη Λήμνο και του φυλακίου στην Καλόλιμνο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το