Κατηγορίες: Photo GalleryΠολιτική

Κόντρα Κυβέρνησης – ΝΔ για Ψωμιάδη

Ραγκούσης: Απαράδεκτη η στάση Σαμαρά – Απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης


Πραξικόπημα χαρακτηρίζει την απόφαση ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης

Απαράδεκτη χαρακτήρισε τη στάση που τηρεί στο θέμα Ψωμιάδης ο Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης, μιλώντας στη συνεδρίαση του αρμοδίου Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα χαρακτήρισε αστεία την επιχειρηματολογία του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ.

Ο κ. Ραγκούσης διευκρίνισε ότι η ποινή που επιβλήθηκε στον κ. Ψωμιάδη περιλαμβάνεται στο δημοτικό κώδικα που ψηφίστηκε επί υπουργίας Προκόπη Παυλόπουλου και ότι ο συγκεκριμένος κώδικας ενσωματώθηκε στο νόμο του Καλλικράτη.

Αναφορικά με τα επιχειρήματα του κ. Μιχελάκη ότι η ποινή επιβλήθηκε για την περίοδο κατά την οποία ο κ. Ψωμιάδης ήταν νομάρχης, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι η απάντηση σε αυτό βρίσκεται στη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας που δεν διαχωρίζει θέσεις δημάρχου, νομάρχη ή περιφερειάρχη. Και πρόσθεσε ότι όταν επιβάλλονται τέτοιες ποινές αυτές ακολουθούν τον καταδικασθέντα.

ΝΔ: Ο Ψωμιάδης

δεν μπορεί να τιμωρηθεί

Στηρίζουμε τον κ. Ψωμιάδη. Θεωρώ ότι με τον συγκεκριμένο νόμο που υπάρχει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δεν μπορεί να τιμωρηθεί. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι σεβαστή. Από εκεί και πέρα εξηγήσαμε και τα κίνητρα του κ. Ψωμιάδη. Οι επιπτώσεις αυτής της ιστορίας χωλαίνουν γιατί στηρίζεται σε νόμο του “Καλλικράτηπου ισχύει μετά από τα όσα φέρεται να έχει κάνει ο κ. Ψωμιάδης“, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο τη θέση του κ. Ψωμιάδη να καλύψει ο αδερφός του, τόνισε πως ο αδερφός του είναι πρώτος σε ψήφους σύμβουλος. “Από εκεί και πέρα το τι θα κάνει ο συνδυασμός του αυτό είναι δικό του θέμα. Ο αδερφός του πλέον είναι εκλεγμένος και μάλιστα πρώτος“, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη συνάντηση που θα έχει ο κ. Σαμαράς με τον κ. Ψωμιάδη την Παρασκευή (μεθαύριο) το πρωί στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ο κ. Μιχελάκης τόνισε πως αυτό δεν αποτελεί είδηση.

Καρατζαφέρης σε Ψωμιάδη: Πραξικόπημα η απόφαση

Τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη επισκέφθηκε στο γραφείο του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης και του εξέφρασε τη συμπαράσταση του ιδίου και της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος του, μετά την καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης.

«Τέτοιου είδους πολιτικά πραξικοπήματα δεν μπορούν να γίνονται στην εποχή μας. Δεν νομίζω ότι θα το τολμήσουν και, αν το τολμήσουν, θα το βρουν μπροστά τους», επισήμανε ο κ. Καρατζαφέρης, ενώπιον των δημοσιογράφων, μόλις άρχισε η συνάντηση τους.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Ψωμιάδης ευχαρίστησε τον κ. Καρατζαφέρη λέγοντας «η παρουσία σου σημαίνει πολλά για μένα και για τη δημοκρατία μας».

