Τοπικά

Κύμα προσφύγων από τη Συρία και μέσω Μαγνησίας

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣΣ

Μπαράζ συλλήψεων αλλοδαπών και μάλιστα Σύριων χθες και προχθές  στα αεροδρόμια Κεντρικής Ελλάδας (Ν. Αγχίαλος) και Σκιάθου, καθώς προσπάθησαν να διαφύγουν με πλαστά ή κλεμμένα διαβατήρια στο εξωτερικό. Προχθές συνελήφθησαν δύο Σύριοι, γεγονός που δείχνει ότι το κύμα προσφύγων από την χώρα αυτή της Μέσης Ανατολής, που σπαράσσεται από τον εμφύλιο πόλεμο, μεγαλώνει.

Ειδικότερα  συνελήφθησαν προχθές το μεσημέρι στον Αερολιμένα της Νέας  Αγχιάλου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού της  Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, δύο παράνομοι αλλοδαποί, υπήκοοι  Συρίας, ηλικίας 21 και 19 ετών, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και της παράβασης του νόμου περί  αλλοδαπών. Οι συλληφθέντες επιχείρησαν να εξέλθουν παράνομα από τη  χώρα, με προορισμό το Μιλάνο, επιδεικνύοντας, κατά τη διάρκεια  διαβατηριακού ελέγχου, ιταλικά δελτία ταυτότητας που ανήκουν σε άλλα άτομα και αποτελούν προϊόντα κλοπής. Τα κλεμμένα δελτία ταυτότητας κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου,  ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού. Επίσης συνελήφθη χθες το πρωί στον Αερολιμένα της Σκιάθου,  από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου της Αστυνομικής  Διεύθυνσης Μαγνησίας, ένας παράνομος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας,  ηλικίας 37 ετών, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της παράβασης  του νόμου περί αλλοδαπών. Ο συλληφθείς επιχείρησε να εξέλθει παράνομα από τη χώρα, με προορισμό τη Βενετία, επιδεικνύοντας, κατά τη διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου, πλαστό ιταλικό δελτίο ταυτότητας. Το πλαστό έγγραφο κατασχέθηκε. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ  την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου.

Συλλήψεις φυγόποινων

Συνελήφθη προχθές το πρωί στο Βόλο, από αστυνομικούς της  Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, ένας 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση του νόμου «περί αλλοδαπών», με ποινή φυλάκισης  14 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή  3.500 ευρώ.  Επίσης συνελήφθη προχθές  το πρωί στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου,  από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας, ένας 53χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση για  παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.), με ποινή φυλάκισης  140 ημερών και χρηματική ποινή  500 ευρώ. Στη Λάρισα συνελήφθη προχθές το απόγευμα από αστυνομικούς  της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, ένας 54χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης  47 μηνών και  χρηματική ποινή 8.000 ευρώ, για παράβαση του νόμου «περί επιταγών». Ακόμη χθες το πρωί στη Λάρισα, από αστυνομικούς  της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας συνελήφθη ένας  49χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο. Συγκεκριμένα, ο 49χρονος, ομόρρυθμο μέλος και διαχειριστής εταιρειών  εστίασης συνελήφθη, διότι εκκρεμούσαν σε βάρος του οφειλές προς το  Δημόσιο, ύψους 90.492,12 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας. Κατηγορείται για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον  ισχύει και μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο». Προχθές  το μεσημέρι συνελήφθη στη Λάρισα  από αστυνομικούς  της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, μια 52χρονη ημεδαπή, διότι εκκρεμούσαν σε  βάρος της δύο καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή φυλάκισης  2 ετών με αναστολή και χρηματική ποινή  5.900 ευρώ, για παράβαση του  νόμου «περί πνευματικής ιδιοκτησίας». Στην Καλαμπάκα προχθές  το μεσημέρι συνελήφθη από  αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, 62χρονος ημεδαπός,  διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης  12  μηνών για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης, της ψευδορκίας  και της συκοφαντικής δυσφήμησης κατ΄ εξακολούθηση.

Σύλληψη για κατοχή κάνναβης               

Συνελήφθη προχθές  το βράδυ στη  Νέα Ιωνία, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 28χρονος  αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, διότι βρέθηκε στην κατοχή του και  κατασχέθηκε μία χάρτινη συσκευασία με κάνναβη, βάρους ενός γραμμαρίου.

Διαρρήξεις

Το χρονικό διάστημα από 12.00 ώρα της  11-08-2013 έως 17.30 ώρα της  28-08-2013 στη Λάρισα, άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε οικία 41χρονου ημεδαπού, παραβιάζοντας μπαλκονόπορτα και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό,  διάφορα χρυσαφικά- κοσμήματα, καθώς και μία τηλεόραση.  Εξάλλου το χρονικό διάστημα από 18.00 ώρα της 27-08-2013 έως 14.00 ώρα της 28-08-2013, άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν από γραφείο ιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Το βράδυ της Τρίτης επίσης στη Λάρισα, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν  οικία 35χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν από το χώρο της  κρεβατοκάμαρας  κοσμήματα. Την Τρίτη το βράδυ στα Τρίκαλα, άγνωστοι δράστες, αφού  παραβίασαν παράθυρο οικίας 45χρονου ημεδαπού, εισήλθαν στο εσωτερικό  της και αφαίρεσαν διάφορα χρυσαφικά και χρηματικό ποσό.

 

Σύλληψη για παράνομη εργασία

Συνελήφθη προχθές  το μεσημέρι στην παραλία Μεσαγγάλων, από  αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Γόννων, 48χρονος  αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας,  διότι κατελήφθη να κατέχει και να  διαθέτει προς πώληση είδη κουλουροποιίας «λουκουμάδες», για λογαριασμό  54χρονης ημεδαπής, ιδιοκτήτριας του εργαστηρίου παρασκευής τους, η  οποία αναζητείται, στερούμενος βιβλιαρίου υγείας και άδειας εξαρτημένης εργασίας αλλοδαπού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το