Photo Gallery, Τοπικά

Κόντρα εργαζομένων-εργοδοσίας στην ΑΓΕΤ

Συγκαλούν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν κινητοποιήσεις

 

 

 

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στην ΑΓΕΤ Ηρακλής (εργοστάσιο Βόλου), αντιδρώντας στην απόφαση της διεύθυνσης της επιχείρησης να προχωρήσει σε μείωση των επιδομάτων τους. Την Τετάρτη πραγματοποιούν έκτακτη γενική συνέλευση, με θέμα κινητοποιήσεις.

 

 

 

Στο μεταξύ έντονη είναι η φημολογία το τελευταίο διάστημα, ότι η τσιμεντοβιομηχανία εξετάζει την περίπτωση να διακόψει τη λειτουργία του εργοστασίου της στο Βόλο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία.

Την αντίθεσή τους στην πρόταση της ΑΓΕΤ την εκφράζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τα σωματεία εργαζομένων στον όμιλο, αναφέροντας και τα εξής: «Οι λέξεις έχασαν πλέον το νόημά τους. Εκεί που μας χρωστούσαν επιδιώκουν να μας πάρουν και το βόδι. Εκείνο που αντιληφθήκαμε από την τακτική τους είναι ότι μεθοδεύουν να καταστήσουν την ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ μουσειακό αντικείμενο, θέλουν και βιάζονται να τελειώνουν με ό,τι έμεινε να θυμίζει την ΑΓΕΤ.

Θέλουν την εταιρεία περιθωριακό μαγαζάκι γιατί ως φαίνεται μόνο τότε θα είναι ικανοί να το διοικήσουν. Αν όμως δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος του ονόματος του ΗΡΑΚΛΗ έχουν επιλογή: Να απομακρυνθούν από τα Κεντρικά Γραφεία.

Εμείς δεν πρόκειται να αφήσουμε σε «περαστικούς» και «golden boys» να καταστρέψουν και να απαξιώσουν μία εταιρεία – πρότυπο με ιστορία, αλλά και με μέλλον. Μια εταιρεία που αποτελεί για μας την ίδια μας τη ζωή.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην απροκάλυπτη πλέον πρόκληση της εταιρείας και αναλογιζόμενοι την κρισιμότητα των προβλημάτων, τα ΔΣ συνεδρίασαν και αποφάσισαν ομόφωνα: Να πραγματοποιηθούν με αποφάσεις των ΔΣ των Σωματείων Γενικές Συνελεύσεις για την Τετάρτη 25 Μαΐου με θέμα: Ενημέρωση επί των εξελίξεων των διαπραγματεύσεων της ΣΣΕ 2011 και πρόταση για εξουσιοδότηση προς τα σωματεία για δύο 24ωρες και μία 48ωρη απεργία που θα πραγματοποιηθούν σε χρόνο που θα συνεκτιμήσουν τα ΔΣ που συμμετέχουν στο Συντονιστικό.

Καλούμε ακόμη τη Διοίκηση να ενημερώσει άμεσα τα ΔΣ των Σωματείων με την παράλληλη κατάθεση στοιχείων που να αποδεικνύουν τα οφέλη της μετεγκατάστασης από τα Κεντρικά Γραφεία και το τίμημα της πώλησης.

Τέλος, έστω και την ύστατη τούτη ώρα προτρέπουμε να επανεξετάσει τη στάση της κατανοώντας το μέγεθος της ευθύνης που επωμίζεται. Από τη μεριά θεωρούμε φτηνές δικαιολογίες και μη πειστικά τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί, αδυνατώντας να αντιληφθούμε τους λόγους που επιλέγεται αυτή η στάση. Σε περίπτωση που αλλάξει κάτι, για τις οποιασδήποτε εξελίξεις δρομολογηθούν να γνωρίζουν ότι φέρουν ακέραια την ευθύνη».

Στην ΒΜΤΕ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην ΒΜΤΕ διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους από την επιχείρηση, ενώ αύριο Τρίτη 24 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας υπό την προεδρία του υφυπουργού κ. Κικέρογλου.

Στους εργαζόμενους της ΒΜΤΕ οφείλονται τα δεδουλευμένα του Μαρτίου και του Απριλίου, ενώ εδώ και αρκετές ημέρες βρίσκονται σε κινητοποιήσεις με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες. 48ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν σήμερα και αύριο Τρίτη.

Πανθεσσαλική

σύσκεψη

συνταξιούχων

 

 

Οι συνταξιούχοι όλων των συλλόγων που λειτουργούν σε επίπεδο Θεσσαλίας, πραγματοποιούν την ερχόμενη Παρασκευή 27 Μαΐου πανθεσσαλική σύσκεψη στα Τρίκαλα κι εκεί θα παρθούν αποφάσεις για τη διοργάνωση κινητοποιήσεων σε τοπικό, πανθεσσαλικό και πανελλήνιο επίπεδο.

 

Ημερίδα της ΝΔ

για εργασιακά

Ημερίδα για τις αλλαγές που έχουν επέλθει στα εργασιακά και τις θέσεις της ΝΔ, προγραμματίζει η ΝΟΔΕ Μαγνησίας της ΝΔ στις 25 Μαΐου στο Βόλο με ομιλητές τον υπεύθυνο του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Αχαΐας, κ. Ν. Νικολόπουλο και τον Γραμματέα του τομέα κ. Δημ. Κόντο. Στην εκδήλωση θα τονιστεί πως «το δικαίωμα στην Εργασία και Κοινωνική Ασφάλιση αποτελεί πυλώνα κάθε σύγχρονης Ευρωπαϊκής κοινωνίας. Ειδικά στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, η εξασφάλιση πρόσβασης σε ποιοτική εργασία και δικαίωμα σε αξιοπρεπή σύνταξη αποτελεί για εμάς κεντρική πολιτική προτεραιότητα.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και στο μέλλον των παιδιών μας, προχωράμε μπροστά στηρίζοντας υπεύθυνα λύσεις για το σήμερα και το αύριο».

 

Οι νοσοκομειακοί

γιατροί

 

«Μπλόκο» στις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων του ΕΣΥ επιχειρούν να βάλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) θα αναλάβει πρωτοβουλία επικοινωνίας με δημάρχους, δημοτικά συμβούλια και τοπικά σωματεία όλης της χώρας, προκειμένου να μην προχωρήσει το σχέδιο για τις συγχωνεύσεις. Οι νοσοκομειακοί γιατροί υποστηρίζουν ότι «αν υλοποιηθεί η συγχώνευση, αυτό θα σημάνει μείωση της δυναμικότητας του ΕΣΥ κατά 10.000 κλίνες».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί επισημαίνουν ότι το ΕΣΥ έχει ανάγκη από την πρόσληψη περίπου 6.500 γιατρών προκειμένου να λειτουργεί με επάρκεια. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν, τα μεγαλύτερα κενά ιατρικού προσωπικού εντοπίζονται στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας των νησιών και της παραμεθορίου ζώνης, όπου οι ελλείψεις αφορούν κυρίως τις ειδικότητες της παιδιατρικής, της καρδιολογίας, της ορθοπεδικής, της αναισθησιολογίας, της χειρουργικής, της παθολογίας, της ακτινολογίας, της μικροβιολογίας, της μαιευτικής – γυναικολογίας και της οφθαλμολογίας.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το