«Οι αποφάσεις των δικαστηρίων βγαίνουν εν ονόματι του ελληνικού λαού. Ο κ. Ψωμιάδης με την εντολή του ελληνικού λαού είναι περιφερειάρχης. Προφανώς υπάρχει μία σύγχυση», δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης και σημείωσε ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. θα καταθέσει στη Βουλή τροπολογία με την ευκαιρία της συζήτησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

«Θέλω να πιστεύω ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι εξυπηρετείται η δημοκρατία με το να μπορέσουμε να υπηρετήσουμε την ουσία του νόμου και όχι τον τύπο», επισήμανε για το νόημα της τροπολογίας.

Σε ερώτηση σχετικά με τη συζήτηση περί αναδιάρθρωσης του χρέους ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε πως «χρειάζεται περισσότερη σοβαρότητα και ευθύνη την οποία δεν βρίσκω σήμερα στην κυβέρνηση».

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι στο μυαλό του πρωθυπουργού οι πρόωρες εκλογές και παρατήρησε: «Υπήρξε και μια εμπλοκή από βουλευτές ς που τον είπαν, εμμέσως πλην σαφώς, ανήθικο, λέγοντας ότι υπάρχει άλλη ηθική στην κοινοβουλευτική ομάδα και άλλη στην κυβέρνηση. Και προέκυψε θέμα εκλογών το Σαββατοκύριακο».

Ο κ. Καρατζαφέρης διέψευσε πληροφορίες που εμφανίσθηκαν σε σελίδες του διαδικτύου, σύμφωνα με τις οποίες είπε πως όταν έρθει ο ΛΑ.Ο.Σ. στην εξουσία θα βυθίζονται πλοία με λαθρομετανάστες που θα μπαίνουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

«Σε μια ομιλία στη Λάρισα είχα πει ότι εμείς τους μετανάστες θα τους μειώσουμε στην ποσόστωση 2,5% – 3%. Εν συνεχεία και μετά από 10 λεπτά λόγου είπα προς την Τουρκία να ξέρει ότι το πάρτι της στο Αιγαίο τελειώνει, όσο υπάρχει η σημερινή κυβέρνηση. Διότι εμείς όποιο αεροπλάνο δεν καταθέτει σχέδιο πτήσης θα καταρρίπτεται. Ομοίως και όποιο πολεμικό πλοίο παραβιάζει τα εθνικά ύδατα. Κάποιοι έκαναν κοπτική και ένωσαν αυτό το θέμα με το άλλο. Ε, υπάρχει στο επάγγελμά μας και η αηδία», συμπλήρωσε.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ηλικιωμένη στον Πύργο παρέδωσε χρυσές λίρες αξίας 25.000 ευρώ και κοσμήματα σε απατεώνες

Ταράχτηκε και δεν κατάλαβε ότι δεν ήταν της κόρης της η γυναικεία φωνή που άκουγε…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Συνελήφθησαν 4 διακινητές για τους 66 ανθρώπους που διασώθηκαν πριν μέρες στην Καλαμάτα – Τους χρέωναν μέχρι και 8.000 ευρώ!

Τέσσερα άτομα ηλικίας 24, 28, 29 και 38 ετών, τρεις από το Αφγανιστάν και έναν…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Στιγμές από την αναμέτρηση Α.Ε. 2002-Αγία Άννα

Η Αγία Άννα κέρδισε εκτός έδρας με 7-0 την Α.Ε. 2002 και στη σελίδα της…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Γιώργος Κατσαρός: «Αν νομίζετε ότι στα 90 μου πρέπει να πάρω σύνταξη είστε γελασμένοι»

Ο Γιώργος Κατσαρός έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους λίγο μετά τη μεγάλη συναυλία προς τιμήν του…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Δημοσιογράφος διέκοψε ζωντανή μετάδοση για να σώσει γυναίκα από πλημμύρα

Ο τυφώνας Helene σαρώνει τις πολιτείες των ΗΠΑ προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε υποδομές και σε…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Το φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι Δάφνη-Γ.Σ. Αλμυρού

Στο Βασδέκειο συναντήθηκαν σήμερα Δάφνη και Γ.Σ. Αλμυρού με τους φιλοξενούμενους να κατακτούν τη νίκη…

28 Σεπτεμβρίου 2024